Σελίδες

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ο Ποσειδών, οι Δράκοι και τα Τέρατα



Κάθε καλό παραμύθι έχει ένα Δράκο.....

Ο  αστερισμός  του Δράκοντος  είχε  τη διάκριση ότι περιείχε  τον Βόρειο Ουράνιο Πόλο της εκλειπτικής μέχρι  πριν 4000 χρόνια. Σήμερα είναι ο Πολάρις της Μικρής Άρκτου, το αστέρι του Βορρά, πολικός αστέρας,  που λεγόταν και  "το φτερό του Δράκου " παλαιότερον.
Ο Βορράς είναι πολύ σημαντικός γιατί  αποτελεί το κέντρο του υλικού κόσμου και κατά συνέπεια είναι το πεδίο των μαχών και των υπερβόρειων πολεμιστών.
Ορισμένοι αστέρες του Δράκοντος ήταν γνωστοί στην Κίνα ως Yuen Wei, μέσα από τους οποίους αναφέρεται ότι πέρασε ένας μέγας κομήτης το έτος 1337 μ.Χ.. Βέβαια το ίδιο το πλάσμα ήταν το επίσημο έμβλημα της χώρας (πρβλ. «Η χρονιά του Δράκου»), αλλά το κινέζικο ζώδιο Δράκος βρισκόταν κάπου στον δικό μας Ζυγό. Κατά τον Βρετανό ιεραπόστολο Joseph Edkins ο σημερινός αστρονομικός Δράκων αντιστοιχεί στο Tsi Kung, το «Ανάκτορο Του Ουράνιου Αυτοκράτορα», «το οποίο ορίζεται από 15 αστέρες του Δράκοντος που διαμορφώνουν ένα ωοειδές σχήμα περί τον Πολικό Αστέρα. Από αυτούς, οι αστέρες ξ, ο, σ και s Δράκοντος ονομάζονται Tai yi, απέχουν περί τις 10 μοίρες από την ουρά της Αρκτου και 22 από τον σημερινό Βόρειο Ουράνιο Πόλο, και όριζαν οι ίδιοι τον Πόλο αυτό κατά την εποχή των απαρχών της κινεζικής Αστρονομίας» (ίσως γι’ αυτό και ο βαρύγδουπος τίτλος).

Το λάβαρο του δράκου που χρησιμοποιούσε ο στρατός του Αρθούρου, αποτελούσε σακικό-σαρματικό σύμβολο, που υιοθετήθηκε από την Κίνα έως τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και τη Βαρβαρική Ευρώπη. Οι Σαρμάτες ιππείς έφεραν ως «εθνικό» τους λάβαρο τον Δράκο, κατασκευασμένο ως ανεμόσακος προσαρμοσμένος σε ξύλινο στέλεχος. Ο δράκος είχε μεταλλική κεφαλή και κόκκινο υφασμάτινο σώμα, το οποίο διογκωνόταν όταν ο άνεμος εισερχόταν σε αυτό μέσα από τα σαγόνια του (το οποίο συνέβαινε κατά τον καλπασμό). Το λάβαρο, ο οπλισμός και η θωράκιση των Σαρματών και των αλόγων τους ομοιάζουν εκπληκτικά με μερικά από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία των αναφορών για τον Αρθούρο και τους ιππότες του.
Πενδράγκον, 5 δράκοι  ήταν ο πατέρας του.

Η Ντιον Φόρτσιουν, κλασσική θεοσοφίστρια, λέει πως ο μάγος Μέρλιν ήταν ιερέας στην Ατλαντίδα ( κάτι θα ξέρει ) και οι θεοσοφικοί κύκλοι, ως κατ ΄εξοχήν ποσειδώνιοι τύποι, έχουν μεγάλη αδυναμία στο Άβαλον και το ιερό δισκοπότηρο. Αρθούρος είναι φυσικά ο Αρκτούρος, η αρκούδα με το αρκουδάκι, η Καλλιστώ και ο προσέλην Αρκάς της μυθικής Αρκαδίας .

Κάθε καλό παραμύθι έχει τον κακό δράκο του…
Η λέξη Δράκων προέρχεται από το ρήμα ΔΕΡΚΟΜΑΙ που σημαίνει ατενίζω, κοιτάζω καλά και αφορά την οξύτητα βλέμματος. Στην παλαιοντολογική πανίδα του Ελλαδικού χώρου έχουν βρεθεί λιοντάρια, μικροί ελέφαντες και φυσικά φίδια που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, και μερικοί τυραννόσαυροι. Όλοι οι δεινόσαυροι, έχουν εξαφανισθεί και οι επιστήμονες αναζητούν την αιτία και το γιατί.
Οι δεινόσαυροι ήταν σπονδυλωτά ζώα που κυριάρχησαν στο γήινο οικοσύστημα για πάνω από 160 εκατομμύρια χρόνια. Πρωτοεμφανίστηκαν πριν 230 εκατομμύρια χρόνια. Στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου πριν 65 εκατομμύρια χρόνια, οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν, πράγμα που σήμανε το τέλος της κυριαρχίας τους στον πλανήτη.
Γνωστοί δράκοι ήταν:
η Λερναία Ύδρα, υδάτινη δράκαινα  με πατέρα τον Τυφώνα και την Έχιδνα
 ο Πύθων που σκότωσε ο Απόλλων
ο Εσπέριος δράκων (Λάδων) με πατέρα τον Φόρκυ
ο Κολχικός δράκων που προστάτευε το Χρυσόμαλλο Δέρας 
ο Ισμένιος Αιώνιος δράκων ο οποίος φρουρούσε την Αρεία πηγή της Θήβας και σκότωσε ο Κάδμος
και οι δράκοι, τα θαλάσσια κήτη που στέλνει ο Ποσειδών  να καταβροχθίσουν την Ανδρομέδα και την Ησιόνη.
Διάσημος δράκος είναι και Νοσφιστής από έργο του Τολκίν: Ο Άρχων των δακτυλιδιών.
Ο δράκος αποτελεί έμβλημα πολλών ΟΙΚΩΝ  και θεοσοφιστικών κύκλων.
Που βρίσκονται οι δράκοι σήμερα και τι κάνουν;
Πολυεθνικές στην Παλαιά Λεμουρία και στην Νέα Ατλαντίδα και ελέγχουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές.  "Ανθίσανε"  την Εποχή του Ποσειδώνα  και των Ιχθύο Σαύρων κυριολεκτικά με όχημα τη θεοσοφία και την ανθρώπινη καταναλωτική  ματαιοδοξία.


Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει