Σελίδες

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Η Γένεσις του Κόσμου



Το Ωόν ή η Γαία;
Η Θεογονία του Ησίοδου αρχίζει με το Χάος, τη Γαία και τον Έρωτα, μορφές αυτογέννητες .  Το Χάος γεννά το Έρεβος και τη Νύχτα και η Γαία, χωρίς ερωτική ένωση γεννά, ίση με αυτή τον Ουρανό, τα  Όρη και τον Πόντο, ενώ από το σπέρμα του, γεννά τους Τιτάνες και τον Ωκεανό.
Η Ορφική Θεογονία ξενικά με το Ωόν αρσενικοθήλυκον, Έρως  Φάνης Πρωτόγονος Ηρικεπαίος, που γεννά τον αρσενικό Ουρανό και τη θηλυκή Γαία.
Ποιος έχει δίκιο;
Ποια είναι η αλήθεια;
Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε λογική εξήγηση, ερμηνεία και σκέψη, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως προσπαθούμε  να μεταφέρουμε από το ένα ήμισυ του ανθρωπίνου εγκεφάλου στο άλλο, την κατανόηση, γιατί στην ουσία  μιλάμε για την πρωταρχική μορφή της ενέργειας σε ύλη σε ανυπολόγιστο χρόνο. Και είναι ανυπολόγιστος διότι  μετράμε σήμερα και κατανοούμε τον χρόνο, με κέντρο τον Ήλιο και την περιφορά της Γαίας γύρω από αυτόν. Τότε δεν υπήρχε  Ήλιος ούτε  πλανήτης Γη.
Τι υπήρχε;
Υπήρχε η  Ερμαφρόδιτη Ενέργεια στην απρόσωπη μορφή της,  ούτε αρσενική , ούτε θηλυκή, το Ωόν (και σε αυτό έχει δίκιο η Ορφική Θεογονία), η οποία γεννά το αρσενικό και θηλυκό, δηλ πολώνεται η ενέργεια, σε    μονάδες - και +,  γιγκ γιαγκ, αρνητικό ηλεκτρόνιο και θετικό πρωτόνιο αργότερα στην δημιουργία των στοιχείων και ατόμων για να φθάσει στο ΧΧ και ΧΥ των μεγάλων θηλαστικών.
Ξεκινώντας από τη μεγάλη έκρηξη, το θρυμμάτισμα του Ωού στη δημιουργία του γήινου στοιχείου, την ύλη γη. Να  υπενθυμίσουμε πως οι μορφές της ύλης είναι τρεις κυρίως,  η υγρά, η  αέριος και η στερεά, εκτός από την ιδιαίτερη κατάσταση του πλάσματος σε συνθήκες ηλιακών άστρων,
 Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε αέριο κατάσταση,  όπως ο Ποσειδών είναι γη, ύλη, όπως και η ατμόσφαιρα είναι ύλη.
Ο Ησίοδος, μας μιλά για το Χάος με τη γέννηση των μαύρων οπών, της Νύχτας και του Ερέβους της σκοτεινής ενέργειας του σύμπαντος και τη  μετατροπή της ενέργειας σε ύλη γη  με τον Έρωτα καταλύτη παρών. Ο ρόλος του καταλύτη είναι  είναι γνωστός, και μόνο παρουσία του  στις χημικές αντιδράσεις είναι απαραίτητη και αρκεί, χωρίς να λαμβάνει μέρος.
Η πρώτη αυτή ΥΛΗ, γεννά ίση με αυτή το  γνωστό Σύμπαν  που αγαπήσαμε , τον έναστρο ουρανό με τους  Γαλαξίες, τους Ήλιους και τους πλανήτες, ίσο,  διότι  όση  ΥΛΗ έχουμε τόσα αντικείμενα και υποκείμενα φτιάχνουμε συμφώνως με το αξίωμα του Λαβουαζέ, της διατήρησης της  μάζας, ύλης.
Η Ύλη αυτή με την ροή της γίνεται ΡΕΑ και μετά ΓΑΙΑ πλανήτης. Όταν καλλιεργείται με άροτρον  λέγεται Δήμητρα και γεννά την Περφεφόνη ψυχή ή Φερσεφόνη, με την παρουσία η απουσία του Φωτός Ηλίου, της Συνείδησης.
Η διαφορά του Ησίοδου με τον Ορφέα είναι διαφορά  "χρόνου". Η ορφική θεογονία ξεκινά  λίγο πιο νωρίς από τη μεγάλη έκρηξη το σπάσιμο του κελύφους του Ωού, ενώ ο Ησίοδος  αρχίζει λίγο πιο μετά,  όταν έχει δημιουργηθεί το Χάος της Έκρηξης του  θρυμματισμένου  Αυγού.
Η κοσμική ύλη γεννά τον κοσμικό της Αντίληψης Ωκεανό και εδώ συναντούμε τον Όμηρο που τον θεωρεί πατέρα των Όντων και μας απαντά σε ομηρική συναπάντηση.  Στο δε, Ποσειδώνα, άρχοντα των Υδάτων,  μεγάλο παγιδευτή της Συνείδησης αφιερώνει ολόκληρη Οδύσσεια.
Σε ποια   όντα αναφέρεται ο Όμηρος;
Στα  Όντα  με Νοήμονα  αντίληψη, γιατί τα Ομηρικά Έπη ασχολούνται κυρίως με την ΑΝΤΙΛΗΨΗ και τα έλλογα Όντα αφού οι πρωταγωνιστές τους μιλούν συζητούν διαφωνούν συμφωνούν  μάχονται  πολεμούν σκέπτονται. Κυρίως σκέπτονται. Ο 'Όμηρος δεν θεωρεί  τη γνώση αμαρτία,  ούτε η σκέψη απαγορεύεται στα Ομηρικά Έπη. Αντιθέτως υποστηρίζεται από τον μεγάλο πρωταγωνιστή της Σκέψης, τον Οδυσσέα. που γνώριζε πολλών ανθρώπων και άστεων τον νου τους. ( Προοίμιον της Οδύσσειας). Ο Οδυσσέας  είναι άνθρωπος, ούτε γίγαντας, ούτε  Κύκλωπας, ένας απλώς άνθρωπος που σκέπτεται και εξερευνεί όλα τα πεδία της γνώσης και παραμένει άνθρωπος. ΝΟΗΜΟΝ, είναι το πλοίο του Φρονίου που επιστρέφει ο Τηλέμαχος.
Και μόνο ένας άνθρωπος θα αναρωτηθεί για το πως και το γιατί. Κανείς αθάνατος  θεός,  ούτε  ιχθύς ούτε λωτός και αμοιβάδα δεν νοιάστηκε ποτέ για τα θέματα αυτά, ούτε θα νοιαστεί για τη γνώση, τη γέννηση, τον θάνατο, το Σύμπαν και τον  Κόσμο, κόσμημα της Ύλης.
Το Ωόν ή η Γαία;
Το αυγό ή η κότα πρώτα;
Το χαριτωμένο λογοπαίγνιο της  όψιμης φιλοσοφικής σκέψης.
Το Ωόν προφανώς, το πρωτόγονον  χρυσούν ορφικόν. 
Η Γαία Ύλη είναι το θηλυκόν, το στρογγυλόν, όπως το  γυναικείο ωάριο, η μήτρα. Το Σύμπαν είναι σφαιρικόν, όπως και οι πλανήτες και τα αστέρια σε ένα κόσμο ΚΟΣΜΗΜΑ 9πηχο της Ειλειθυίας σε κύηση  επώδυνης ευδαιμονίας.

Ομηρικές Ερμηνείες


Αστραία ©©



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει