Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Τι λέει ο 'Ομηρος και ο Ησίοδος για τις μαύρες τρύπες


Τα Ερέβη και οι  μαύρες νύχτες  των Γαλαξιακών Επών
Ο  Ομηρικός Φωτισμός τους

λ Οδυσσείας 1-20

«αὐτὰρ ἐπεί ῥ᾿ ἐπὶ νῆα κατήλθομεν ἠδὲ θάλασσαν, νῆα μὲν ἂρ πάμπρωτον ἐρύσσαμεν εἰς ἅλα δῖαν, ἐν δ᾿ ἱστὸν τιθέμεσθα καὶ ἱστία νηὶ μελαίνῃ, ἐν δὲ τὰ μῆλα λαβόντες ἐβήσαμεν, ἂν δὲ καὶ αὐτοὶ ἠέρι καὶ νεφέλῃ κεκαλυμμένοι:
 οὐδέ ποτ᾿ αὐτοὺς ἠέλιος φαέθων καταδέρκεται ἀκτίνεσσιν, οὔθ᾿ ὁπότ᾿ ἂν στείχῃσι πρὸς οὐρανὸν ἀστερόεντα, οὔθ᾿ ὅτ᾿ ἂν ἂψ ἐπὶ γαῖαν ἀπ᾿ οὐρανόθεν προτράπηται, ἀλλ᾿ ἐπὶ νὺξ ὀλοὴ τέταται δειλοῖσι βροτοῖσι.
 Σαν κατεβήκαμε στη θάλασσα και στο πλεούμενο μας, σύραμε πρώτα το πλεούμενο στο θείο το κύμα μέσα και στήσαμε κατάρτι και ιστία στο μελανό καράβι᾿ τα πρόβατα μετά φορτώσαμε και μπήκαμε και αυτοί μας συντυλιγμένα μέσα  σε σύγνεφο και αντάρα᾿
δεν τους βλέπει ο Ήλιος ποτέ ο φωτοπερίχυτος με τις λαμπρές του αχτίδες, μηδέ σαν παίρνει τον ανήφορο προς τ᾿ αστεράτα ουράνια, μηδέ σα στρέφει απ᾿ τα μεσούρανα στης γης ξανά τα μέρη, μόνο νύχτα φοβερή στους άμοιρους θνητούς απλώνει πάντα.


Τι είναι οι μαύρες τρύπες;
Είναι τούνελ που συνδέουν τα  48 παράλληλα σύμπαντα;
Είναι ο Άδης;
Είναι το Έρεβος και η Νύκτα;
Τι είναι οι μαύρες τρύπες στο ανθρώπινο σώμα και πως δημιουργούνται;
Πως θεραπεύονται;

Ο Οδυσσέας επισκέπτεται  με μελανό πλοίο , την  μαύρη τρύπα του ομηρικού χωροχρόνου, παντοτινή νύκτα, που ποτέ ο Ήλιος δεν βλέπει, δεν ανατέλλει και δεν δύει,  βλέπει τις σκιές των νεκρών και συμβουλεύεται τον Τειρεσία για την επιστροφή.  Αφηγείται στους  Φαίακες  κατά την προσωπική του ανακεφαλαίωση ό,τι συνάντησε και όλη τη διαδρομή.
Οι μαύρες τρύπες δημιουργούνται στο ανθρώπινο σώμα  από την κάθε κακή συνδιαλλαγή και είναι τρύπες μεγάλης  ενεργειακής απώλειας και διαρροής. Είναι μόλυνση κυρίως ψυχική. Είναι υπεύθυνες για κάθε ψυχική διαταραχή και φυσική υγεία κακή.
Ειδικά τα παιδιά που είναι ευάλωτα  και ανυπεράσπιστα σε κάθε κακόβουλη   επιρροή και θέλουν μεγάλη προσοχή.
Θεραπεύονται μέσω της  ανακεφαλαίωσης και με τη σωστή αναπνοή.  Κλείνουν οι μαύρες τρύπες  και ο άνθρωπος  θεραπεύει  τη πληγή.

 Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Νυξ είναι γνωστή η θεότητα που προσωποποιούσε τη νύχτα. Η Νυξ αναφέρεται ιδιαίτερα από τους αρχαίους Έλληνες ποιητές, αλλά η μεγάλη σημασία της στην Ελληνική Μυθολογία υπερβαίνει τα απλά λογοτεχνικά πλαίσια. Η Νυξ ήταν κυρίαρχη, αρχέγονη και κοσμογονική οντότητα, την οποία σεβόταν και φοβόταν ακόμη και ο ίδιος ο θεός Δίας. 
Σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησιόδου, η Νυξ είχε γεννηθεί από το Χάος και ήταν μητέρα  μαύρων οντοτήτων: 
Ο Έρεβος αναπαριστάται ως φτερωτό, σκοτεινό και τεράστιο ον, δίδυμο της Νύχτας προερχόμενος από τον Χρόνο και την Αδράστεια - Ανάγκη. 
 Μαύρη τρύπα ,ή μελανή οπή,ονομάζεται το σημείο του χωροχρόνου, στο οποίο οι βαρυτικές δυνάμεις είναι τόσο μεγάλες, ώστε τίποτε -ούτε καν τα σωματίδια και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως το φως- να μην μπορεί να ξεφεύγει από αυτό. Ο όρος «μαύρη τρύπα» είναι ευρύτατα διαδεδομένος και επινοήθηκε το 1967 από τον Αμερικανό αστρονόμο και θεωρητικό φυσικό, Τζον Γουίλερ. Δεν αναφέρεται σε τρύπα με τη συνήθη έννοια (οπή), αλλά σε μια περιοχή του χώρου, από την οποία τίποτα δεν μπορεί να επιστρέψει.

Ομηρικές Ερμηνείες

Αστραία ©©


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει