Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Εξουσία και Ηγεσία


'Οταν η Σοφία συναντά την Ηγεσία  η πολιτεία νοήμονων ανθρώπων ευημερεί

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο και την Γη;
Και με τρόπο τινί;

Η εξουσία είναι μια πανάρχαια υπόθεση από την εποχή όχι μόνο της  Ατλαντίδος, αλλά και της Λεμουρίας.
Η οργάνωση, οι μεθοδεύσεις και οι τακτικές περιγράφονται αναλυτικά σε όλους τους μύθους και  είναι εμφανείς σε όλες τις ιστορικές  του ανθρώπου διαδρομές.
Από την Εποχή του πρώτου εξουσιαστή του Ουρανού μέχρι την Εποχή της Μέσης Γης του Σάουρον  του Σηθ και του Σμιθ και την αυτοκρατορία μιας  πολυεθνικής ΜΗΧΑΝΗΣ.
Ο Αιγόκερως, είναι το ζώδιο της εξουσίας. Με ένα σοφό αρχηγό έχουμε μια καλή ηγεσία σε μια εύνομη πολιτεία που κυβερνά με την κόρη του την Σοφία και  η χώρα ευημερεί. Διαφορετικά επικρατεί διαφθορά, αναξιοκρατία αδικία και διαπλοκή.
Νέα Σελήνη σήμερα στον Αιγόκερω στις 15 μοίρες που στο λευκό αστέρι του Βέγας από τον αστερισμό της Λύρας  αντιστοιχεί.
Κάποιοι  λένε  πως είναι ο αετός που εφορμά και άλλοι, πως είναι  το κορίτσι που υφαίνει, η  δε υφαντική και η χειροτεχνία είναι διάσημη τέχνη ομηρική και  πολύ διαλογιστική.
Ας γίνει στα θέματα της πολιτείας και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας μια καινούργια αρχή με δομή σοφή. Η θρησκευτική  εξουσία  κατ ΄έξοχήν αντινοϊκή, στην άκρη της να περιοριστεί και στην φιλοσοφία να  παραμείνει σε βάση υγιή.
Το Πνεύμα του Ανθρώπου Ελεύθερο να τραγουδά σε  πράσινα λιβάδια και  σε όμορφες πολιτείες να   ζει.
Ο Ποσειδών, ο Άρχων των Υδάτων  και των ανοργάνων Όντων  μετά μια μεγάλη οδυσσειακή διαδρομή,  σοφά   συναινεί και με τους Αιθίοπες  σκοπεύει να ασχοληθεί.
Όταν η Σοφία συναντά την Ηγεσία γεννιέται μια κόρη σοφή από του ανδρός την κεφαλή. 

Αστραία ©©



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει