Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Κύκλος Δύναμης

 Ο Κύκλος του Χρόνου

Ο ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ
- Ας πούμε ότι ο καθένας μας , όταν γεννιέται,φέρνει μαζί του ένα μικρό κρίκο δύναμης,ο οποίος μπαίνει σχεδόν αμέσως σε χρήση. Ετσι ο καθένας μας είναι γαωτζωμένος από  την γέννηση του και οι κρίκοι της δύναμης μας συνδέονται με τους κρίκους των άλλων.Δηλ. οι κρίκοι της δύναμης μας γαντζώνονται από τη δράση του κόσμου για να δημιουργήσουν τον κόσμο.Ο άνθρωπος της γνώσης όμως ,δημιουργεί έναν άλλον κρίκο δύναμης ,κρίκο της μη-δράσης,γιατί στηρίζεται στην μη δράση, έτσι μπορεί να δημιουργήσει ένα άλλο κόσμο.
- Να ο κόσμος σου. Είσαι ένας άνθρωπος αυτού του κόσμου και μέσα σε αυτόν βρίσκεται ο χώρος των επιδιώξεων σου.Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την δράση του κόσμου μας,γι΄αυτό το μόνο που μπορεί να κάνει ο πολεμιστής είναι να μεταβάλλει τον κόσμο του σε πεδίο κυνηγιού.
-Ο πολεμιστής ζεί με στρατηγικό τρόπο.Θα πήγαινε κάπου μόνο αν το απαιτούσε η στρατηγική του. Αυτό σημαίνει ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο των ενεργειών του και θα έκανε μονάχα εκείνες που θα θεωρούσε αναγκαίες..Οταν ο αντίπαλος σου σε παρακολουθεί δεν έχεις περιθώρια να ενεργείς όπως λάχει.Οταν ο πολεμιστής είναι υποχρεωμένος να συνεργαστεί με τους συναθρώπους του ,ακολουθεί πάντα στη δράση της στρατηγικής του και μέσα σε αυτή την δράση δεν υπάρχουν  νίκες και ήττες.
Μέσα σε αυτή την δράση υπάρχουν μόνο πράξεις.Τι συνεπάγεται η δράση της στρατηγικής.Βασικά να μην βρίσκεσαι στο έλεος των ανθρώπων.
Μην   κάνεις  τον  κλόουν για να τους εξευμενίσεις και χάνεις τον έλεγχο της κατάστασης.  
Ο πολεμιστής σκέφτεται βαθιά την μεγάλη του μοίρα,την μοίρα να έχει βρεί μια προκληση.Το να μετατρέψεις αυτό σε συνηθισμένη ερώτηση είναι σημάδι ενός συνηθισμένου ανθρώπου που ζητά ή να τον θαυμάσουν ή να τον οικτίρουν.Δεν με ενδιαφέρει διόλου μια τέτοια ερώτηση, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να την απαντήσεις.Η απόφαση να διαλεχτείς εσύ ήταν ένα σχέδιο της δύναμης.Κανείς δεν μπορεί να διακρίνει τα σχέδια της δύναμης..Και τώρα που διαλέχτηκες δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να σε εμποδίσει από την εκπλήρωση αυτού του σχεδίου.
 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ   Κ άρλος  Καστανέντα

Στο Λυκόφως των Συναισθημάτων μιας Αλουργίδας Φωνής
Αστραία
07 06 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει