Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Ο Ποσειδών και η Απειρωτάν Γαία

Ποσειδών και  Γαία

Γεωλογικοί Αιώνες
Συχνά κάθε Αιώνας τελειώνει με μια σημαντική εξαφάνιση, η οποία εξαλείφει τις κυρίαρχες μορφές της ζωής εκείνης της εποχής και προετοιμάζει το έδαφος για τις νεοφερμένες μορφές.
Από την αρχή....πριν 4, 6 δισ έτη
Προκάμβριο, 
Εποχή του Άδη ή Καταρχαιοζωικός Αιώνας,  3η δέσμη συνείδησης Πλούτων
Αυτή η εποχή αρχίζει με το σχηματισμό του ηλιακού συστήματος και της Γης - που προσδιορίζεται ότι έγινε πριν 4,567 δισεκατομμύρια χρόνια - τον σχηματισμό της πρώτης ατμόσφαιρας και ωκεανών καθώς επίσης και το βομβαρδισμό από τους εναπομείναντες πλανητοειδείς και τα συντρίμμια. Τελείωσε δε πριν 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια. Το όνομα του το πήρε γιατί ήταν μια καταχθόνια περίοδος, που κράτησε περίπου 760 εκατομμύρια χρόνια, όταν η Γη υπέφερε από συχνό και άγριο βομβαρδισμό από κομήτες, αστεροειδείς και άλλα πλανητικά συντρίμμια. Κάποια στιγμή, στις αρχές αυτής της εποχής σχηματίστηκε το φεγγάρι, όταν έπεσε πάνω στην αρχική Γη ένα αντικείμενο σαν τον Άρη μεγάλο, που κονιορτοποίησε και τα δύο. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά η πρώτη πρωτόγονη ζωή προέκυψε τότε σε αυτό το αρχικό στάδιο. Ήταν μια εποχή που χαρακτηρίστηκε από μεγάλη ηφαιστειακή δραστηριότητα και το σχηματισμό των πρώτων ηπείρων. Μέχρι το τέλος της Εποχής του Άδη, η Γη είχε μια ατμόσφαιρα (δεν θα μπορούσαν να την αναπνεύσουν οι περισσότεροι σημερινοί οργανισμοί), και οι ωκεανοί γέμισαν με προκαρυωτικές μορφές ζωής.Ο πρώτος μεγάλος σταθμός στην εξέλιξη της ζωής είναι το πέρασμα από την "αβιοτική χημική εξέλιξη" στην οργανική.
Ωρεία (~ 3 δις. χρόνια πριν), θεωρείται ως η αρχαιότερη γνωστή ξηρά.
Ροδίνια(~ 1,1 δις. χρόνια ~ 750 εκατομμύρια χρόνια πριν)
Προκάμβριο  Κρυπτοζωικός (από 4,6 δισ. χρόνια πριν, μέχρι 600 εκατ. χρόνια πριν).
Λέγεται και προτεροζωικός αιώνας, δηλαδή αιώνας που προηγήθηκε της ζωής, ή μεγααιώνας, γιατί η διάρκεια του είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι η διάρκεια όλων των άλλων αιώνων μαζί. Εδώ δημιουργείται ο πρώτος φλοιός της Γης. Υπάρχει έντονο ανάγλυφο με βουνά και πεδιάδες αχνιστής λάβας. Με την ψύξη του πρώτου φλοιού, υγροποιούνται οι υδρατμοί που υπάρχουν στην πυκνή ατμόσφαιρα και δημιουργούν τη θάλασσα και τους ποταμούς.
Επειδή τα πετρώματα αυτής της εποχής έχουν ανακυκλωθεί είναι δύσκολη η εξαγωγή συμπερασμάτων. Πάντως φαίνεται ότι η ζωή ξεκινά κάποτε σ' αυτή την εποχή, μέσα στη θάλασσα και είναι υποτυπώδης. Προς το τέλος εμφανίζονται κάποια είδη μαλακίων. Στην ξηρά δεν υπάρχει ζωή. Καληδόνια πτύχωση.
  Φανεροζωικός αιώνας (από 600 εκατ. χρόνια πριν μέχρι σήμερα).
2η δέσμη συνείδησης Ωκεανός Ποσειδών Πανθάλασσα Τηθύς
 Γκοντβάνα (~ 600 – ~ 30 εκατομμύρια χρόνια πριν)
Λαυρασία(~ 300 – ~ 60 εκατομμύρια χρόνια πριν)
 Πανγαία (~ 300 – ~ 180 εκατομμύρια χρόνια πριν)
Δεινόσαυροι Δράκοι Ερπετά Χελώνες  Ερκύνια  πτύχωση 350 εκατ . Θηλαστικά
Καινοζωικός αιώνας (από 65 εκατ. χρόνια πριν μέχρι σήμερα).
Τα περισσότερα από τα σημερινά είδη φυτών και ζώων είναι απόγονοι των ειδών του αιώνα αυτού. Σχηματίζεται ο Ινδικός, ο Ατλαντικός ωκεανός και τα Ιμαλάια. Αργότερα ξεκινάει εκείνη η φάση της αλπικής πτύχωσης που έδωσε τον κορμό των ελληνικών οροσειρών (Πίνδος, όρη Δυτικής Πελοποννήσου και Κρή­της). Σε μεγάλη έκταση της Γης επικρατούν τροπικές συνθήκες. Κυριαρχούν τα φυλλοβόλα δέντρα και τα ανθοφόρα φυτά.
Εμφανίζονται οι πρόγονοι όλων των ειδών των εντόμων που ξέρουμε σήμερα και λαμβάνουν μέρος στην επικονίαση των φυτών.
Αργότερα τα δάση μειώνονται και δημιουργούνται λιβάδια όπου βόσκουν τα φυτοφάγα θηλαστικά. Εξαφανίζονται τα θαλάσσια ερπετά, εκτός από τις χελώνες και τους κροκόδειλους. Τη θέση τους παίρνουν μεγάλα θηλαστικά, πρόγονοι των φαλαινών και των θαλάσσιων αγελάδων. Υπάρχει μεγάλη αφθονία σε καρχαρίες. Στην Κρήτη βρέθηκε δόντι που υπολογίζεται ότι ανήκε σε καρχαρία μήκους 20 μέτρων.
Εμφανίζονται τα προβοσκιδωτά και οι ελέφαντες και οι πρώτοι πίθηκοι και γίβωνες.
Τα τελευταία δύο εκατομμύρια χρόνια, στο βόρειο κυρίως ημισφαίριο έχουμε τέσσερις εναλλαγές παγετωδών και μεσοπαγετωδών εποχών. Στις παγετώδεις έχουμε αύξηση της ξηράς, μιας και το νερό συγκεντρώνεται στους παγετώνες των πόλων κι έτσι ενοποιούνται οι δρόμοι επικοινωνίας μεταξύ των ηπείρων. Γι' αυτό έχουμε και πολλές μετακινήσεις ζώων από ήπειρο σε ήπειρο.
Λεμουρία ήπειρος, Αλπική πτύχωση 65 εκατ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΔΕΣ
Ατλαντίδα πριν 2- 1 εκατομμύρια χρόνια  ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ
1η δέσμη  ανθρώπινης συνείδησης Ζευς  ΗΟΜΟ SAPIENS
Βύθιση του τελευταίου υπολείμματος της Ατλαντίδος πριν 12.00 χρόνια. Είχε  απομείνει ένα μικρό νησί στον Ατλαντικό, αυτό που αναφέρει ο Πλάτωνας. 
Μετά τον σχηματισμό της πύρινης Γαίας, ο Ωκεανός κάλυψε όλη την επιφάνεια. Η Παγκαία Ήπειρος Εστία  ήταν το πρώτο νησί  στεριά ΔΗΛΟΣ που φανερώθηκε στη γήινη επιφάνεια και η Τηθύς θάλασσα.
Αφήνοντας πίσω την  Ροδινία, την Γκοντβάντα, την Λαυρασία, την Υπερβορεία  Θούλη  φθάνουμε στην Λεμουρία και στην Ατλαντίδα  του Ειρηνικού και του Ατλαντικού Ωκεανού  αντιστοίχως που για ένα διάστημα συνυπήρχαν. Η διαφορά τους ήταν  διαφορά ύλης και  νόησης. Στη Λεμουρία τα όντα ήταν αμφίφυλα ερμαφρόδιτα αμφίβια, με ένα   κυκλώπειο μάτι, ή 4 και αργότερα   γίγαντες  πίθηκοι δεινόσαυροι και σαύρες.
Η Λεμουρία ήταν ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ  των ποσειδώνιων όντων, αλλά δεν ήταν άνθρωποι  όρθιοι με 2 πόδια και δύο  οφθαλμούς.
Στην Ατλαντίδα η νοητική εξέλιξη δημιούργησε την  σύγχρονη ανθρώπινη φυλή με κορωνίδα την Ελληνική και τον Ελληνικό πολιτισμό.Η διαμάχη των Ελλήνων με τους  Ατλάντιους ήταν ένας "εμφύλιος" πόλεμος εξ αιτίας της προτίμησης των Ελλήνων για την ΑΘηνά. Οι Ατλάντιοι είχαν ξεπέσει σε ποσειδώνιες σοφιστείες και ο μύθος του Άτλαντα με τον Ηρακλή  περιγράφει το γεγονός  καταπληκτικά. Οι Λεμούριοι,  υπερβολικά ζωόφιλοι,  άφυλοι, ερμαφρόδιτοι, φυτοφάγοι αποκρυφιστές, ξαναήλθαν στο προσκήνιο  πριν 100 χρόνια  μέσω της θεοσοφίας και ηγήθηκαν της  εκφυλισμένης μασονίας, ποσειδώνια κατάλοιπα μιας  παρωχημένης  ζωολογίας, η ουρά της  γοργόνας και της  ποσειδώνιας Εποχής στο τέλος της.
Υπήρξαν διάφορες ατλαντικές φυλές με καταγωγή, διασταυρώσεις από τους πιθήκους από τους δεινοσαύρους , από τους όφεις, τα  ερπετά και από κατοίκους των  διαφόρων αστερισμών με διαφορετική εξέλιξη η καθεμιά. Οι αποικίες ήταν πάντοτε διαγαλαξιακή υπόθεση όπως και ο εποικισμός. Ο Νοήμων Άνθρωπος παραμένει υπόθεση  μέτρου αυτογνωσία και αρμονίας. Τόσο, όσο πρέπει τη κάθε φορά.
Ο Όμηρος  αναφέρει την απειρωτάν  άπειρο γαία  σε σημαντικό σταθμό της  η Οδυσσείας
αὐτὴ δ᾽ ἐς θάλαμον ἑὸν ἤιε· δαῖε δέ οἱ πῦρ
                                      γρῆυς Ἀπειραίη, θαλαμηπόλος Εὐρυμέδουσα,
                                 τήν ποτ᾽ Ἀπείρηθεν νέες ἤγαγον ἀμφιέλισσαι·
Ἀλκινόῳ δ᾽ αὐτὴν γέρας ἔξελον, οὕνεκα πᾶσιν
Φαιήκεσσιν ἄνασσε, θεοῦ δ᾽ ὣς δῆμος ἄκουεν·
ἣ τρέφε Ναυσικάαν λευκώλενον ἐν μεγάροισιν.
ἥ οἱ πῦρ ἀνέκαιε καὶ εἴσω δόρπον ἐκόσμει. 14
Η Ευρυμέδουσα, μεγάλη βασίλισσα, θαλαμηπόλος  της Ναυσικάς  δώρο στον Αλκίνοο που φέρανε από την Άπειρο Ήπειρο  Γαία

Ο Οδυσσέας κοντά στις στάχτες μιας εστίας φωτιάς στο τζάκι των Φαιάκων.
Το πυρ το άναβε η γραία Απειραία από την πρώτη ήπειρο πανγαία ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ.
Ποια ήπειρο και ποια γαία άραγε  εννοεί;
Αστραία

Πηγές:
Παλαιά και Νέα Ατλαντίδα,  Αστραία
Η φυσική στο διαδίκτυο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει