Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Ο Ποσειδών και τα πόδια


Η καλή υγεία αρχίζει από την κοιλία ΕΣΤΙΑ, η ψυχική υγεία  και ισορροπία από τα πόδια τα καθαρά

Είναι φανερό ότι τα πόδια ανήκουν στην επικράτεια του Θεού, εφόσον ο Σωκράτης λέγει στον «Κρατύλο» Ο Ποσειδών είναι ποσίδεσμος, δένει τα πόδια των θνητών για να μην χρησιμοποιούν την λογική αλλά μόνο το συναίσθημα, του οποίου ο ίδιος είναι ο Άρχων.«Λοιπόν το όνομα Ποσειδών δόθηκε από κάποιον που ενώ βάδιζε τον σταμάτησε η φύση της θάλασσας και δεν τον άφησε να προχωρήσει παραπέρα, αλλά του έγινε δεσμός στα πόδια του. Και έτσι ονόμασε Ποσειδώνα τον θεό ως δένοντα τα πόδια «ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΚΡΑΤΥΛΟΣ»
Το ενεργειακό κέντρο (τσάκρας) του Ποσειδώνα βρίσκεται στα πέλματα και  είναι η ΘΕΣΗ του για να λειτουργεί αρμονικά σε ένα ανθρώπινο ΝΟΗΜΟΝ ΟΝ.
Ο άρχων των υδάτων και του παγκόσμιου Ωκεανού κυβερνά όλα τα πλάσματα τα ανόργανα και τα  οργανικά με το συναίσθημα θυμικό.
Άμα τα χερσαία όντα  εγκατέλειψαν το νερό σε πρώτη φάση αμφίβια, μετά  ερπετά  και κατόπιν όρθια χερσαία σπονδυλωτά  θηλαστικά την Εποχή του Homo Sapiens Διός, εγκατέλειψαν και την ΟΥΡΑ , ενώ η Λεμουρία βυθιζόταν στα ποσειδώνια νερά, αναδυόταν η Ατλαντίδα και οι άνθρωποι με αντιτακτό αντίχειρα και εγκέφαλο  ανεπτυγμένο αρκετά. Η γοργόνα έκλαιγε γοερά για αυτόν τον αναπόφευκτο χωρισμό, αλλά η εξέλιξη της συνείδησης τραβά μπροστά.
Οι ποσειδώνιες ανατολικές θεοσοφίες νοσταλγοί του Λεμούριου παρελθόντος, πάντοτε ζωγραφίζουν ένα άνθρωπό καθιστό να διαλογίζεται με 7 τσάκρας χωρίς πόδια, πως  "όλα είναι ένα".  Που::: Στον κόσμο της ύλης;;;;;; Μόνο στο κόσμο του πνεύματος και ίσως.
Βολεύει αυτός ο διαλογισμός το σύστημα  εξουσίας αρκετά, για να κρατά σε αυτούπνωση πλήθη  πολλά, όπως  είπε και ο προωθούμενος μεσσίας τους Κρισναμούρτι, ένα φτωχό ορφανό παιδί που το άρπαξε η θεοσοφία για να εξυπηρετήσει τα σχέδια της και τον έκανε δυστυχισμένο πολύ.
Η ευφυής Ελληνική Μυθολογία είναι πιο κατατοπιστική  για  τα πόδια. Η μεγάλη τραγωδία του Ελληνισμού, αλλά και του ανθρώπου,  είναι τα πρησμένα πόδια όπως περιγράφεται χαρακτηριστικά στο Οιδίποδα,  θύμα ενός πατρός που τον εξορίζει φοβούμενος μη χάσει την εξουσία. Ο φόβος της  απώλειας της εξουσίας αρχίζει από τον Ουρανό και τελειώνει με τον ουρανό που ο Ηρακλής αναγκάζει τον Άτλαντα να κρατεί στο κεφάλι του, γιατί η σωστή ροή της ενέργειας αρχίζει από τα πόδια και φθάνει στην κεφαλή.
Ο Ποσειδών σε απόρροια των θεοσοφιστών και  των θεοσοφιστικών θρησκειών  ζητά ανθρωποθυσίες και πολλές ΘΥΣΙΕΣ καθώς  η Ανδρομέδα και η Ησιόνη θυσιάζονται στα υδάτινα τέρατα του θολωμένου μυαλού και πολλά άλλα παιδιά αρσενικά και θηλυκά.
Μόνο όταν το κέντρο των πελμάτων λειτουργεί καλά με τον Ποσειδώνα στη θέση του, έχουμε διαύγεια μυαλού,  λογική,  ψυχική υγεία,  έμπνευση, καθαρότητα  ενόραση, καλό ύπνο ήρεμο, νηφαλιότητα, όχι παθητικότητα, κρίση, διάκριση αρμονία και  ορθή ανθρωπιά.
Η κακή θέση του Ποσειδώνα  σε ένα άνδρα θα μεγαλώσει την σκιά του με αποτέλεσμα θολή κρίση, θρησκοληψία,  νοσηρές τελετουργίες και  αποκρυφισμός, παθητικότητα, ροπή στις εξαρτησιογόνες ουσίας,  αλκοόλ, ναρκωτικά,  βίαια ξεσπάσματα ,  ανηθικότητα, αμοραλισμό, τρέλα, διπολική διαταραχή και άλλες ψυχικές ασθένειες,  κακής ποιότητος  "τέχνη", θηλυπρέπεια, οίκτο και αυτοοίκτο, θύτης και θύμα σε εναλλαγή ρόλων.
Σε μια γυναίκα επειδή αντιπροσωπεύει τον άνιμους θα έλκει άνδρες με  τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Συνήθως θυσιάζεται για να τους σώσει και ποτέ δεν σώζονται.
Η καλή ροή του ποσειδώνιου κέντρου επιτυγχάνεται με τη σωστή  μορφή της τέχνης, την καλή μουσική, καθαρά πόδια,  ρεφλεξολογία των ποδιών, φυσική άσκηση, καλό ύπνο και  το γαλάζιο χρώμα  στο κατάλληλο σημείο να τοποθετηθεί για να  μπορέσει να αφομοιωθεί. Ο άνθρωπος με τον σωστό ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ  είναι πέρα από την αντίνοη λογική του θύματός και του θύτη. Δεν βλέπει ποτέ τον εαυτό του  ως  θύμα και δεν γίνεται θύτης επουδενί γιατί στο θυμικό του κυριαρχεί.
Πόδια καθαρά, μυαλά υγιή και  καλά
Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει