Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Ο λόγος, η έννοια και η σημασία των λέξεων στη Λεμουρία και την Ατλαντίδα



Επιγραφή γραμμένη βουστροφηδόν. Βρέθηκε στην Κρήτη: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Ο ήχος των λέξεων στο διηνεκές του χρόνου

Οι λέξεις είναι γράμματα φθόγγοι συλλαβές, ήχοι. Είναι ηχητικά κύματα που μεταδίδονται με ταλαντώσεις σε υλικό πεδίο, τον αέρα, όταν εκφωνούνται, ομιλούμε, γι αυτό και σε ένα   χώρο  κενό, απουσία αέρος όπως στο διάστημα δεν ακούγονται.
Καμιά φορά όμως οι σκέψεις μας που είναι οι γονείς των λέξεων μας και τον λόγων μας  "ακούγονται πολύ δυνατά, απουσία ύλης.
Πως συμβαίνει αυτό;
Έχει σχέση με τον λόγο και τον νου. Για να μιλήσουμε πρέπει να μπορούμε να σκεφτούμε και να ακούμε. Όσο καλύτερα ακούμε και σκεφτόμαστε τόσο καλύτερα μιλούμε μέσα από από να γραπτό ή προφορικό λόγο.
Για τον λόγο αυτό τα  ζώα δεν μιλούν, αλλά και τα μικρά  παιδιά, γιατί δεν μπορούν να σκεφτούν. Μόλις αρχίζει η σκέψη στα παιδιά, περνούν από την άμεση όραση της ενέργειας στην καταγραφή περιγραφή αρχίζουν να μιλούν και και διαχωρίζουν τα αντικείμενα τα υποκείμενα και παύουν να βλέπουν την ενεργειακή τους δομή.
Είναι η  αναπόφευκτη απώλεια της αθωότητος και των μακάρων  παραδεισένιων νήσων ηπείρων.
Η θεοσοφία υποστηρίζει πως πρώτα έγινε ο άνθρωπος ως πνεύμα και μετά εξελίχτηκε ως φυσικό σώμα μέσα από τις διάφορες φυλές με πρώτη την φυλή  την Λεμουροειδή στην Λεμουρία, 7 περίπου φυλές στην Ατλαντίδα και μία τελευταία, τώρα που θέλουν να φτιάξουν με την ανάμειξη όλων.  Σε 16 φυλές αναφέρεται ο Ροδόσταυρος Μαχ Χέιντελ.
Δημιουργήθηκε ξέχωρα πριν  από τα ζώα, αν και ο αυταρχικός  αρσενικός θεός της Παλαιάς Διαθήκης πιάνει πρώτα  χώμα και εμφυσεί    αέρα ζωής, ποιώντας τον άνθρωπο με τα χέρια του ως Πυγμαλίων σε α΄ πληθυντικό αν και  Ένας, Εις, ( Ας κάνουμε είπε..... άνθρωπον) . Τα ζώα είχαν ήδη δημιουργηθεί δια  εντολής  λόγου.
Η σύγχρονη επιστήμη  λέει το αντίθετο. Πρώτα  έχει δημιουργηθεί το  φυτικό και ζωικό βασίλειο και κατόπιν το ανθρώπινο,  ως συνέχεια και εξέλιξη των ειδών και του  ανθρωπίνου πνεύματος λογικά, λέει η λογική.
Πέρα από αυτές τις διαφωνίες και συμφωνίες θεολογίας θεοσοφίας και επιστήμης βλέπουμε σήμερα πως τα ζώα συνεχίζουν  να μη μιλούν και ούτε πρόκειται, η γλώσσα όμως εξελίχτηκε και εξελίσσεται με όλες τις λέξεις της στις διάφορες διαλέκτους της   Γαίας, βουστροφηδόν μέσα από σύμφωνα ιερογλυφικά κραυγές και σύμβολα από την Λεμουρία μέχρι την Ατλαντίδα. Από τα  άφωνα  Σανσκριτικά στα  εύφωνα Έπη τα Ομηρικά
Μία μεγάλη διαφορά των  συμφώνων από τα φωνήεντα είναι πως τα ζώα δεν μπορούν  να προφέρουν φωνήεντα, ενώ βγάζουν ήχους συμφώνων.
Άρα η επιστήμη έχει δίκιο. Όσο εξελίσσεται ο άνθρωπος από το ζωικό βασίλειο, τόσο περισσότερα φωνήεντα μπορεί να προφέρει. Και αυτή η τέχνη και η υπεροχή,  από όλες τις Ατλαντικές φυλές ανήκει στους Έλληνες και την υπέροχη γλώσσα την Ελληνική, η οποία γλώσσα, πρώτα τραγουδήθηκε μελοποιήθηκε και μετά καταγράφηκε  στην παγκόσμια σκηνή  του Λόγου και του Ήχου.
Οι Έλληνες διαμόρφωσαν και την γλώσσα και την σκέψη και τις λέξεις δίνοντας  νέα  ώθηση στην δημιουργία  με τον συνδυασμό φωνηέντων και συμφώνων.
Πήραν τα σύμβολα και τα ιερογλυφικά και φτιάξανε  ΛΕΞΕΙΣ, εκφωνήσανε τον λόγο σαν θεοί.
Έτσι δημιουργήσανε ένα  κόσμημα ΚΟΣΜΟ και γεννήσανε καινούργιους  Γαλαξίες  Ηρωικών Ιδεών.
Τι λέξεις φτιάξανε;
ΟΛΕΣ τις λέξεις που αντιστοιχούν σε μια ακριβή περιγραφή καταγραφή του σύμπαντος.
Όλες οι λέξεις έχουν μέσα στον αφηρημένα πυρήνα τους εν κυοφορία, την έννοια και την σημασία τους. Όταν εκφωνούνται  "γεννούν" . Η γέννηση λαμβάνει χώρα ανάμεσα στον ομιλητή και τον ακροατή. Αναλόγως της ποιότητος του νου, της γενιάς και  της καταγωγής είναι και το αποτέλεσμα, τα "παιδιά" των δύο γεννητόρων.
Τα καλύτερα παιδιά γεννιούνται  μέσα από την κατανόηση των σύζευξη της  έννοιας και της σημασίας τους σε ένα εξωτερικό ή εσωτερικό διάλογο, συζήτηση, η οποία στις ημέρες  μας απουσιάζει  μιας παρακολουθούμε συνέχεια τον διάλογο Βλαντιμίρ  Εστραγκόν στο  μονόπρακτο του κομματικού  παραλόγου της  ευτελούς πολιτικής  σκηνής του τόπου.
Η έννοια είναι η Λογική τους και η σημασία τους είναι η Ουσία τους.
Αυτοί που φτιάξανε τις ΛΕΞΕΙΣ έχουν συνδέσει και τον Σκοπό με αυτές και κρατούν τη Δύναμη τους σε Ξίφος και Βέλος Ηχηρό.
Και ήταν οι μεγάλοι Έλληνες Ποιητές !
Εμείς τις ακούμε προσεκτικά ευήκοοι  με ανοικτά μυαλά για να κάνουμε υγιή ΠΑΙΔΙΑ.
Ενίοτε  καμπυλώνουμε τον Χρόνο, τη Σκέψη, λυγίζουμε το Τόξο και μερικά κουτάλια ακόμη......

Ομηρικές Ερμηνείες

Αστραία ©©

2 σχόλια:

  1. Αν και σήμερα πολλοί χρησιμοποιούν τις λέξεις για να διαστρέψουν κάθε λογική και Αξία.Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι λέξεις είναι ΟΠΛΑ, χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους αναλόγως τον πολεμιστή και τους πολεμίζοντες. Από την στιγμή που κατανοείς την έννοια και τη σημασία κάθε λέξης, τη λογική και την ουσία της, είσαι κύριος της και άρχων του λόγου και του καθαρού νου. Δεν μπορούν να αλλοιώσουν την αξία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει