Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Ο Ποσειδών και η Τροία




Το όνομα ΤΡΩΕΣ παραπέμπει σε όρνια , σε αρπακτικά που κάνουν κύκλους και τρώνε. Δαρδάνιοι είναι αυτοί που ξεσκίζουν καταβροχθίζουν( δαρδάπτω), ενώ οι Τεύκροι είναι οι άνθρωποι της φωτιάς και οπλοποιοί ( τεύχω), όλες τους ανδρικές ιδιότητες. Και για να χρησιμοποιήσουμε το ενοποιημένο μυθολογικό πεδίο, όταν οι ηττημένοι Τρώες το σκάνε και κρύβονται γίνονται Λατιανοί από τη θεά (Λατόνα) η Λατίνοι οι άνθρωποι της Λητούς. Εδώ έχουμε μια ανατροπή. Πρόκειται πάλι για σύμπτωση; Ίσως στην λογική της μυθολογίας τίποτα να μην είναι τυχαίο, αφού αργότερα εμφανίζονται οι Ρωμαίοι με νέα σύμβολα δύναμης. σελ.155  Ν. Βαλαωρίτης.
Ο ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

Υπάρχουν πολλές Τροίες και πόλεις στην περιοχή της Τρωάδας σε φυσικό επίπεδο στην στρατηγική θέση των Δαρδανελίων. Κατά αντιστοιχία  θα υπάρχουν και πολλές ΤΡΟΙΕΣ στο αλληγορικό συμβολικό επίπεδο και πολλοί ΤΡΩΕΣ.
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή   συνδέοντας και  διηθώντας πληροφορίες και γνώσεις, βλέπουμε ότι:
1. Η Τροία παίρνει το όνομά της από τον Τρώα γιος του Εριχθόνιου,  εγγονός του Δάρδανου. Παντρεύτηκε την κόρη του ποτάμιου θεού Σκάμανδρου Καλλιρρόη.  Ένα από τα  παιδιά του ήταν ο  ο Ίλος, γι αυτό λέγεται και Ίλιον.
2. Εξ αιτίας μιας  αγελάδος που περπάτησε προς τα βόρεια και στάθηκε σε ένα λόφο που ήταν γνωστός ως «Λόφος της `Ατης», ο Ίλος  έχτισε εκεί την πόλη Τροία ή Ίλιον. Το Ίλιον βρισκόταν περίπου 25 χιλιόμετρα νότια από τη Δάρδανο, πόλη που είχε ιδρύσει ο προπάππους του. ενσάρκωση της βλάβης. Άτη σημαίνει  τη «σύγχυσιν φρενών», την απερισκεψία που οφειλόταν σε πλάνη που απέστελναν οι θεοί. Είναι η προσωποποίηση της βλάβης του μυαλού και των απερίσκεπτων πράξεων, καθώς και των αποτελεσμάτων αυτών των πράξεων. Οδηγούσε τόσο τους ανθρώπους, όσο και τους θεούς, στην παρεκτροπή και σε ανεύθυνες πράξεις. Η Άτη ήταν συμφορά που χτυπούσε κατακέφαλα, τυφλώνοντας το νου και επιφέροντας την καταστροφή.
3. Ο Λαομέδων διαδέχθηκε στον θρόνο της Τροίας τον πατέρα του και μετά θέλησε να κτίσει μεγάλα τείχη γύρω από την πόλη. Προσέλαβε λοιπόν με μισθό τους θεούς Ποσειδώνα και Απόλλωνα, τους οποίους ο Δίας είχε τιμωρήσει να υπηρετήσουν θνητό. Οι δύο αθάνατοι εργάσθηκαν πραγματικά επί ένα ολόκληρο χρόνο. Ο Όμηρος αναφέρει ότι ο Ποσειδώνας έκτισε τα τείχη, ενώ ο Απόλλωνας έβοσκε τα κοπάδια του Λαομέδοντα στο όρος Ίδη. Βοηθός αμφοτέρων ήταν ο θνητός Αιακός. Μόλις όμως πέρασε ο χρόνος, ο Λαομέδοντας αρνήθηκε να τους δώσει όσα τους είχε υποσχεθεί και μάλιστα απείλησε τον Απόλλωνα ότι θα τον έδενε και θα τον πουλούσε για δούλο στα νησιά! Τότε οργίσθηκαν οι δύο θεοί και ο μεν Απόλλωνας έστειλε λοιμό στην πόλη, ο δε Ποσειδώνας έστειλε ένα θαλάσσιο τέρας που έβγαινε με την πλημμυρίδα και έτρωγε ανθρώπους. Σύμφωνα με τον χρησμό που έλαβε τότε ο Λαομέδων, η πόλη θα λυτρωνόταν από το θηρίο αν έδινε σε αυτό ως γεύμα την κόρη του Ησιόνη. Εκείνο τον καιρό πέρασε ο Ηρακλής από την Τροία μαζί με τους Αργοναύτες και υποσχέθηκε στον βασιλιά να σώσει την κόρη του αν του έδινε τα άλογα που είχε λάβει ως δώρο από τον Δία επειδή τον βοήθησε να αρπάξει τον ανιψιό του (κατά μία εκδοχή γιο του), τον Γανυμήδη. Ο Λαομέδων το υποσχέθηκε και ο ήρωας σκότωσε το θηρίο απελευθερώνοντας την κόρη, αλλά ο κακόβουλος βασιλιάς αθέτησε και πάλι την υπόσχεσή του. Ο Ηρακλής θύμωσε και επέστρεψε μετά από καιρό ως αρχηγός στρατού, κυρίευσε την Τροία (πολύ πριν τον περίφημο Τρωικό Πόλεμο) και σκότωσε με τα βέλη του τον Λαομέδοντα και όλους τους γιους του εκτός από τον Ποδάρκη, τον εξαγορασμένο Πρίαμο.
4.Ο Δάρδανος ήταν γιος του Δία και της Ηλέκτρας, θυγατέρας του Άτλαντος, και ιδρυτής της πόλεως Δαρδάνου στο Όρος Ίδα της Τρωάδος. Από την Αρκαδία ο Δάρδανος Πολυάρκης Κάβειρος μεταβαίνει στη Σαμοθράκη και κατόπιν στην Τρωάδα,όπου συναντά τον Τεύκρο. Ο ομώνυμος κατακλυσμός συνδέεται με το όνομα του, καθώς και οι Δαρδάνιαι Σκαιαί Πύλαι της Τροίας.
5. Η Ηλεκτρυώνη, όπως την αποκαλεί ο Ελλάνικος είναι η νήσος  Σαμοθράκη, της Ατλαντίδος Ηλέκτρας που λεγόταν και ΣΤΡΑΤΗΓΙΣ καθώς και Λευκοσία.
6. Ποσειδών Αξιόκερσος
Θεωρείται ως ένας, ο πρώτος, από τους Μεγάλους Θεούς της Σαμοθράκης, όπου λατρευόταν με το μυστηριακό όνομα Αξιόκερσος ήδη από τα προαρχαϊκά χρόνια και μέχρι τον 4ο αι. μ.Χ., όπως μαρτυρούν τα ονόματα των μυημένων στα Μυστήρια, τόσο από τον χώρο του θρύλου (Οδυσσέας, Κάδμος, Θάσος, Φιλοκτήτης, Ορφέας, Αγαμέμνονας, Ταλθύβιος, Επειός, Αινείας) όσο και της ιστορίας, και μάλιστα φορέων της εξουσίας (Όμηρος, Ηρόδοτος, Λύσανδρος, Ανταλκίδας, Ολυμπιάδα, Φίλιππος, Ουάρρων, Πείσων, Ρωμαίοι διοικητές).
Ατλαντίς Αρκαδία Δάρδανος Σαμοθράκη, Αξιόκερσος Ποσειδών, Τρώας, Ίλιον , Λαοδάμων Άτη
Συμπεράσματα:
1. Η Τροία συνδέεται με την Ατλαντίδα
2.Η Αρκαδία έχει σχέση με την Ατλαντίδα
3.Η Σαμοθράκη έχει σχέση και με την Ατλαντίδα και με την Λεμουρία
4.Ο Ποσειδών θεοκτίστης της Τροίας
5. Αχαιοί και Τρώες είναι ατλαντικά φύλα
6. Η Τροία καταστρέφεται και ξανακτίζεται πολλές φορές
Ερμηνεία:
Η  Τροία κτίζεται πάνω στην ΑΤΗ κάθε φορά από αρπακτικά καταβροχθιστικά θεοσοφικά συστήματα με ΣΚΑΙΟ τρόπο χρησιμοποιώντας   την τεχνολογία των Ατλάντων και τη θεοσοφία των Λεμουρίων χειραγωγώντας το θυμικό των ανθρώπων. Το χαρακτηριστικό τους είναι τα Τεύκρη ΤΕΙΧΗ τα ψηλά. Αφορά όλα τα θρησκευτικά συστήματα που ήταν στη βάση τους μέχρι πρότινος  χρηματοπιστωτικά.  Η Εποχή των Ιχθύων ευνόησε την Τροία και έτσι ξανακτίστηκε η Νέα Τροία, το πατριαρχείο και το βατικανό. Το τέλος της Εποχή όμως τους βρίσκει μόνους, χωρίς  τις πολυεθνικές αγορές που κτίζουν τους δικούς τους  χρηματοπιστωτικούς πύργους, ΜΕΔΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Ο Λαομέδων δεν τους δίνει  μία και την συμφωνία αθετεί  ο δε  Ποσειδών, έχει μαζί τους , με τους Τρώες, οργισθεί. Να σημειωθεί πως όλοι οι θεοσοφιστές ανατολικού και δυτικού τύπου έχουν μια  έμφυτη συμπάθεια στη Τροία  στους  Τρώες και στον Έκτορα  λόγω μακρινής  συγγένειας  προφανώς. Τον Αχιλλέα δεν τον  θέλουν, δεν ταιριάζει στο ειδυλλιακό  ερμαφρόδιτο λεμουριακό περιβάλλον τους,  όπου ο Κύκλωπας βόσκει τα πρόβατα  με το τρίτο και τέταρτο μάτι του και τον Οδυσσέα προσπαθούν να τον αμαυρώσουν, ούτε να  ακούσουν για μυαλό.  Θυμούνται τον Παλαμήδη,  τον Ιάσωνα, τον Ξενοφώντα   και άλλους  ήρωες και  συγγραφείς .... με πόνο ψυχής. Και όταν  κάνουν τη καρδιά τους πέτρα, να παραδεχθούν  αναγκαστικά και τον Οδυσσέα και τον Αχιλλέα, τη δύναμη και το μυαλό, θα υπονοήσουν και κάτι άλλο, τον δε Οδυσσέα θα τον  "παντρέψουν" με  το κυρίαρχο θεοσοφιστικό σύστημα των τελευταίων αιώνων, τον χριστιανισμό, γιατί  έχουν ασυμμάζευτο Ποσεισώνα και θυμικό.
'Όταν κτίζεις την Τροία  δεν ακούς τον θόρυβο των τειχών που σε κλείνουνε μέσα"

Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει