Σελίδες

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Ο Αετός


"Ο αετός μεγάλα πουλιά κυνηγά και ..... μυίας ου θηρεύει"
Ο Αετός είναι ένα διαχρονικό σύμβολο δύναμης υπερηφάνειας και εξουσίας και γι αυτό τον λόγο  υπάρχει σε σημαίες και οικόσημα πολλών κρατών, χωρών, οργανώσεων  και στοών.
Είναι  το ιερό πτηνό του Διός και στα Ομηρικά Έπη αναφέρεται πλειστάκις ως οιωνός, ειδικά στο όνειρο της Πηνελόπης όπου εφορμά και τρώει τις 20 χήνες που   κυκλοφορούν αμέριμνα στην αυλή.
Οι Τολτέκοι μια ατλάντεια φυλή από τις πρώτες στην Ατλαντίδα μετά τον εκφυλισμό της Λεμουρίας αναφέρουν τον Αετό και το μάτι του,  αλληγορικά σαν  την υπέρτατη δύναμη και εξουσία που χαρίζει τη ζωή με σκοπό την επίγνωση.
Ο Αετός είναι και το άλλο σύμβολο του Σκορπιού. Κάθε Καθαρή Δευτέρα ένα χάρτινος αετός πετά στο ουρανό. Είναι η λαχτάρα  του ανθρώπου  να πετάξει με τα Φτερά της Ελευθερίας και αυτό το έθιμο έχει τις ρίζες του πολύ βαθιά στο Χρόνο. Φθάνει μέχρι  την αρχή της Δημιουργίας του.
Αναφέρεται στην αρχαία Κίνα που τον πετούσαν και σαν φτερωτό δράκο ως συγγενείς φυλές των αρχαίων δεινοσαύρων.
Η πρώτη δέσμη συνείδησης του Αετού αρχίζει με την γέννηση υλοποίηση της Γαίας πριν 4, 6 δισ χρόνια.
 Το Προκάμβριο,  αρχίζει με την Εποχή του Άδη τον  Καταρχαιοζωικό Αιώνα, τον Αίδη Πλούτωνα. Σε αυτή αναφέρεται  η θεογονία του  Ορφέα, του Ησίοδου και του Ομήρου αναλυτικά.
Μετά ακολουθεί  ο   Φανεροζωικός αιώνας (από 600 εκατ. χρόνια πριν μέχρι σήμερα) και
2η δέσμη συνείδησης, ο  Ωκεανός Ποσειδών Πανθάλασσα Τηθύς Παγκαία.
Η  τρίτη δέσμη συνείδησης με τον Δία και τον homo sapiens, όρθιο και νοήμονα χωρίς ουρά με δύο μάτια  αρχίζει  πριν 2-1 εκατομμύρια χρόνια στην Ατλαντίδα.
   Ο Αετός είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει γνωστό με την ανθρώπινη μορφή και δεν μπορεί να ιδωθεί. Αυτό που μπορεί να κάνει ένας σώφρων άνθρωπος για να μη καεί ,είναι μια ανακεφαλαίωση σωστή, κάθετη και οριζόντια, κατάθεση ουσιαστική  κάτω από τον αετό και με την αψογοσύνη να ασχοληθεί. Δηλ. να κάνει αυτό που ξέρει και μπορεί καλύτερα με τα μέσα που διαθέτει  χωρίς για το αποτέλεσμα  εγωκεντρικά να ανησυχεί. Με  μέτρο αυτογνωσία και  ισορροπία αρμονική.
Τότε ο Αετός πετά  ελεύθερος σε ορεσίβιες κορυφές  ψηλά με μια Ιαχή Αρκτικού φωνήεντος!
Αέρα! Γιατί ...εκεί ΖΕΙ.
" Ο αετός κι αν πληγωθει στα ύψη πάντα βγαίνει"


Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει