Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Ηώς Ηριγένεια

ΡΑΨ. Α  
Ἦμος δ’ ἠέλιος κατέδυ καὶ ἐπὶ κνέφας ἦλθε, 475
δὴ τότε κοιμήσαντο παρὰ πρυμνήσια νηός·
ἦμος δ’ ἠριγένεια φάνη ῥοδοδάκτυλος Ἠώς,

Όμως ο ήλιος έδυσε και το σκοτάδι ήρθε,
και τότε αυτοί κοιμήθηκαν πλάι στα πρυμνήσια της νηός,
όμως σαν η πρωιγενής εφάνη ροδοδάκτυλη Αυγή….

 

ΚΩΔΙΚΟΣ “ΜΕΛΗΣΙΓΕΝΗΣ” : Τόξου θέσις Φ
Αυτός είναι ο τίτλος μιας ραψωδίας που δύναται να μας ενώσει!
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούν να λυθούν αν μείνουμε στο ίδιο επίπεδο σκέψης που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε. Σε δύσκολες αλγεβρικές εξισώσεις απαιτείται πλάγια σκέψη εκτός από τον ορθό λόγο. Το σύστημα είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει τη δημιουργία ενός κόμματος, μιας αντίστασης, μιας αντίδρασης των καλύτερων προθέσεων και να τα διαλύσει, να τα διαβρώσει, να τα εκφυλίσει. Καλούμαστε να σκεφτούμε με καινούργιο τρόπο, όπως οι μαέστροι της πλάγιας σκέψης: Αλέξανδρος, Θεμιστοκλής, Μιλτιάδης, Οδυσσέας, θεατρικός Διόνυσος και πολλοί άλλοι Έλληνες πολεμιστές. (Η ουσία του Ελληνικού Πνεύματος είναι ότι θέτει ερωτήματα που δεν διανοήθηκαν άλλοι και δίνει απαντήσεις καταπλήττοντάς τους διαρκώς). Χρειάζεται επομένως να δημιουργήσουμε ένα εφαλτήριο και να διαφύγουμε της προσοχής του συστήματος, συνεργαζόμενοι με έναν ενδοεπικοινωνιακό κώδικα, μειώνοντας τις εγωκεντρικές φυγόκεντρες τάσεις.
Για να είναι οι δυνάμεις κεντρομόλες απαιτείται να ορισθεί ένας κοινός γεωμετρικός τόπος συνάντησης, γνωστός και κατανοητός σε όλους. Ένας τόπος όπου μειώνονται οι τριβές, αποσβέννονται οι έριδες που μας αποδυναμώνουν. Αυτό το σχήμα είναι ο κύκλος, του οποίου το κέντρο είναι θεμελιώδες, αφού εκεί τοποθετείται η Ιερή φλόγα της Εστίας. Να μη χανόμαστε λοιπόν, με το σωστό αεράκι να ταξιδεύουμε.( Αυτό είναι το σύμβολο του Ηλίου. Η Ελλάς είναι η χώρα του Ηλίου- Απόλλωνα, η χώρα του φωτός. Το σημείο αναφοράς αποτελεί το κέντρο βάρους με την ακτίνα να διευρύνεται, χωρίς ωστόσο να χάνεται το αρχικό κέντρο. Όλα τα σημεία της περιμέτρου ισαπέχουν έχοντας άμεση πρόσβαση σε αυτό).
Εδώ τοποθετηθείται ο Όμηρος και τα θαυμαστά Έπη του. Είναι το ισχυρό χαρτί του Ελληνισμού: διάσημος, με διεθνές διαβατήριο, αγαπητός και κοσμοπολίτης, η θαυμαστή κληρονομιά μας . Η ευφυία του Ομήρου συνίσταται στο ότι κατόρθωσε να διασώσει  το έργο του, υπερκεράζοντας την κατασταλτική εξουσία, και να διαδοθεί στην υφήλιο. Λειτουργεί σε πολλά επίπεδα, τόσο στο προσωπικό όσο και στο συλλογικό. Σκιαγραφεί όλους τους χαρακτήρες της ζωής, την συμπεριφορά, τη δράση και το πεπρωμένο τους .Οι σκέψεις γίνονται πράξεις. Οι πράξεις γίνονται συνήθειες. Οι συνήθειες γίνονται χαρακτήρας. Ο χαρακτήρας γίνεται μοίρα. Στο κόσμο των ιδεών γενεσιουργεί ο μεγάλος δημιουργός ισχυρά σύμβολα, πρότυπα ανθρώπων και απαράμιλλων πολεμιστών. Η αναφορά και η ενεργοποίηση τους θα μας δώσει υψηλής ποιότητας ενέργειας , διότι καθίσταται συνδετικός κρίκος με την πρωταρχική πηγή του Λόγου των Ελλήνων. Στέκεται ως Διαχρονική Διακήρυξη της Οικουμενικότητας του Ελληνισμού, ως υπογραφή και εγγύηση για την επιστροφή του. Οι λόγοι για να εστιάσουμε την προσοχή μας σε αυτόν είναι ουσιαστικοί. Επιγραμματικά :
1. Με αυτό τον τρόπο θα περάσουν στο περιθώριο υποδεέστερα βιβλία και γραφές, τα οποία μονοπωλούν το ανθρώπινο ενδιαφέρον .
2. Το επιπέδο γνώσης του Ομήρου είναι ΘΕΣΙΣ όχι ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ. Αντίθεση μπορεί να έχει ο καθένας. Ο λόγος είναι μεγάλος δυνάστης όπως λέει ο Γοργίας. Όμως θέση έχει αυτός που σκέπτεται με δυνατό Νου και καταθέτει αποτελεσματικές πρότασεις .
3. Απαραίτητα πρέπει να κερδηθεί η μάχη στο διαδίκτυο, με ιστοσελίδες αποκωδικοποίησης των Ομηρικών Επών, της Ελληνική Μυθολογίας και της πραγματικής Ιστορίας των Ελλήνων.
4. Αυτό είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά διαδραματίζοντας το ρόλο της σάλπιγγας της Μούσας Κλειούς σε αντιστοιχία με το Θούριο του Ρήγα Φεραίου. Να αποτελέσει την μεγάλη του Έθνους σχολή όχι απλώς του Γένους.
5. Ο Όμηρος είναι ένα αιχμηρό σκεπτόνιο-μιόνιο και ένα ισχυρό μιμίδιο που διαδίδεται εύκολα, γρήγορα και αφθόρμητα. Συνεπαίρνει τον κόσμο, αφού συμπερικλείει τη μάχη, την ειρήνη, τον πόλεμο, το ταξίδι, τη μεταφυσική, την επιστήμη, τους κωδικούς αριθμούς και λέξεις, το τραγούδι, τη φιλοσοφία, την πολιτική, την τέχνη, την Ελληνική Μυθιστορία, τη Γνώση και την Αυτογνωσία.
6. Μιλάει στις Καρδιές όλων των ανθρώπων με τον Τηλέμαχο, στο Νου με τον Οδυσσέα και στη Ψυχή με την Πηνελόπη. Έχει συγγραφεί με τον μαγικό τρόπο ενός πολεμιστή για να γυρίζει τον τροχό της Ιστορίας ώστε να γράφει ο Ελληνισμός λαμπρές σελίδες εποποιίας.
7. Μπορούμε όλοι να βρισκόμαστε εκεί και να ανακαλύπτουμε τον εαυτό, τις ρίζες , την πατρίδα μας, να πίνουμε νερό από την κρυστάλλινη πηγή του, να καθαρίζουμε τα πόδια και το μυαλό μας στο διαυγές νερό των Νίπτρων και να επιστρέφουμε σαν νικηφόροι, σοφοί Οδυσσείς .
8. Ο Όμηρος είναι Ποιητής και Δημιουργός των Θεών και του Λόγου των Ελλήνων. Οι Θεοί είναι ενεργοποιημένες σκεπτομορφές που έχουν επινοήσει οι άνθρωποι. Η ενέργεια άλλωστε είναι απρόσωπη, ούτε καλή ούτε κακή από μόνη της.
9. Οι Έλληνες είχαν πλήρη γνώση τόσο της ύλης όσο και των μορφών και μετατροπων της ενέργειας. ( Η φυσική είναι μερική εξήγηση της μεταφυσικής. Αν δεν γνωρίζει κανείς το δεύτερο σε βάθος αγνοεί και το πρώτο σε πλάτος).
10. Ο ρόλος των συμβόλων και αρχετύπων είναι καθοριστικός, διότι επιδρά έμμεσα στο υποσυνείδητο και το ενεργοποιεί προς την κατεύθυνση που του υποδεικνύουν.
11. Πρώτος στόχος να ενωθούμε και να συνεργαστουμε. Οδυσσειακό πνεύμα και Αλεξανδρινή μέθοδος. Οργάνωση και Στρατηγική. (Να ενεργοποιήσουμε όλους τους χαρακτήρες των μεγάλων πολεμιστών της Ελλάδας ξεκινώντας από τα 4 σημεία του ορίζοντα).
12. Ο Όμηρος σκόπιμα επαναλαμβάνει την φράση “ροδοδάκτυλη αυγούλα Ηώ” και όχι από έλλειψη φαντασίας και άλλων λέξεων. Ας κινηθούμε σε αυτόν τον άξονα, της επανάληψης , της επίκλησης και εστίασης στο σκοπό.
Παρόλα αυτά, δεν είναι συνετό να υποτιμούμε τους αντιπάλους μας  και να τους υπερεκτιμούμε χάνοντας την αυτοπεποίθηση και το ηθικό μας. Είναι καιρός να διδαχθούμε από τα λάθη, να αξιοποιήσουμε με ευφυή στρατηγική και στέρεα οργάνωση τις δυνατότητες μας.
Καλό ξημέρωμα με την καινούργια ροδοδάκτυλη Ηώ!
Η νέα χιλιετία είναι η εποχή των νοήμονων Ελλήνων!
Η δική μας εποχή!

Κώδιξ Μελησιγενής 

Αστραία

Ομιλία  στο  Β΄ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ,   Κυριακή  28 Νοεμβρίου 2010 στην Θεσσαλονίκη στο Ξενοδοχείο <<ΑΝΑΤΟΛΙΑ>>

2 σχόλια:

 1. Οι γραπτές προτάσεις μου στο Β΄ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 στην Θεσσαλονίκη στο Ξενοδοχείο <>
  1 . ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ . ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

  2 . ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ , ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΙΡΝΕΙ , ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ .

  3 . ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ , ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ .

  4 . ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ . ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ .

  5 . ΑΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΣΤΙΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ .

  6 . ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΜΑΣ

  7 . ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τρεις, «θέσεις τόξου φ», θα υπερασπισθώ προετοιμαζόμενοι για την ραψωδία χ:

  1. 1. ΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ

  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

  Σε κοινό γεωμετρικό τόπο συνάντησης και κωδική επικοινωνία, διότι οι εξελίξεις τρέχουν και κανείς δεν γνωρίζει τι χρόνος υπάρχει για να τις προλάβουμε.

  2. 2. ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟΝ

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ

  ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ΠΑΝΤΑ << ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ; >>

  Με τον τρόπο, τις γνώσεις και τις δυνάμεις που διαθέτει ο καθένας μας, αυτοβελτιωνόμενος με κοινή συνισταμένη δυνάμεων κοινού στόχου και σκοπού που μας ενώνει. Με όλους τους τρόπους.

  3. 3. ΗΘΙΚΉ ΤΟΝΩΣΗ

  ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ , ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ .

  Με το λυτρωτικό χαρακτήρα του θεατρικού Διόνυσου και την Λύρα του μουσαγέτη Απόλλωνα. Τραγούδι, χορός, αστείο, χαρά, γέλιο, σάτυρα, εκδρομές, γιορτές.Ανεβάζοντας την ενέργεια και το ηθικό των Ελλήνων.

  Αναλαμβάνω τον ‘Ομηρο και την αποκωδικοποίηση του στην σύγχρονη πραγματικότητα.

  Την ερμηνεία του σε όλα τα επίπεδα γνώσης.

  Αστραία, Η Διάπλασις των Ελληνοπαίδων

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει