Σελίδες

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Ψυχολογικά χαρακτηριστικά του Βορρά



Ο Βορράς
Ψυχολογική ερμηνεία των  ομηρικών χαρακτήρων

Ο Βορράς είναι σημείο του ορίζοντα και αποτελεί μία από τις  4 πύλες εισόδου και εξόδου της παγκόσμιας ενέργειας, του ναγουάλ δηλ. στον τροχό του Χρόνου.
Στους ανθρώπινους χαρακτήρες σημειοδοτεί ένα συγκεκριμένο τύπο με ειδική ενεργειακή διάταξη και ψυχολογική δομή στον   χορό της Ύλης, στο χώρο, το τονάλ δηλ. 
Οι  βόρειοι  είναι φιλόδοξοι, μαχητικοί παρορμητικοί πολεμικοί. Αν είναι ονειρευτές, έχουν μια διάθεση πιο οραματιστική. Αν είναι κυνηγοί είναι ανελέητοι εξωστρεφείς και φιλόδοξα κοινωνικοί.
Τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά των Βόρειων πολεμιστών είναι εμφανή στην Ιλιάδα, το πολεμικό  Έπος των  μεγάλων κυνηγών της  ύλης και της Ιλιάδος.
Ο Αχιλλέας είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ξεκινά ως κυνηγός και μετά αποσύρεται ως ονειρευτής σε μια παγκόσμια θεατρική  σκηνή.
Η άνιμα του,  εκφράζεται από την Ιφιγένεια και την Βρισηίδα και η σκιά, ο ίσκιος του δηλ.  από τον Αγαμέμνονα,  τον Πάτροκλο, τον Έκτορα και τον Πάρι.
Ας τους δούμε αναλυτικά λαμβάνοντας υπό όψιν τα 4 ψυχολογικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης οντότητας. Την αριστερή, την δεξιά πλευρά, την σκιά και τον  άνιμους και    άνιμα αντιστοίχως την γυναίκα και τον άνδρα.
Ο σωματέτυπος του Αχιλλέα είναι ψηλός ανοιχτόχρωμος, γυμνασμένος μυώδης με κύρια ασχολία του οι πολεμικές τέχνες. Οξύθυμος, ενθουσιώδης ευαίσθητος συναισθηματικός νεανικός.
Η σκιά του, ο  Αγαμέμνων είναι πιο ευτραφής , η κοιλίτσα προεξέχει, ιδιοτελής ,εγωιστής φαντασμένος  αλαζονικός και δυνατός. Ο Πάτροκλος φίλος αφοσιωμένος αδελφός. Ο Πάρις είναι δειλός  νάρκισσος και εκμεταλλευτής κλέφτης γυναικών και ο Έκτωρ είναι βολεμένος αυτάρεσκος πρωτοπαλίκαρο των Τρωκτικών με καλή εμφάνιση και δομή. Το status quo  των ιερατείων των τραπεζών και των χρηματιστηρίων.  
Η Ιφιγένεια είναι κόρη από γένος καλό. Καταλήγει ιέρεια της Αρτέμιδος στη χώρα των Ταύρων και η Βρισηίδα αποσπάται βιαίως από την αγκαλιά του Αχιλλέως.
Ας είσθε ΑΧΙΛΛΕΑΣ, είσθε Βόρειος τύπος ανθρώπου, αν και αισθάνεσθε  "ημίθεος" . Ο πατέρας σας, σας έχει αφήσει στην επίβλεψη του Χείρωνα και ίσως οι εναλλακτικές θεραπείες και η μουσική να σας έλκουν ιδιαίτερα. Η μητέρα σας είναι μια  "θεά ", αλλά συνήθως είναι μακριά. Τα συναισθήματα σας έντονα και δυνατά. Οι ερωτικές σχέσεις δεν ευδοκιμούν πάντα καλά.
Ο γάμος με την ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ διαλύεται και ο Αγαμέμνων είναι πάντα μπροστά και πίσω από όλα αυτά. Ο Αγαμέμνων αντιμετωπίζεται με νηφάλια Νεστώρεια διαλεκτική και  όχι με μήνι αχιλλειακή. Να τον συμβουλεύεστε μαζί με το βραβείο Σοφίας που του δίδετε και του ανήκει δικαιωματικά. Η Αθηνά σας αγαπά για το θάρρος και τη λεβεντιά, αλλά μη το παρακάνετε με τον θυμό το πείσμα και την ξεροκεφαλιά. Τα ενεργειακά σας αποθέματα πολλά, μη τα ξοδεύετε  σε συναισθήματα περιττά.
Αν είσθε Βόρεια  γυναίκα, είσθε ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ κυνηγός. Ο πατέρας σας, σας θυσιάζει πάντα για ένα σκοπό, η μητέρα σας δεν τον αγαπά και δεν του το συγχωρεί αυτό. Η ερωτική σχέση με τον Αχιλλέα δεν ευδοκιμεί και στην χώρα των Ταύρων να προσέχετε τον Ορέστη τον αδελφό να μην τον θυσιάσετε και αυτόν.
Σαν ΒΡΙΣΗΊΔΑ είσθε γυναίκα ονειρευτής, στην  άνιμα του Αχιλλέα , αλλά όχι δίπλα του και ο Αγαμέμνων σαν χωρίζει ευθύς.
Αν είσθε  Βόρειοι πολεμιστές:
Μελετήστε καλά τη φύση σας. Κυριαρχείτε στο θυμό. Αποφύγετε την φιλαρέσκεια, τον ναρκισσισμό, την κοκεταρία και την υπερβολική φιλοδοξία. Πάντα να ακούτε προσεκτικά ένα Νέστορα  μαζί με την Αθηνά.  
Η Αχίλλειος πτέρνα σας, σαν παιδί υδάτινης θεότητος, είναι τα ποσειδώνια συναισθήματα τα υπερβολικά και τα οποία είναι συνήθως πολύ, μα πολύ εγωκεντρικά και αναπτύσσουν μια μεγάλη σκιά στη σκοτεινή πλευρά.
Τον φίλο σας τον Πάτροκλο μη τον αφήνετε απροστάτευτο για να μην τον θρηνήσετε γοερά μετά.
Αν δεν είσθε Βόρειοι πολεμιστές, κατανοείστε την φύση και τη λειτουργία του Βορρά, του Αχιλλέα και του Αλέξανδρου και την αναγκαιότητα της μάχης και του πολέμου για τον δίκαιο λόγο  και  ορθή  αφορμή και αιτία . Μη κλαίτε συνεχώς για τους Τρωάδες και τον Έκτορα  "το καλό παιδί" γιατί  οι θεοσοφιστές  σας έχουν πάρει  την ΕΛΕΝΗ, τα μυαλά και  όλη την ΟΜΟΡΦΙΑ.
Οι μεγάλοι Βόρειοι πολεμιστές έκαναν ένα πόλεμο για μια δίκαια του πλούτου μοιρασιά και γκρέμισαν τα ΤΕΙΧΗ τα ψηλά, των κλεφτών της ΓΝΩΣΗΣ και της  ΕΥΜΟΡΦΙΑΣ.
Σήμερα  στον τροχό της Ιστορίας ας κατανοήσουμε βαθιά την ανθρώπινη φύση και την πορεία της.

Η Γνώση και η Αυτογνωσία των Ομηρικών Επών ( 1998-2018)

Αστραία ©©

6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς είναι...λέει ο Αχιλλέας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι θα ξέρεις εσύ σαν ΑΧΙΛΛΕΑΣ και σίγουρα θα έχεις δει την ΑΘΗΝΑ να σου τραβά μερικές φορές τα ξανθά σου μαλλιά:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ακριβής η περιγραφή...του Αχιλλέα-:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει