Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ο Μαραθών και το κέντρο των αποφάσεων των Ελλήνων



 Ῥαψωδία η, στιχ. 80: [...] "ἵκετο δ' ἐς Μαραθῶνα καὶ εὐρυάγυιαν Ἀθήνην,

Η Αθηνά φθάνει στον Μαραθώνα

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ

Στις 8 Δεκεμβρίου 2010, κατά την 2500η επέτειο του γεγονότος, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ με ψήφισμά της αναγνώρισε ότι η μάχη του Μαραθώνα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μάχες στην ιστορίας της ανθρωπότητας.
Ο σπουδαίος τραγικός ποιητής Αισχύλος θεωρούσε ως μεγαλύτερο επίτευγμά του τη συμμετοχή του στη Μάχη του Μαραθώνα, παρά τα θεατρικά του έργα. Γι’ αυτό στον τάφο του υπήρχε το επίγραμμα:
«Αισχύλον Εοφορίωνος Αθηναίον τόδε κεύθει
μνήμα καταφθίμενον πυροφόροιο Γέλας·
αλκήν δ’ ευδόκιμον Μαραθώνιον άλσος αν είποι
και βαθυχαιτήεις Μήδος επιστάμενος».

Τι μας διδάσκει η μάχη του Μαραθώνα σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο;

Η μάχη του Μαραθώνος και η άλωση της Ευρώπη από τον "Δαρείο" με τον χρυσό της κεντρικής ευρωπαϊκής τράπεζας προς εξαγορά συνειδήσεων.

Η σκλαβιά και η δουλεία έχει πολλές μορφές. Η χειρότερη είναι η οικονομική.

Η οικονομική υποδούλωση των Ελλήνων σε ξένα κέντρα αποφάσεων και οικονομικών παραγόντων οδηγεί στον πλήρη εκφυλισμό της Ευρώπης, της κοινωνίας και του κόσμου ολόκληρου.

Ως Έλληνες έχουμε χάσει την Ελευθερία μας γιατί το κέντρο αποφάσεων είναι σε οικτρή κατάσταση.

Οι Ιεροί τόποι της Ελλάδος είναι ενεργειακά κέντρα και τόποι δύναμης

Ο Μαραθών δεν είναι η γαλήνια καταπράσινη πεδιάδα με τα μάραθα της Δήμητρας αλλά το πεδίο σύγκρουσης του φωτός και του σκότους για την εδραίωση του κέντρου των αποφάσεων στο λαιμό και στον κορμό της Ελλάδος και η υπεράσπιση του καθορίζοντας το μέλλον του κόσμου και της εξέλιξης της συνείδησης του

Η μελέτη της ιστορίας μας διδάσκει πολλά και ειδικά οι μεγάλες στιγμές της.

"Κανείς δεν θα καθίσει στην πλάτη σου αν δεν σκύψεις τον λαιμό σου να προσκυνήσεις".

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά των Ελλήνων που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την Ελευθερία στις μεγάλες μάχες τους, από τους Λεμούριους Ανατολίτες που όλο προσκυνούν μια θεοσοφική χρηματοπιστωτική εξουσία.

Το ενεργειακό κέντρο του λαιμού είναι σημαντικό γιατί είναι το κέντρο των αποφάσεων γιαυτό και ο Ηρακλής και ο Θησέας πιάνουν τον Ταύρο τον λαιμό. Μη ξεχνούμε και πως ο Οδυσσέας τον πρώτο και μεγαλύτερο μνηστήρα που τοξεύει στο λαιμό είναι ο Αντίνοος και έτσι παίρνει το κέντρο των αποφάσεων στα χέρια του.

Έτσι πήραν και το κέντρο των αποφάσεων στα χέρια τους οι Έλληνες και αγωνίσθηκαν για αυτό.

Με το τέχνασμα του Μιλτιάδη

1. Επιθετικότητα: Ανέλαβε την πρωτοβουλία και διέταξε την επίθεση κατά των Περσών με μικρότερη αριθμητικά δύναμη, στην κατάλληλη στιγμή.
2. Οικονομία Δυνάμεων και Συγκέντρωση: Ανάπτυξε τα τμήματά του με τέτοιο τρόπο ώστε να χτυπήσει το πιο αδύνατο σημείο της γραμμής των Περσών με το ισχυρότερο σημείο της δικής του διάταξης. Με άλλα λόγια εφάρμοσε μεγάλη μαχητική ισχύ στο αποφασιστικό σημείο στον κατάλληλο χρόνο. Με τον τρόπο αυτό έκανε εκείνο που λίγοι στρατηγοί έχουν κάνει: έσπασε ένα «ταμπού» αλλάζοντας μια τακτική που εφαρμοζόταν επί πολλά χρόνια διακινδυνεύοντας ένα «ανάθεμα» στην περίπτωση που θα αποτύγχανε.
3. Ενότητα Διοικήσεως: Ο Ηρόδοτος μας λέει ότι οι Αθηναίοι στρατηγοί πρόσφεραν τη σειρά αρχηγίας τους στο Μιλτιάδη, αλλά εκείνο επιτέθηκε την ημέρα που είχε έρθει η δική του σειρά. Έτσι εξασφάλισε ότι όλες οι Φυλές ήταν κάτω από τις διαταγές ενός υπεύθυνου διοικητή.
4. Αιφνιδιασμός: Πρώτα έπεισε τους Αθηναίους να πάνε στο Μαραθώνα και μετά επιτέθηκε την κρίσιμη στιγμή στους Πέρσες με νέα τακτική με τέτοιο τρόπο ώστε οι Πέρσες πίστεψαν ότι οι Αθηναίοι είχαν τρελαθεί!
5. Ελιγμός: Στη μάχη του Μαραθώνα ο Μιλτιάδης εφάρμοσε τον ελιγμό της διπλής υπερκέρασης. Δεν έχει σημασία ότι το μέτωπο ήταν μικρό. Έτσι διεξάγονταν οι μάχες εκείνες τις ημέρες. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο θαυμάσιος ελιγμός, που επαναλήφθηκε συχνά από άλλους μεγάλους στρατηγούς, επινοήθηκε και διευθύνθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά από τον Μιλτιάδη που δεν είχε προηγούμενη γνώση ή παράδειγμα.


"Ο Μαραθώνας σηματοδότησε τη γέννηση της Ευρώπης.»


Σήμερα εμείς οι Έλληνες σε συλλογικό επίπεδο πρέπει να ξαναδώσουμε την μάχη αυτή πιάνοντας τον Ταύρο από τα κέρατα και παίρνοντας το κέντρο των αποφάσεων στα χέρια μας.

Σε προσωπικό πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας με:

1. Με επιθετικότητα στα ελαττώματα της φυλής μας

2. Με οικονομία και περίσκεψη σε όλα τα είδη των πόρων, νοικοκυροσύνη

3. Ενότητα όλων των υγιών φορέων και αποφυγήν διχογνωμίας, εξωτερικής και εσωτερική διαμάχης

4.Αιφνιδιασμό σπάσιμο των ενεργοβόρων συνηθειών και άνοδο της ενεργειακής στάθμης

5. Ελιγμό, να σκεφτούμε με καινούργιο τρόπο συνδέοντας το παρόν το παρελθόν και το μέλλον.


Το κυριότερο να πάρουμε τα κέντρο των αποφάσεων στα κέντρα μας σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο

Η πρώτη νίκη ξεκινά με τη πρώτη σωστή απόφαση

«Δέσποτα, μέμνησο των Αθηναίων»....και Ελλήνων


Η μάχη του Μαραθώνος 490 π.Χ

Μιλτιάδης - Περσική αυτοκρατορία

Μαραθών μάραθον πολύτιμο αρωματικό βότανο

Χρώμα πράσινο

Ο Ταύρος του Μαραθώνος Ηρακλής Θησέας

Ο λαιμός του ταύρου Δήμητρα ενεργειακό κέντρο

Παν Φιδιππίδης Εχετλαίος

Η νίκη "νενικήκαμεν"




ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ  ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει