Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Γνώση και Εξουσία


Η εξουσία έλκει τους χειρότερους και διαφθείρει τους καλύτερους.
Η γνώση και η εξουσία είναι ένας   "γάμος"   ο οποίος λαμβάνει χώρα πάντοτε σε ένα ανθρωπογενές περιβάλλον, καθ όσον το ζωικό βασίλειο και το φυτικό, ουδόλως ενδιαφέρονται για τα  μείζονα αυτά θέματα. Υφίστανται όμως την πολιτική τους. Κανένα  δένδρο πτηνό ή βράχο δεν τον απασχολεί ούτε η γνώση, ούτε η εξουσία. Η φύση, παντοδύναμος θεός και θεά,  έχει τους δικούς της νόμους να πορεύεται και  με την ισχύ των ρυθμιστικών  παραγόντων να βάζει σε τάξη ανόμους και παρανόμους, αιώνες τώρα, άμα τη αρχή του υλικού κόσμου, του τονάλ δηλαδή. Οπωσδήποτε στην φύση, ισχύει ο νόμος του δυνατού και αρχηγός θα γίνει ο δυνατότερος γορίλλας, όμως  θα επιβιώσει και τον μικρό αδύναμο  βατραχάκι  σε ένα αλληλεξαρτώμενο οικοσύστημα  πληθυσμών ιδεών και ειδών.
Σε ένα ανθρωπογενές περιβάλλον από την αρχή της εμφάνισης των ανθρωπίδων, την φυσική εξουσία είχε, όχι μόνο ο δυνατός μυς, η φυσική δύναμη, αλλά και το δυνατό μυαλό, η νοητική ικανότητα, η γνώση δηλαδή και εκπροσωπούνταν  από τους  μάγους ιερείς σαμάνους και βασιλείς, οι οποίοι είχαν και την γνώση και την δύναμη και την αρχηγία.
Στην ουσία, η πρώτη  ουσιαστική μορφή εξουσίας , αν εξαιρέσεις το  πρωτόγονο τροφοσυλλεκτικό στάδιο, ήταν η θρησκευτική ( εκτός ουσίας) με οργανωμένη δομή και ιεραρχία στο λίκνο της θεοσοφίας, την Μεσοποταμία και την Ινδία και η οποία δημιούργησε και τους αντίστοιχους πολιτισμούς Ανατολικής και αριστερής ιδεολογίας. Στη βάση ήταν και είναι  Λεμουριακής, καταγωγής  για αυτό και όλες καθώς και τα παρακλάδια τους, ο χριστιανισμός, ο ιουδαϊσμός, ο μωαμεθανισμός , ο ινδουισμός, ο βουδισμός  είναι νοσταλγοί ενός  χαμένου παραδείσου της Λεμουρίας στον οποίο η γνώση ήταν απαγορευμένη και η αρχή της αμαρτίας.
Την αμαρτία, εύστοχα τη χρεωθήκανε οι Άτλαντες και με την  ατυχία και  γνώση Δυτικού τύπου  δεξιόστροφου.  Δημιουργήσανε ένα  υψηλού επιπέδου πολιτισμό πατώντας στο Ελληνικό θαύμα της Σκέψης με πρότυπο τον Οδυσσέα, ο οποίος συνδύαζε και γερό σώμα και δυνατό μυαλό. Ο Αχιλλέας Αλέξανδρος είχε εκστρατεύσει εναντίον τους και είχε κλείσει τις Πύλες των Λεμούριων, ολοκληρώνοντας την Ιλιάδα και εκπορθώντας την Τροία. Έτσι άνοιξαν  οι Πύλες της άγριας Δύσης και η ανθρωπότητα  προσπαθώντας να επιστρέψει, πάλεψε στα άγρια κύματα του Ποσειδώνα, την Εποχή των Ιχθύων με εξουσία, μια θεοσοφία. Τον χριστιανισμό, ο οποίος στην αρχή προσπάθησε να εμποδίσει κάθε πρόοδο και σκέψη δαιμονοποιώντας  το Άγνωστο, τη γνώση τη σιωπηλή και εξορίζοντας  το Γνωστό, τη λογική. Χρησιμοποίησε όμως όλη τη γνώση που είχε και δεν μπορεί να  γίνει γνωστή με την ανθρώπινη μορφή, καίγοντας τους περισσότερους ανθρώπους της γνώσης και μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Όσοι γλυτώσανε  από το ανελέητο κυνηγητό της ποσειδώνιας θρησκείας, φθάσανε στο νησί των Φαιάκων μισοπεθαμένοι και ο χριστιανισμός αναγκάστηκε να μοιραστεί την εξουσία με την μασονία  τον κοινοβουλευτισμό, να παραχωρήσει  τα ανθρώπινα δικαιώματα και να χρησιμοποιήσει  κατά κόρον την γνώση την οποία είχε πολεμήσει. Καλή η Λεμουρία, αλλά χωρίς την Ατλαντίδα ακόμη θα κουνούσαμε τις γαλάζιες ουρές στα δένδρα και θα τρώγαμε  μπανάνες.
Η Νέα Ατλανίδα οι ΗΠΑ, δημιουργήθηκαν με το πρότυπο της Παλαιάς Ατλαντίδος και δυστυχώς επανέλαβαν τα λάθη της.
Έτσι πριν από 200 περίπου χρόνια η εξουσία μοιράστηκε  μεταξύ των δύο εταίρων, του θρησκευτικού και του κομματικού, κάτοχοι αμφότεροι   πολλών γνωστικών πεδίων και δεξιοτήτων, οι κύριοι της ενοχής. Η θρησκευτική  εξουσία με την παραγωγή θεολόγων και η κομματική με την παραγωγή νομικών και δικηγόρων   γιατί αυτός ο κόσμος κάπως πρέπει να  εξουσιάζεται. Ο Αντίνοος και ο Ευρύμαχος μαζί, αρχηγικοί ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ σε συνεργασία αγαστή.
Στο τέλος της Εποχής και στην αρχή του 20ου αιώνα είχαμε την εμφάνιση δύο ιδεολογικών ρευμάτων, της θεοσοφίας με την ίδρυση της στην Νέα Υόρκη και του μπολσεβικισμού, φαινομενικά αντίθετα μεταξύ τους στη Ρωσία.
Είναι όμως έτσι;
Η θεοσοφία μια  νέα μορφή πανθρησκείας ιδεαλιστική και ο κομμουνισμός μια νέα μορφή παν σοβιετίας υλιστική να συμφωνούν στην κατάργηση συνόρων και εθνών με ανανεωμένα συνθήματα ισότητος και αδελφοσύνης σαν τις  παλιές  Σειρήνες.
Στην ουσία έχουμε ένα  "γάμο" και σε  ένα γάμο έχει σημασία τι ενώνεις  και πώς, για να γεννηθεί το ΄παιδί".
Στην προκειμένη περίπτωση πήραν την χειρότερη πλευρά  του καπιταλισμού με την χειρότερη πλευρά του κομμουνισμού, την νοσηρή  πλευρά της θεοσοφίας με την αθλιότητα του κυνικού υλισμού.
Το ¨παιδί¨που γεννήθηκε από αυτήν ένωση είναι ένας ΤΕΡΑΣ και είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα οι τράπεζες και οι πολυεθνικές και η είναι η πραγματική ΕΞΟΥΣΙΑ σε όλο τον πλανήτη ανεβάζει κατεβάζει κυβερνήσεις υπουργούς  προέδρους και πρωθυπουργούς  χωρίς ηθικές αναστολές.
Έχει ΓΝΩΣΗ αυτό το σύστημα εξουσίας;
Όχι, δεν έχει τη γνώση που είχε το παλιό σύστημα εξουσίας, ο χριστιανισμός δηλαδή μαζί με την μασονία και την θεοσοφία.Έχει γνώση τεχνολογικού τύπου κυρίως του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Φυσικά όπως και παλιά, έτσι και σήμερα οι περισσότεροι  άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καμία γνώση και έτσι κυβερνούσαν παλιά και  εξουσιάζουν σήμερα  ανενόχλητοι.
Και σίγουρα θα μπορούσαν να συνεχίσουν για τα επόμενα 10000 χρόνια. Ποιος θα τους σταματήσει και με τι, είναι το εύλογο ερώτημα που αναδύεται από μια σκέψη απορητική.
Υπάρχει ένα βασικό  πρόβλημα και οι ιθύνοντες  νόες, στην σκιά και την παρασκιά της εξουσίας, το γνωρίζουν καλά και για αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το σύστημα εξουσίας και όλα μπορεί να καταρρεύσουν από λεπτό σε λεπτό.
Ας δούμε ποιο.
Η σκοτεινή πλευρά των Ατλάντων δημιούργησε τις ΜΗΧΑΝΕΣ , την τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ. Η σκοτεινή πλευρά της θεοσοφίας  φτιάχνει τις φυλές των ΟΡΚ. Σκοπός των  νεοΑτλάντων  είναι  το κέρδος money first of all στην σύγχρονη μορφή δουλείας. Σκοπός των θεοσοφιστών  είναι η βασιλεία  του  "θεού", god save god , στο παράδεισο της Λεμουρίας  με την παλαιά μορφή δουλείας.
Το πρόβλημα είναι πως οι νεο Λεμούριοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία των  νεοΑτλάντων  χωρίς να κατέχουν την τεχνογνωσία τους και οι νεοΆτλαντες χρησιμοποιούνται από τους νεο Λεμούριους χωρίς να έχουν γνώσης της θεοσοφίας  τους.Τα δύο γνωστικά πεδία είναι ακατανόητα εκατέρωθεν και αντιστοίχως.
Επιπλέον ότι και  να κάνουν οι φυσικοί πόροι στην  γη τελειώνουν, η οικολογική καταστροφή είναι μεγάλη και ο αποικισμός σε άλλο πλανήτη και Γαλαξία ένα ρίσκο.

Σε αυτό το οριακό σημείο,  οι άνθρωποι, όσοι έχουν απομείνει, είναι ανάμεσα στις ΜΗΧΑΝΕΣ του  κ. ΣΜΙΘ και ανάμεσα στα ΟΡΚ του Σάουρον. Όλες μας οι ελπίδες είναι ένα μικρό χόμπιτ να καταστρέψει το δακτυλίδι της εξουσίας στο βουνό του Χαμού.
Ας το βοηθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο που ξέρει και μπορεί στο χρόνο που απομένει στη ΓΗ.
Δώσε σε ένα άνθρωπο εξουσία μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία και θα καταλάβεις τον χαρακτήρα του και  την αυτογνωσία του με τον τρόπο που θα χειριστεί τη γνώση που διαθέτει.

Παλαιά και Νέα Ατλαντίδα , 2018
Αστραία ©©



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει