Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Τα Ενδύματα της Ήρας




Τα φωτεινά  ενδύματα μιας ωραίας ψυχής.
   Η Ήρα, η συλλογική ψυχή του ανθρώπου προστρέχει στον Ύπνο, τον αδελφό του θανάτου για να ζητήσει τη βοήθεια του με σκοπό να ξεγελάσει τον Δία, τον συλλογικό νου, ο οποίος κάθεται στο όρος Ίδη  της Ασίας και ατενίζει την ύλη  Τροία, ανάμεσα από πίδακες Ιδεών, αναθρεμμένος  σε μια άλλη Ίδη και άντρο ηγετών δυνατών, στην Κρήτη της Μεσογείου.
   Μέσα από ένα δωμάτιο που έχει φτιάξει ο γιος της ο Ήφαιστος, και μόνο αυτή από τους θεούς, έχει το κλειδί, όπως και η Πηνελόπη, η ατομική ψυχή, για την κάμαρα των θησαυρών, αφού περιλούζει το ενεργειακό  σώμα της με αβροσία και θυμίαμα, φορά το πέπλο της Αθηνάς Σοφίας με πολλά κεντήματα και την ζώνη με 100 θυσάνους αρμοσμένους. Φτιάχνει πλεξούδες τα μαλλιά της, λευκή κορδέλα  κεφαλόδεσμο και  σκουλαρίκια με τρεις λίθους  σαν μούρα, να κρέμονται στους λοβούς. Παίρνει τον κεστό, κεντητό ιμάντα της θελτικότητος από την Αφροδίτη, και βάζει τα χρυσά πέδιλα στα πόδια της. Από τον φωτισμένο Όλυμπο πετάει δια μέσου Πιερίων, Ημαθίας, Θράκης και Άθω για να φθάσει στη Λήμνο αναζητώντας τον Ύπνο. Ορκίζεται στον  Ύπνο πως θα του δώσει σύζυγο μία από τις Χάριτες, την ΠΑΣΙΘΕΑ. Μαζί φθάνουν στο όρος τυλιγμένοι στη καταχνιά και  ο ίδιος ο Ύπνος για να μη τον δει ο  Ζευς,  κρύβεται πίσω από ένα ψηλό  έλατο με την μορφή  πτηνού, Χαλκίδα αποκαλούμενο από τους Αθανάτους, στο ακρωτήρι Λέκτο της Τρωάδας Ίδης, την μητέρα των θηρευμάτων, των θεριών.
Γιατί ο νους πρέπει να ξεγελαστεί;
Ποιος είναι ο ρόλος του Ύπνου;
Ποια είναι η ψυχή;
Τι φορά;
Γιατί μαλώνουν οι γεννήτορες, η Τηθύς με τον Ωκεανό και θέλει να τους συμφιλιώσει;
   Η ψυχή είναι το ενεργειακό σώμα του ανθρώπου και είναι καθαρή ενέργεια. Όταν γεννιέται ο άνθρωπος τα δύο σώματα είναι ενωμένα, κατόπιν εξ αιτίας της διαχωριστικότητος της ύλης χωρίζουν. Ο νους, ισχυρός αρχηγός στον κόσμο της ύλης, ενώνεται με πολλές άλλες Ιδέες, αλλά  νιώθει πως μία σύγκοιτη έχει, την ψυχή του. Όταν κοιμάται, επικοινωνεί μαζί της, και  εδώ βρίσκεται όχι μόνο ο θεραπευτικός ρόλος του ύπνου που χρησιμοποιούσε και ο Ασκληπιός , αλλά και η  τακτική της χαραλώσεως του νου για να μπορέσει να δει καλύτερα τα προβλήματα του με όλη την πασιΘΕΑ . Κατόπιν  θα αναλάβει ο  Ποσειδών , η διαίσθηση, την λύση τους πρώτα  στο αιθερικό πεδίο.
  Η γέννηση του ανθρώπου πάνω στη Γη σημειοδοτεί, όχι μόνο τον γάμο, την ένωση του Διός και της Ήρας, νου και ψυχής  του ανθρώπου, αλλά και τον διαχωρισμό τους, από την εποχή της Τηθύος και του Ωκεανού. Το Ομηρικά Έπη μας διδάσκουν πως να κατανοήσουμε το συλλογικό και προσωπικό δωμάτιο μας, του  γιου κλυτοτεχνίτη  Ήφαιστου, να το ξεκλειδώσουμε, με το κλειδί των Ομηρικών Επών και  φορώντας  τα όμορφα ρούχα  να πετάξουμε με τα   Γαλαξιακά Φτερά μιας ατρυτώνης ψυχής.
Ο Ζευς πρέπει να ξεγελαστεί  για λίγο και  να αποκοιμηθεί αγκαλιά με ό,τι αγαπά για  μπορέσει να ενωθεί με το ταίρι του, όπως ήταν από την Αρχή και τα χρόνια τα παλιά. Ένα σώμα, μία ψυχή, εν νου και σώματος υγιεί.
Αστραία
03 07 2016



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει