Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Οδυσσέας και Ατλαντίδα


νῆσος δενδρήεσσα, θεὰ δ' ἐν δώματα ναίει,
Ἄτλαντος θυγάτηρ ὀλοόφρονος, ὅς τε θαλάσσης
πάσης βένθεα οἶδεν, ἔχει δέ τε κίονας αὐτὸς
μακράς, αἳ γαῖάν τε καὶ οὐρανὸν ἀμφὶς ἔχουσι.
α Οδυσσείας 51

Η Ατλαντίδα, αυτό το μυθικό νησί που αναφέρει μακροστενώς ο Πλάτων, δεν ήταν μόνο μόνο μια ήπειρος ξεχωριστή, αλλά μια ολόκληρη ΕΠΟΧΗ πολύ μακρινή. Μετά την Υπερβόρεια και την Θούλη συνυπήρχε με την Λεμουρία του (χριστιανικού) παραδείσου πριν βυθιστεί. Ο Όμηρος μας μιλάει για του Πολύφημου  Κύκλωπα,  τη σπηλιά, με  περιγραφή χαρακτηριστική,  για το καθεστώς  που επικρατούσε στην  "παραδεισένια"  ήπειρο του  Ειρηνικού Ωκεανού και έτσι ξεκινά η διαμάχη  του Οδυσσέα με την βαριά θρησκόληπτη δουλική  θεολογία και τα θεοσοφικά κείμενα που ΟΜΗΡΟ τον Νου κρατούν.

Τα διάφορα είδη φυλών εξελίχτηκαν διαφορετικά από τους πιθήκους και δεινοσαύρους εξ αιτίας του χρήσεως του νοητικού με χαρακτηριστικό αρχέτυπο της Ελληνοατλαντικής Φυλής, τον ΟΔΥΣΣΕΑ.

Ο Οδυσσέας απόγονος του Ερμή, γιου της Ατλαντικής Μαίας  στην ΑΡΚΑΔΙΑ,  μένει 7  ΑΙΩΝΕΣ χρόνια  όμηρος στην Καλυψώ που του τάζει την Αθανασία με την Θεοσοφία. Η θεοσοφία συνδύασε το χειρότερο από την ζωώδη κατάσταση της Λεμουρίας με την αλόγιστη χρήση της Ατλαντικής τεχνογνωσίας με κυβερνήτη τον γιο του Ποσειδώνα  Άτλαντα και βυθίζεται την Εποχή του Λέοντος οριστικά πριν 12000 χρόνια.
Στην Εποχή των Ιχθύων επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Η άνοδος του χριστιανισμού στην εξουσία και η συνεργασία του με την θεοσοφία κρατήσανε τον Οδυσσέα 7 περίπου αιώνες φυλακισμένο στην Ωγυγία και 2000 χρόνια να παλεύει με τα μανιασμένα κύματα του θεοσοφιστή  Ποσειδώνα.
Τον πρώτο μνηστήρα που τοξεύει ο Οδυσσέας είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ γιατί αυτός είναι ο αρχιμνηστήρας της κάθε θρησκοληψίας με το σκληρό πρόσωπο και της κάθε ύπουλης θεοσοφίας με το γλοιώδες και υποκριτικό επίχρισμα της δήθεν αγάπης και της ψεύτικης φιλανθρωπίας.
Ο Άτλας κρατά τον Ουρανό, αλλά ο Οδυσσέας τον θέλει  καθαρό και ο Ηρακλής, Ελεύθερος τον αρνείται και προχωρά σε ένα μονοπάτι ολυμπιακό, Υ Επιλογής.
ΕΜΕΙΣ;

Παλαιά και Νέα Ατλαντίδα
Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει