Σελίδες

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Η Εποχή του Λέοντος



  Πριν από 12000 χρόνια η ανθρωπότητα διένυε την Εποχή του Λέοντος με το τελευταίο χρυσό της γένος. Ο ωροσκόπος της Γαίας ήταν στον Λέοντα, η είσοδος και η έξοδος της ενέργειας διερχόταν από την πύλη αυτή διαμορφώνοντας όλες οι μορφοποιήσεις της ύλης  στο παγκόσμιο τονάλ ΝΗΣΙ της ανθρωπότητος. Δέσποζε ο ναός του Ποσειδώνος με τις χρυσές γωνίες του και το μεγάλο χρυσό άγαλμα να οδηγεί τα 6 ΑΛΟΓΑ  (αισθήσεις), στοιχεία.

 χρύσεον μὲν πρώτιστα γένος μερόπων ἀνθρώπων
110ἀθάνατοι ποίησαν Ὀλύμπια δώματ᾽ ἔχοντες.
οἳ μὲν ἐπὶ Κρόνου ἦσαν, ὅτ᾽ οὐρανῷ ἐμβασίλευεν·
ὥστε θεοὶ δ᾽ ἔζωον ἀκηδέα θυμὸν ἔχοντες
νόσφιν ἄτερ τε πόνων καὶ ὀιζύος, οὐδέ τι δειλὸν
γῆρας ἐπῆν, αἰεὶ δὲ πόδας καὶ χεῖρας ὁμοῖοι
115τέρποντ᾽ ἐν θαλίῃσι, κακῶν ἔκτοσθεν ἁπάντων·
θνῇσκον δ᾽ ὥσθ᾽ ὕπνῳ δεδμημένοι· ἐσθλὰ δὲ πάντα
τοῖσιν ἔην· καρπὸν δ᾽ ἔφερε ζείδωρος ἄρουρα
αὐτομάτη πολλόν τε καὶ ἄφθονον· οἳ δ᾽ ἐθελημοὶ
119ἥσυχοι ἔργ᾽ ἐνέμοντο σὺν ἐσθλοῖσιν πολέεσσιν.
121αὐτὰρ ἐπεὶ δὴ τοῦτο γένος κατὰ γαῖα κάλυψε,
τοὶ μὲν δαίμονες ἁγνοὶ ἐπιχθόνιοι τελέθουσιν
ἐσθλοί, ἀλεξίκακοι, φύλακες θνητῶν ἀνθρώπων,
{οἵ ῥα φυλάσσουσίν τε δίκας καὶ σχέτλια ἔργα
125ἠέρα ἑσσάμενοι πάντη φοιτῶντες ἐπ᾽ αἶαν,}
πλουτοδόται· καὶ τοῦτο γέρας βασιλήιον ἔσχον.

 Χρυσό πρωτόπλασαν το γένος των βροτών ανθρώπων
οι αθάνατοι του Ολύμπου.110
Στην εποχή του Κρόνου,1 όταν εκείνος δέσποζε στον ουρανό,
ζούσαν κι εκείνοι σαν θεοί· ο νους τους ξέγνοιαστος,
πάθη και συμφορές μακριά τους, μήτε τα μαύρα γηρατειά
τους άγγιζαν· άφθαρτοι κι αναλλοίωτοι,πόδια και χέρια,
στις χαρές δοσμένοι, κι ό,τι κακό έμενε απ᾽ έξω.115
Ακόμη κι όταν πέθαιναν, ήταν ο θάνατός τους ύπνος
που τους δάμαζε, κι είχανε όλα τα καλά δικά τους·
χωράφια γόνιμα τους έδιναν καρπό από μόνα τους,
μεγάλη κι άφθονη σοδειά· κι εκείνοι πράοι, ησυχασμένοι
σε έργα ευχάριστα, ευλογημένοι
με τα πολλά αγαθά τους.
Κι όταν με τον καιρό της γης το χώμα σκέπασε τούτο το γένος,121
έγιναν επιχθόνια πνεύματα, αγνά, καλόγνωμα, να διώχνουν
το κακό, φύλακες των θνητών ανθρώπων.
Αυτοί φυλάν το δίκιο, αυτοί αποτρέπουνε τα ανόσια έργα·
κυκλοφορούν, ντυμένοι την ομίχλη, σ᾽ όλη την οικουμένη,125
πηγή ευτυχίας και πλούτου - τέτοια βασιλική τιμή τους έλαχε.

   Ήταν η τελευταία ξέγνοιαστη περίοδος της Ατλαντίδος, λίγο πριν ο εγωισμός και η κατάχρηση τεχνολογίας και εξουσίας κατέστρεφαν με φωτιά και ηφαιστειακές εκρήξεις  το    "χρυσό νησί".
 Θα ακολουθούσε  η Εποχή του  Καρκίνου με το νερό  και τον μεγάλο κατακλυσμό. Η Ήρα στέλνει από την  Σελήνη με τρικυμισμένο θυμικό λιοντάρι φοβερό.
  Ο   πρώτος Άθλος του  Αλκείδη Ηρακλή θα ξεκινούσε με ένα λιοντάρι τρομερό, παιδί της   Έχιδνας και  της Λερναίας Ύδρας  τον αδελφό. Ο Ηρακλής τον Μόλορχο, αρχηγό των ερχομένων, συναντά πριν βγει στο κυνηγητό και σε  σπήλαιο, κρανίο, κλειστό φράσσοντας τις εξόδους  συλλαμβάνει το ζώο ζωντανό με νου φωτεινό.
  Ποιοι είναι οι ερχόμενοι;
  Οι όρχατοι καλλιεργητές. Όρχος είναι το κτήμα του Λαέρτη , ω Οδυσσείας 343. Πρέπει να βλέπεις με τα μάτια της ψυχής  όταν προχωράς σε μονοπάτι σκοτεινό και να έχεις φάρο και οδηγό ένα νησί,    σημείο αναφοράς, αφετηρία και σταθμό, σημαντικό.
  Παλεύοντας μαζί του, ο Ηρακλής θα διαπιστώσει πως είναι άτρωτο και δυνατό. Το πνίγει με τα δυο του  χέρια στο λαιμό και κρατά το δέρμα του φορεσιά, αρματωσιά γερή. Η μεγάλη τύραννος και διώκτης του, η Ήρα, το κάνει αστερισμό. Ο Απολλόδωρος αναφέρει το λιοντάρι του Κιθαιρώνος  σαν λεοντή του ημίθεου Ηρακλή,  ίσως γιατί έζησε στου Κριού την  Εποχή, τότε που  ο Οδυσσέας αναγνωριζόταν από τον Πρίαμο, ορώντας τον από τα τείχη της Τροίας, κριάρι επιβλητικό με τον Όμηρο μέγα κιθαιρωδό.
  Ας δούμε όμως τι σημαίνει ΛΕΩΝ στην σύγχρονη εποχή  σε ερμηνεία διαχρονική.
Λέων είναι ένα τσάκρας, ενεργειακό κέντρο, ΚΑΣΤΡΟ της καρδιάς. Ανήκει στο Φοίβο Απόλλωνα τον Ήλιο και μέταλλο έχει το χρυσό. Είναι ζευγάρι με την Αρτέμιδα Υδροχόο που είναι το σύστημα  του αίματος, το κυκλοφορικό και συνεργάζονται μαζί στο ανθρώπινο σώμα για την κυκλοφορία την αρμονική. Στο ζωδιακό αποτελούν μία ευθεία γραμμή γωνία 180 μοιρών και πολικότητα σημαντική.
Από τις  6 αισθήσεις είναι η όραση και το φως του ουρανού μέρα νύκτα, αλλά, είναι και ο εγωισμός.
  Ο εγωισμός δεν είναι κάτι το αφελές. Είναι το στοίχημα της ανθρωπότητος, αλλά και η νέμεσις. Ο Άνθρωπος πρέπει να αναπτύξει  ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ και ένα ΕΓΩ και να ξεφύγει από το συλλογικό γιατί δεν είναι ζώο, δένδρο, φυτό, ούτε πτηνό, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ισορροπεί σε μια λεπτή κλωστή ανάμεσα στο ΕΓΩ και το ΕΜΕΙΣ με μια λεοντή. Φορώντας το  ζώο και κρατώντας τη ζωτική δύναμη χωρίς να καταβροχθιστεί από αυτό.
  Τα   βοηθητικά στοιχεία  στην προσπάθεια του αυτή είναι νηφαλιότητα, αυτοπειθαρχία, παρατήρηση μέτρο και αρμονία. Ο εξωτερικός παράγων πάντα θα υπάρχει μεγάλος και μικρός τύραννος, Ήρα, Ποσειδών, πολυεθνικές   και αγορές χρηματοπιστωτικές.  Μειώνοντας τον εγωισμό αυξάνεται η  αυτογνωσία  και μειώνεται η εντροπία, γιατί ο εγωισμός και η υπεράσπιση επίδειξη ενός μικρού βεληνεκούς ΕΓΩ καταναλώνει  πολύ ενέργεια. Όσο πιο μεγάλη ιδέα έχει για τον εαυτό του  ένας άνθρωπος τόσο πιο λίγη αυτογνωσία διαθέτει, όσες γνώσεις και να κατέχει. Και αυτό είναι το πρόβλημα της εκάστοτε εξουσίας, έχει ανύπαρκτη αυτογνωσία και μεγάλη ανισορροπία.  Αργά  ή γρήγορα η  ζυγαριά γέρνει  και γκρεμίζονται  εξουσίες αυτοκρατορίες και βασιλείες σε τεκτονικές αλλαγές και περιοδικές κινήσεις  του σημείου συναρμογής της αντίληψης στις αναστροφές των πόλων της.
  Οι βασιλείς των Ατλάντων  καταποντιζόταν στα άγνωστα ύδατα του ποσειδώνιου Ωκεανού του ασυνείδητου του συλλογικού, όταν ο Ηρακλής κυνηγούσε το θηρίο στα άδυτα του σπηλαίου του προσωπικού συνειδητού,  η δε Αστραία  έφευγε στο  φωτισμένο Όλυμπο και οι άνθρωποι θα ζούσαν  πια χωρίς αιδώ.
  Πριν 12000 χρόνια  ξεκινάει το παραμύθι αυτό με μύθο αλληγορικό
  Σήμερα ο Λέων είναι ο 7ος οίκος της Γης, απέναντι από τον Υδροχόο. Είναι η  ζυγαριά. Κυβερνά τον άρτο , τα θεάματα, τα  παιδιά, την δημιουργία, την καρδιά, την σταθερή φωτιά. Είναι ο Απόλλων με το ΤΟΞΟ που κατεβαίνει όμοιος με τη νύκτα εν Ιλιάδι και εν Οδυσσείι τη συνείδηση σου ερωτά;
Είναι παρούσα ή έχει ξεχασθεί σε παγίδες νησιά;
  Ο Λέων μετά τον Ηρακλή εμφανίζεται στην Οδύσσεια ως λέων ορεσίτροφος σε σκηνή των Φαιάκων χαρακτηριστική μαζί με την  Αρτέμιδα Ναυσικά που ο Οδυσσέας συναντά.  Μετά το  νησί του Ήλιου όλοι οι σύντροφοι του Οδυσσέα  θα πνιγούν σε βαθιά του ωκεανού νερά, ασυνείδητοι γαρ τον χρόνο και την ενέργεια σπαταλούν καταβροχθίζοντας τα βόδια τα ηλιακά,  νήπιοι όντες, ανόητα μωρά, αν και ενήλικες σε χρόνια αρκετά. Ο Κρόνος Χρόνος εξελίσσεται σε Σοφία  Αθηνά και ο Ζευς σοφός άρχων του Ολύμπου από τον 10 οίκο κυβερνά.
  Ο Υδροχόος ΑΕΡΑΣ, ο Ταύρος ΓΗ, ο Σκορπιός ΝΕΡΟ και ο Λέων ΦΩΤΙΑ, όλα σταθερά, θα είναι τα χαρακτηριστικά της επόμενης Εποχής που ξεκινά. Όσο αρμονικά είναι αυτά, τόσο πιο ευδαίμων θα είναι η ανθρωπότητα και η σοφή ηγεσία θα κυβερνά. Όσο πιο ανισόρροποι άνθρωποι θα βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, εγωιστές, άπληστοι και αλαζονικοί,  από τον Αγαμέμνονα ως την  εξουσία την ΑΝΤΙΝΟΙΚΗ,  τόσο   η γαλαζοπράσινη μικρούλα γη θα κλυδωνίζεται με κίνδυνο να καταστραφεί.
  Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του στο μερίδιο που του αναλογεί.
Αστραία ©©

Βιβλιογραφία
Ησίοδος, έργα και ημέραι, μετάφραση Μαρωνίτη
Απολλόδωρος, μυθολογία
Πλάτων, Τίμαιος Κριτίας
Η Τέχνη του Ομηρίζειν, Αστραία, 2008-2017
Παλαιά και Νέα Ατλαντίδα, Αστραία,  2008-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει