Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Η Μαγική Έλαφος Ελλάς



  Η  Ελλάς είναι μια μυθική χώρα με ένα αστραφτερό πολιτισμό που έδωσε τα φώτα σε όλους τους λαούς της οικουμένης και έβαλε τις βάσεις σε ένα λαμπερό  ανθρωπισμό, γιατί το κέντρο της Ελληνικής φιλοσοφίας ήταν και είναι πάντα ο  άνθρωπος, όχι ο θεός, ο άνθρωπος.
Και ήταν αυτή η Ελληνική σκέψη, γνώση και φιλοσοφία που δημιούργησε την επιστήμη και   την  τεχνολογία.
 Όλη η καταπληκτική αυτή γνώση βρίσκεται κρυμμένη και κωδικοποιημένη στους Ελληνικούς μύθους  στην κάμαρα των θησαυρών , το κλειδί της οποίας, κρατάει η Πηνελόπη. Η Πηνελόπη που μιλάει για την Ελλάδα και δακρύζει περιμένοντας ένα απόντα νου να επιστρέψει στη  χώρα που γεννήθηκε και έφυγε, για να φέρει πίσω την κλεμμένη ομορφιά  της όμορφης κόρης του Διός.  Όποιος σκέπτεται σήμερα, σκέπτεται  Ελληνικά, δεν μπορεί να σκεφτεί αλλιώς. Δεν υπάρχουν   άλλοι τρόποι και μηχανισμοί.
Ήταν όλη αυτή η γνώση  σε ό,τι σώθηκε από τον καταποντισμό της Ατλαντίδος; 
 Προφανώς ναι, αν και διασκορπίστηκε σε όλα τα μέρη της Γης.  Όσοι  επιβιώσανε  δεν την εξέλιξαν με τον ίδιο τρόπο.
Ένας από τους Άθλους του Ηρακλή, μας μιλά για την Κερυνίδιτα  Ελαφίνα, το όμορφο γρήγορο  ελάφι της Αρτέμιδος, με τα  χρυσά  κέρατα, που πρέπει να πιάσει ο ήρωας, χωρίς να το τραυματίσει και να τα πληγώσει. Το ελάφι που  τρέχει  πιο γρήγορα και από βέλος  στη  χώρα των Υπερβορείων που καταφεύγει με τα χάλκινα πόδια του. Είναι ο μοναδικός  Άθλος του  Ηρακλή που ο ημίθεος δεν πολεμά με θηρία και τέρατα, αλλά έχει να κάνει με την γλυκύτητα, την αθωότητα και την ομορφιά ενός τρυφερού ελαφιού, όπως πρέπει να είναι η γνώση και οι άνθρωποι της γνώσης, οι φορείς της και να μη καταλήγουν μαστροποί της.
Ο Άθλος αυτός δικαιωματικά ανήκει στον  στο ζώδιο του Υδροχόου και το κυβερνά η Άρτεμις,  από τον Ουρανό των Αστεριών.  Τώρα πια που μπαίνουμε στον Υδροχόο και ο Γανυμήδης το Πνεύμα του Ανθρώπου θα κερνά άφθονη τη γνώση  σε πνοή ανέμων   Ελευθερίας  και αλλαγή εποχής.
Η γνώση είναι δύναμη, αλλά σαν δύναμη πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά. Όσοι την είχαν απέκτησαν εξουσία  με τα θρησκευτικά ιερατεία και την κομματική ηγεμονία. Οι περισσότεροι κάνανε κατάχρηση και εκφυλίστηκαν  στην  διαπλοκή και τη διαφθορά 
Το καινούργιο αίτημα είναι σοφή ηγεσία και ο σώφρων  πολίτης οπλίτης συμμετέχων στην  κυβερνητική ουσία.
Οι παλιοί θεοσοφικοί κύκλοι και η μασονία  υποστηρίζουν πως  η Κερυνίτις  Έλαφος ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου, πράγμα το οποίο δεν  έχει καμία βάση στην λογική. Τι σχέση μπορεί να έχει ένα υδάτινο ζώδιο με τον αέρα ενός ελαφιού; Καμία . Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι γιατί κατέχουν τα παλαιά αρχεία της Ατλαντίδος και παπαγαλίζουν  ό,τι έμαθαν χωρίς κριτική σκέψη καμία. 
Το ίδιο κάνουν και με την αστρολογία. Επαναλαμβάνουν τις παλαιές γνώσεις των Ατλάντων που δεν ισχύουν πια σήμερα, όπως ο Κρόνος που δεν είναι πια κυβερνήτης του Αιγόκερω. Ήταν κάποτε και ίσχυε την εποχή του Κρόνου.
Το Νησί των Φαιάκων  από τους Σταθμούς του Οδυσσέα, επίσης ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου. Είναι τον νησί που ο Οδυσσέας συναντά την φιλοξενία, την ανθρωπιά και έχει πολλά κοινά σημεία με το ελάφι, η Ναυσικά. Είναι όμορφη, ο Όμηρος την παρομοιάζει με  την Άρτεμη, όταν τον Οδυσσέα συναντά. Αγαπά τον Οδυσσέα, αλλά  δεν τον φυλακίζει, τον αφήνει ελεύθερο να γυρίσει πίσω στο νησί που τον καρτερά.
Οι  ταχύτατοι στη σκέψη Φαίακες είναι υδροχοϊστές, ουμανιστές, ιδεαλιστές, είναι  σήμερα όλα τα καλά παιδιά του διαδικτύου  που έχουν αξίες και ιδανικά και δεν τα προδίδουν  μια χούφτα λεφτά.
Η Ελλάς είναι Υδροχόος, έχει όλα τα στοιχεία του  αέρινου ουμανισμού και ταλαιπωρήθηκε πολύ την Εποχή των Ιχθύων σαν τον Οδυσσέα που μέσα στα άγρια κύματα του υδάτινου  Ποσειδώνα πελαγοδρομεί. Η Ελλάς απέκτησε την ανεξαρτησία της με τα λευκά χαρτιά της Λευκοθέης   όταν  ο Οδυσσέας έφθασε στο νησί των Φαιάκων, πριν 200  περίπου χρόνια  εκπνέοντας  η   διχιλιετής  Εποχή των Ιχθύων.
Η Ελλάς είναι η  ΕΛΑΦΟΣ  Ιφιγένεια  που  τοποθετείται  στο βωμό  από την άμετρο υπερβολή και αρχομανία ενός Αγαμέμνονα. Η Ελλάς είναι το ελάφι που πιάνει ο Ηρακλής  κυνηγώντας το σε ανοιξιάτικα καταπράσινα  λιβάδια. Ο Οδυσσέας  φονεύει ένα ελάφι θηρίο μεγάλο με χάλκινο δόρυ, όταν φθάνει στην Αιαία και το μεταφέρει κουβαλώντας το, στους ώμους του, στους συντρόφους του. Είναι η καθαρότητα της γνώσης που  χάνει, όταν κατεβαίνει στις  σκοτεινές μυήσεις του Άδη.   Ο Ερμής τον σώζει από τα χειρότερα και η γνώση ξανακερδίζει την αθωότητα στο πρόσωπο του Τηλέμαχου που  λατρεύει.  Η Ελλάς είναι η Γνώση και η Ομορφιά που θέλουν όλοι στην ζωή τους. Κινέζοι Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ρώσοι, Αμερικάνοι…..
Είναι Λέων η Ελλάς;
Ο Λέων Απόλλων είναι δίδυμος αδελφός με την Άρτεμη, οι δυο τους  δημιουργούν μία γωνία 180 μοιρών. Αυτό λέγεται ευθεία στη γεωμετρία, ή άλλως ευθυγράμμιση ουρανίων σωμάτων και πλανητών.
Ο  Ηρακλής ξεκίνησε τους Άθλους με το Λιοντάρι της Νεμέας  που είναι ο υπερφίαλος νοσηρός εγωισμός που ταλανίζει και καταστρέφει την χώρα εδώ και καιρό. Ο προτελευταίος  Άθλος του, πριν τα Μήλα των Εσπερίδων,   είναι η Κερύνεια  Έλαφος που επίσης αντιστοιχεί στον 11ον οίκο και αντιπροσωπεύει το κοινοβούλιο και την πολιτική που  θα γίνουμε μεγάλες ριζικές αλλαγές.  Ο  μεγάλος ενιαυτός κινείται  αντιστρόφως του ζωδιακού και έτσι από τους  Ιχθείς δεν πάμε στον Κριό, αλλά γυρίζουμε πίσω στον Υδροχόο.
Μπαίνουμε στον Υδροχόο και θα ανάψουμε φωτιές. Φλόγες ανθρώπινες ψυχές θα σταθούνε μπροστά στον ουρανό και θα μετρήσουν όλα τα αστέρια με τα Ελληνικά Ονόματά τους και θα τα βρουν σωστά. Όσα ήταν, όταν ξεκίνησε αυτό το  μεγάλο ταξίδι της γνώσης και  της περιπέτειας της με τα  ελάφια της, τα μαγικά.

Αστραία ©©

βιβλιογραφία
Παλαιά και Νέα Ατλαντίδα, Αστραία, 2008- 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει