Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Ο Μίτος του Πνεύματος


στην  σύνδεση των γεγονότων, προσωπικών συλλογικών εθνικών οικουμενικών
διαγαλαξιακών  κβαντικών συγχρονιστικών  με  ομηρική πυξίδα  και κρητικό  σχοινί

Ταλαντεύονται τα γεγονότα και στο τέλος πέφτουν πριν κι από τους ανθρώπους
αλλά φανό θυελλης δεν έχει το σκοτάδι.Στους χίλιους ύπνους ένας βγαίνει ξυπνητός αλλά , για πάντοτεΠοίηση Μόνο είναι κείνο που απομένει.Ποίηση. Δίκαιη και ουσιαστική κι’ευθεια. Οδυσσέας Ελύτης
Γ νώση και... περιπέτεια!
Ταλαντεύονται τα γεγονότα....
Η ΓΝΩΣΗ με την αρχαϊκή της μορφή είναι πολύ παλιά ιστορία της ΑΡΧΗΣ
και βρίσκεται στον πυρήνα σχεδόν κάθε λαού, κωδικοποιημένη, μέσα από τους μύθους, τα παραμύθια του και τις ιστορίες και στα χέρια πάντα των ιερατείων που την χειρίζονται αναλόγως και συνεργάζονται με τους εκάστοτε ηγεμόνες που διορίζουν για τον λαό ή τους ηγέτες του.
Τι είναι γνώση όμως;
Σε τι συνίσταται και σε τι χρησιμεύει;Θα ήταν καλύτερα να μη είχαμε ξεκινήσει το ταξίδι αυτό
και να μη είχε γίνει; Ποιος είναι ο Μίτος της Αριάδνης; Ο Θησέας, τολμηρός εξερευνητής, θα αναλάβει αυτή την επικίνδυνη αποστολή.Η Αριάδνη ψιθυρίζει κρυφά, στον Θησέα τις τρεις βασικές αρχές και τρεις κύριες οδηγίες για να μπορέσει να βγει ζωντανός, από τον φοβερό χώρο.
Γνώθι σαυτόν, του τονίζει, για να ξέρεις ποιος είναι ο στόχος.
Παν μέτρον άριστον,για να έχεις δικλείδα ασφαλείας
Και να είσαι πάντα σε ένα μονοπάτι με καρδιά, να μην υπερβάλειςμ μηδέν άγαν, για να επιβιώνεις με... ποιότητα ζωής.
Του σκιαγραφεί τα τρία μεγάλα πεδία της γνώσης και πως θα τα χειριστεί. ...................
Τι είναι Γνώση;
Κάθε πληροφορία δεν είναι Γνώση που μπορει να αποδειχτεί και άχρηστη αν δεν φιλτραριστεί, αλλά κάθε Γνώση είναι διηθημένη  αποσταγμένη συμπυκνωμένη πληροφορία και συνδεδεμένη με των πρωταρχική πηγή που θα οριστεί ευθύς εξ αρχής  για να μη κανείς στον Λαβύρινθο  της πληροφόρησης παραπληροφόρησης υπερπληροφόρησης  χαθεί. Ούτε μονόπλευρος μονόχνωτος, ούτε φύλλο στον άνεμο.
Επειδή δεν  φθάνει η ενέργεια, ο χρόνος και μια ανθρώπινη ζωή για την κατανόηση όλων  των γνωστικών πεδίων  χρειάζεται να γίνεται επιλογή σωστή και να ορίζεται πάντα το σύστημα
και το σημείο αναφοράς σε μια μελέτη και ένα πρόβλημα. Κάθε σύστημα μπορεί να έχει άλλη λύση
που για ένα λαό ή ένα άνθρωπο  να είναι διαφορετικό από το ιστορικό του πλαίσιο και να μη του ταιριάζει.
Επίσης σημαντικό είναι πάντα και πρέπει να γίνεται η σύνδεση των γεγονότων και των εννοιών.
Η ενοποίηση τους,  φτιάχνοντας την μεγάλη ΕΝΟΤΗΤΑ .
Διαφορετικά δεν υπάρχει κατανόηση και ο νους σκορπίζεται και διασκορπίζεται και καταβροχθίζεται. Λεηλατείται και αντιδρά παράλογα και αντινοικά από έλλειψη ή υπερβολή ενέργειας,
 Όπως τονίζεται, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ

Ο  Μίτος του Πνεύματος
«Μια πανέμορφη, μαγευτική ταινία, γεμάτη διακριτικά θαύματα
Βασισμένο στο πολυδιαβασμένο βιβλίο της Ιζαμπέλ Αλιέντε.
Είναι μία αξέχαστη ρομαντική επική ταινία, που ξεδιπλώνει τις ζωές τριών γενεών της οικογένειας Τρουέμπα. Στον πυρήνα της βρίσκεται η παθιασμένη σχέση ανάμεσα στην χαρισματική Κλάρα (Μέριλ Στριπ) και τον αυστηρό άντρα της, Εστέμπαν (Τζέρεμι Άιρονς), που είναι αρνητικός σε οποιαδήποτε αλλαγή, είτε πολιτική είτε προσωπική.

1 σχόλιο:

 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ με ένα κομμάτι σχοινί

  Παίρνεις ένα κομμάτι σπάγγο, σε όποιο μέγεθος θέλεις και αρχίζεις να το βάζεις στη δεξιά τσέπη του παντελονιού σου μέχρι να συμβεί κάτι απ’ τα παρακάτω: α) Να γεμίσει η τσέπη σπάγγο β) Να κουραστείς να βάζεις σπάγγο στην τσέπη σου Όταν συμβεί κάτι απ’ τα δύο ή και τα δύο περίμενε ένα βροχερό βράδυ. Τη στιγμή που η βροχή αρχίζει να είναι αβέβαιη για το αν θα πέσει ή όχι, βγάλ’τον σπάγγο και πέταξέ τον ψηλά, όσο πιο ψηλά μπορείς, με μαγικές κινήσεις και ταυτόχρονα ψιθύρισε τα παρακάτω λόγια:

  “ΚΟΙΤΩ, ΜΕΤΡΑΩ, ΥΠΑΡΧΩ, Η ΖΩΗ”.

  Αν ακολούθησες τις οδηγίες κατά γράμμα, ο σπάγγος θα παραμείνει ακίνητος στον αέρα για μερικές στιγμές πριν επιστρέψει στη γη ένα μάτσο νήματα. Μ’αυτόν τον τρόπο έχεις μετρήσει ένα κομμάτι ζωής. Αν παρ’όλα που έχεις ακολουθήσει τις οδηγίες σωστά, το σκοινί δεν ανταποκριθεί στα όσα είπαμε, τότε μην ανησυχείς και δοκίμασε με άλλον σπάγγο. Καμιά φορά υπάρχουν σπάγγοι που αρνούνται πεισματικά να μετρήσουν τη ζωή (έχουν ήδη αρκετά προβλήματα – λένε- με το να δένουν μπότες, παπούτσια και άλλα απίθανα πράγματα).
  Ζαπατίστας σαμπκομαντάντε Μάρκος, Μεξικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει