Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Άνδρες και Εξουσία




Ο αρχαίος μύθος μας εξηγεί άμεσα και χωρίς χρονοτριβή μέσα από τον αφηρημένο πυρήνα του τι φοβάται η εξουσία πιο πολύ:
Την αρσενική αρχή και αμέσως σπεύδει να την ευνουχίσει, να την φυλακίσει να την εκφυλίσει, να την εξορίσει ανεπιστρεπτί.
Από τον πρώτο εξουσιαστή τον Ουρανό μέχρι τον Κρόνο και τον Λάϊο η Ελληνική Μυθολογία μας δίνει στην στιγμή με ταχύτητα φωτός συνειδησιακή τι συμβαίνει και γιατί.
Τα  εδραιωμένα συστήματα εξουσίας φοβούνται πάντοτε τη γνώση και τον ανδρισμό. Έτσι ελάχιστοι άνδρες επιβιώνουν  από αυτό το ανελέητο κυνηγητό. Αν τους βοηθήσει η μητέρα Γη, αν τους προστατεύσει η Ρέα, αν τους λυπηθεί κανένας βοσκός και τους αφήσει να ζήσουν για να ξαναγυρίσουν.
Μπορεί η ανθρωπότητα να γνώρισε περιόδους μητριαρχίας, αλλά τα τελευταία 2000 χρόνια διάγουμε περίοδο πατριαρχίας με απόλυτη εξουσία τον περισσότερο διάστημα τον χριστιανισμό και την θεοσοφία στην κυριαρχία του Ποσειδώνος.
Σε αυτή την οδυσσειακή διαδρομή των ανδρών οι περισσότεροι σκοτώθηκαν  στις σταυροφορικές εκστρατείες των Κικόνων, άλλοι ξέμειναν σε λωτοφαγικές φεουδαρχίες,   αρκετοί καταβροχθίσθηκαν από τον Πολύφημο Υιό σε κυκλώπεια σπήλαια λεμουριακής κατασκευής, πολλοί κατέληξαν γουρούνια στα πόδια της Κίρκης μέσα από το αχαλίνωτο σεξ,  κάποιοι άφησαν τα κόκαλά τους στα βράχια των αγαπησιάρικων Σειρήνων, πολύ λίγοι φθάνουν στην Καλυψώ, πατριαρχείο και βατικανό μοναξιά και  βιώνουν μοναξιά και απάνθρωπο μοναχισμό, ελάχιστοι ξεβράζονται  ξέπνοοι στην παραλία της Φαιακίας και πόσοι αντέχουν τον τελευταίο προορισμό, την Ιθάκη;;;;
Το πρώτο πράγμα που κάνει η εξουσία σε ένα άνδρα είναι να τον οδηγεί στην πορνεία και την πορνογραφία. Με αυτό τον ελέγχει απόλυτα.Η πορνογραφία για τον άνδρα είναι ψυχική μόλυνση και για την γυναίκα εξευτελισμός.
Κατόπιν τον περιορίζει σε άθλιες εργασιακές συνθήκες ή τον περιθωροποιεί στην ανεργία και την ζητιανιά. Ο  άνδρας χάνει την αξιοπρέπεια του την αυτοεκτίμηση του , την περηφάνια του όταν δεν μπορεί να  προστατεύσει την γυναίκα που αγαπά, να φροντίσει τα παιδιά του. Δουλεύει από το  πρωί έως το βράδυ για να ζήσουν ή δεν  εργάζεται καθόλου και ζει με  δανεικά.
Στην συνέχεια ρίχνει στην αγορά και προωθεί λάθος πρότυπα εκφυλισμένα του σταρ σύστεμ, ποδοσφαιριστές  τραγουδιστές  και επιχειρηματίες  της κακιάς ώρας  με λεφτά που  αγοράζουν τοπ μόντελ και αυτοκίνητα ακριβά.
Και τον αποτελειώνουν με την θρησκοληψία και τα ναρκωτικά που διοχετεύουν κρυφά και φανερά.
Δεν υπάρχει πιο θλιβερή εικόνα από ένα άνδρα που γονατίζει  μπροστά σε κάποιον θεό ή σε  μια στοά για το χρίσμα και ανεβάζει φωτογραφίες στο ΦΒ που πίνει καφέ και πως.
Πως να επιβιώσει ένας άνδρας σε αυτά και στου Ποσειδώνα τα μανιασμένα νερά;
Ο  άνδρας είναι κυνηγός από την φύση του, επιβιώσαμε ως ανθρωπότητα χάρη στις κυνηγητικές του ικανότητες. Ως κυνηγός είναι σκληρός εξωτερικά και μαλακός εσωτερικά, ευαίσθητος και ευάλωτος σε πολλά. Ευφυής εφευρέτης ανήσυχος κοινωνικός εξωστρεφής, πολιτικό ον ολοκληρωτικά.  Ο άνδρας δεν μπορεί να διαχειρισθεί  εύκολα την μοναξιά, το περιθώριο τον τρελαίνει. Η εξουσία σπρώχνει τους καλύτερους  άνδρες  στο περιθώριο και την αυτοκτονία και την αυτοκαταστροφική βία. Είναι περισσότερες οι αυτοκτονίες των ανδρών καθώς και βίαια περιστατικά  και τα καθημερινά δελτία ειδήσεων γεμάτα από αυτά, μαζί με τα σύνδρομα τα σαδομαζοχιστικά και τα διαστροφικά. Έχουμε περισσότερες χήρες από ότι χήρους.
 Οι πιο κακοί μαθητές στο σχολεία είναι πανέξυπνα παιδιά κυρίως αγόρια που αντιδρούν σε ένα ανοϊκό σύστημα παιδείας. Οι άνδρες  είναι  της δράσης , δεν μπορούν να καθίσουν ατέλειωτες ώρες σε ένα θρανία ή ένα καναπέ  να διαβάζουν ή να γράφουν ατέλειωτα. Η  θέση του γραφειοκράτη εξοντώνει ένα άνδρα.  Ο Τσέγκιν Χαν έβαζε τις  γυναίκες να νοικοκυρεύουν το βασίλειο του και είχε σε μεγάλη εκτίμηση το γυναικείο φύλο σε ισορροπία θηλυκών και αρσενικών δυνάμεων.
Τι θέλει ένας άνδρας;
Μια πατρίδα να μην αισθάνεται ξεριζωμένος.  Μία σύντροφο που να μπορεί να εμπιστευθεί,  τον σεβασμό ενός γιου, την αγάπη μιας κόρης,  μερικούς αληθινούς φίλους, αξιοπρέπεια, εργασία αξιοκρατία και τιμή.
Έτσι μπορεί να γίνει ο καλύτερος άνθρωπος, το καλύτερο παιδί, γιατί ο καθένας μεγάλος  άνδρας κρύβει μέσα του ένα  μικρό παιδί.
Έτσι μπορούμε να έχουμε μια κοινωνία πιο αρμονική και υγιή.
Αυτόν τον ΑΝΔΡΑ  η εξουσία τον  φοβάται πολύ.
ΕΜΕΙΣ τον αγαπούμε  μαζί με την ΑΘΗΝΑ  και μια φορεσιά  αρματωσιά πορφυρή


Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει