Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019

Ο έρωτας στα χρόνια της ομηρογνωσίας


Ο Οδυσσέας και η Κίρκη. Ο Οδυσσέας απειλεί με  μαχαίρι της Κίρκη και την αναγκάζει να κάνει τους χοίρους συντρόφους του,  ανθρώπους ξανά. Οδύσσεια  1997,  φωτογραφία από την ομώνυμη ταινία.

Α.  Άνιμα

Τα Ομηρικά  Έπη μας λένε πολλά για όλα τα δωμάτια του Εαυτού, τα φωτεινά και τα σκοτεινά και είναι όχι μόνο ένα παράθυρο στη γνώση αλλά, και η πύλη για την αυτογνωσία.
Ένα από τα σπουδαιότερα ψυχικά στοιχεία ενός ατόμου, ενός ανδρός, είναι η   άνιμα του, η γυναίκα μέσα του, η οποία προβάλλεται στην γυναίκα με την οποία είναι ερωτευμένος ή του αρέσει. Είναι σημαντικό αυτό γιατί αποτελεί για ένα άνδρα την βάση μέσα από την οποία μπορεί να ολοκληρωθεί και την πηγή της ενέργειας του, αφού σχετίζεται με τον έρωτα στην βαθύτερη μορφή του, το πάθος το σεξ τη ζωή και τον θάνατο και τη διαιώνιση του είδους.
Με το όρο  άνιμα, ( ψυχή ),  θα  ορίζαμε  ένα αρχετυπικό σύμπλεγμα που βρίσκεται βαθιά στο υποσυνείδητο ενός ανδρός και ενεργοποιείται όταν εμφανίζεται η γυναίκα που ανταποκρίνεται περισσότερο σε αυτό. Μερικές φορές είναι και ο έρωτας με την πρώτη ματιά και ακολουθεί η δεύτερη.
Όταν η   άνιμα ενός ανδρός έχει τα στοιχεία της Κίρκης, αυτός ο άνδρας έλκεται και του αρέσουν το είδος των γυναικών που είναι προκλητικές σέξυ και τις περισσότερες φορές επί χρήμασι εκδιδόμενες.
Αυτό το είδος των γυναικών καταστρέφει τον  άνδρα, όπως αναφέρεται και στην Οδύσσεια, τον γουρουνοποιεί, τον κάνει χοίρο γουρούνι. Επειδή ο άνδρας είναι πολύ ευάλωτος στο θέμα του σεξ, δύσκολα μπορεί να το χειριστεί, πέφτει  εύκολα στην παγίδα της Κίρκης, εκτός και αν είναι Οδυσσέας και του δώσει το μώλυ ο Ερμής.
Η πορνεία και τα πορνό καταστρέφουν ένα άνδρα γιατί του καταστρέφουν την    άνιμα του. Η γυναίκα  ευτελίζεται και ο άνδρας χάνει τον  αυτοσεβασμό του και την αυτοεκτίμηση του. Πληρώνει για να έχει μια ερωτική σύντροφο ή αγωνίζεται και παλεύει να αποκτήσει θέση και λεφτά για να μπορεί να αγοράσει μια γυναίκα άδεια από ψυχή, που θα είναι δίπλα του χωρίς να τον νοιάζεται πραγματικά.
Η πορνεία  είναι  ένα πολύ σοβαρό θέμα. Θα έπρεπε να απαγορεύεται σε μια πολιτισμένη κοινωνία, παρ όλα αυτά είναι το αρχαιότερο επάγγελμα  γιατί η εξουσία  φοβάται τον αληθινό έρωτα. 'Ετσι πορνοποιεί τις γυναίκες και ακρωτηριάζει τους άνδρες τους ευνουχίζει, τους αποπροσανατολίζει. Με αυτό τον τρόπο αισθάνεται ασφαλής. Αρκεί να θυμηθούμε ποιο βίντεο και με τι θέμα έπαιζε πρώτο θέμα  όταν υπογραφόταν το πρώτο μνημόνιο  στην Ελλάδα, διόλου τυχαίο.
Φυσικά η πορνεία έχει πολλές μορφές ακόμη και αυτή του νόμιμου γάμου όταν είναι  ένας γάμος   αγοραπωλησίας και συμφέροντος όπως τις περισσότερες φορές.
Η ανεξέλεγκτη   χρήση  κατάχρηση του σεξ στη  ατλαντική Δύση οδηγεί  στον εκφυλισμό της γιατί καταστρέφει την άνιμα ενός ανδρός από τις ρίζες της. Τα πάντα ανάγονται και εξάγονται με την μορφή  του σεξ, διαφημίσεις, πολιτική, πολιτικοί  συγγραφείς καλλιτέχνες αοιδοί και όλοι συναγωνίζονται ποιος θα πάρει σειρά στο κρεββάτι της  Κίρκης.
Οι άνδρες αγωνίζονται  για αυτό και οι γυναίκες σκοτώνονται να βγάζουν  σέξυ φωτό και να δείχνουν τα οπίσθια τους  σε κρεοπωλείο ανθρωπίνου σώματος  όπου πωλούνται με το κιλό.
Είναι πολύ θλιβερό πραγματικά και ειδικά όταν η ΕΡΤ επίσημο κανάλι κυβέρνησης που το πληρώνουμε  αναγκαστικά και πρέπει να ζητήσουμε τα λεφτά μας πίσω, παρουσίαζε εκπομπές με την ζωή διάσημης τηλεπερσόνας με ευτραφή οπίσθια σαν να πρόκειται για κάτι το σημαντικό, για να μην μιλήσουμε για τα μοντέλα του απολύτως τίποτα και  τις εκπομπές των μανεκέν σε απογοητευτικό  τηλεοπτικό πρόγραμμα όλων των καναλιών.
Εδώ  θα πρέπει να αναφερθούμε και στην καταπληκτική και ίσως αυτοεξομολογητική ταινία του Κιούμπρικ  στα μάτια Ερμητικά κλειστά και στην χειραγώγηση του ανδρικού υποσυνειδήτου μέσα από τις  σεξουαλικές  μασονικές τελετές. Όπως λέει και στο τέλος της ταινίας, αναφερόμενος στην εξαφανισμένη γυναίκα,  μία πόρνη ήταν,  να μην ανησυχεί αλλά, το  όμορφο  ζευγάρι έχει  ήδη καταστραφεί. Είναι επίσης γνωστή  είναι η αδυναμία της μασονικής εξουσίας στην Μέριλιν Μονρόε προωθώντας τέτοια πρότυπα καταστρέφοντας και την γυναίκα και τον άνδρα όταν δεν τους σκοτώνουν άμεσα κιόλας.
Όταν ένας άνδρας έλκεται από γυναίκες της εξουσίας συνήθως μεγαλύτερες του, η άνιμα του έχει στοιχεία της  Καλυψούς. και αυτού του είδους οι γυναίκες καταστρέφουν ένα άνδρα, γιατί τον χρησιμοποιούν με ένα πολύ εγωιστικό τρόπο, τον απομονώνουν και τον κρατούν όμηρο της  φεμινιστικής κυριαρχίας τους. Δεν είναι σωστό αυτό.
Όταν προσελκύεται από πολύ νεότερες γυναίκες  η άνιμα του έχει τα στοιχεία της Ναυσικάς. Δυστυχώς  αυτό δεν κρατάει πολύ, γιατί η νέα, αργά ή γρήγορα,  θα προτιμήσει τον  νέο και ο  άνδρας καίγεται δια παντός όπως λέει και τον όνομα της Ναυσικάς, αυτή που καίει τους  άνδρες παρ όλο που στην αρχή τονώνει το ηθικό τους, ειδικά αν βρίσκονται στην κρίσιμη ηλικία μετά τα 40.
Στοιχεία της    άνιμας ενός ανδρός βρίσκονται στην Ελένη και την Πηνελόπη και θα τα εξετάσουμε αναλυτικά.
Η Ελένη είναι η γυναίκα του Μενέλαου που αρπάζουν οι Τρώες. Πρόκειται για την σοβαρότερη κλοπή στην ιστορία  του ανθρώπου και την χειρότερη κατάσταση που μπορεί να βρεθεί  ένας άνδρας, όταν του κλέψουν την άνιμα του. Είναι σαν να τον  αφανίζουν από προσώπου γης, του κλέβουν όχι μόνο πολύτιμα ενεργειακά αποθέματα αλλά και ολόκληρη την ψυχή.
Η Ελένη αντιπροσωπεύει την εθνική  άνιμα του νεοσύστατου Ελληνικού Έθνους και φυσικά όλοι οι άνδρες καταλαβαίνουν την σημασία της αρπαγής και εκστρατεύουν αποφασισμένοι να την πάρουν πίσω και πολύ σωστά. Χωρίς την Ελένη είναι χαμένοι. Όχι μόνο την κλέψανε  τότε , αλλά και τώρα την διασύρανε κιόλας όπως  εικονογραφείται στο  πρόσφατο εξώφυλλο γερμανικού περιοδικού  με το "δάκτυλο " της Αφροδίτης.
Δυστυχώς όμως η αλαζονεία του Αγαμέμνονος ,   η απληστία  και ο εγωισμός του τον οδηγεί  στο να  αρπάξει την άνιμα του Αχιλλέα την Χρυσηίδα με τρόπο απαράδεκτο και τις γνωστές συνέπειες Το να πάρεις την γυναίκα  του άλλου  είναι σαν τον σκοτώνεις,  του αφαιρείς ζωτική ενέργεια και  ήταν μεγάλη η ευθύνη του, ως αρχηγός του στρατεύματος, ένα λάθος που το κατάλαβε κάποια στιγμή και ζήτησε συγνώμη αλλά ήταν πλέον αργά, ο Αχιλλέας είχε χαθεί και τον σκότωσε ο εγωισμός του  Αγαμέμνονος  πριν τον Πάρη.
Έχουμε παρά πολλά παραδείγματα για εγκλήματα πάθους και έρωτος και αυτό που διαδραματίζεται πάντα είναι η διεκδίκηση της άνιμα σε ένα πόλεμο που γίνεται στα σκοτεινά δωμάτια του υποσυνειδήτου και στο καύσιμο υλικό της  ερωτικής ενέργειας. Το ερωτικό πάθος μπορεί να σε καταστρέψει αλλά μπορεί και να σε φωτίσει.
Η Πηνελόπη είναι κάτι περισσότερο από απλή άνιμα. Είναι το ταίρι του Οδυσσέα είναι ο άλλος του Εαυτός , είναι η ονειρεύτρια του, ο  φάρος και οδηγός.
Για να  ενωθεί η Πηνελόπη με ένα άνδρα θα πρέπει να έχει κάνει και να έχει ολοκληρώσει το ταξίδι του Οδυσσέα. και της αυτογνωσίας και αυτό υπογραμμίζεται στην ψ ραψωδία με την άνοδο του Οδυσσέα στα υψηλότερα δωμάτια του ανακτόρου του νου και τα πιο φωτεινά.
Είναι πολύ  εύκολο να καταστρέψεις, να αφανίσεις  ένα λαό, ένα  έθνος, ένα άνδρα χωρίς να ρίξεις ούτε μια ντουφεκιά. Αρκεί να του κλέψεις  να του διαστρεβλώσεις την άνιμα του.
Ας δούμε αυτή την στιγμή την μεγάλη κλοπή που συμβαίνει στην Ελλάδα.  Ας δούμε την κατάσταση των γυναικών και των ανδρών και αναρωτηθούμε το πως και το γιατί.
Γυναίκες από τη  μικρή ηλικία στο κρεοπωλείο του ΦΒ και των άλλων κοινωνικών  μέσων, να διατίθενται σε τιμή ευκαιρίας με τα οπίσθια τους και οι άνδρες χαμένοι στη μετάφραση ενός  ηλίθιου σεξιστικού προγράμματος.
Η λύση ποια είναι;
Η γνωστή. Αυτοπειθαρχία και προσοχή στην προσοχή.
 Δεν αναπαράγουμε μολυσμένα προγράμματα ηλίθιες σέξυ  φωτογραφίες έχουμε κατακλυστεί από δαύτες,  ανόητες ασχολίες, αποφεύγουμε να τις βλέπουμε να τις συζητάμε. Δεν μας ενδιαφέρει που πήγε διακοπές η τάδε τηλεπερσόνα και ποια σέξυ εμφάνιση έκανε, και τι είπε,  απαξιούμε να αναφέρουμε και τα ονόματα τους. Δεν είναι  πρότυπα αυτά και παραδείγματα  ειδικά για τα νέα παιδιά.
Δηλ προφυλάσσουμε την άνιμα των αγοριών και ελέγχουμε την γυναικεία σκιά να μη βγαίνει με αυτόν τον καταστροφικό και αυτοκαταστροφικό τρόπο.
Και φυσικά όπως πάντα μελετούμε  τα Ομηρικά Έπη καλά.

Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει