Γιατί ο Οδυσσέας ταξιδεύει συνέχεια στη θάλασσα και στο νερό;
Διότι ο Οδυσσέας, ως άνθρωπος της γνώσης και φορέας Συνείδησης, χρησιμοποιεί το νερό ως μεταφορικό όχημα, συμβολικό και ρεαλιστικό.
Το νερό είναι το συναίσθημα και κυριαρχεί το θυμικό. Ανήκει στον Ποσειδώνα, γεννήτορα των ανοργάνων Όντων και μία από τις τρεις δέσμες συνείδησης, σε μονοπάτι Ολυμπιακό.
Η συνείδηση σφραγίζεται από τον Πλούτωνα, τον κυριάρχο της ζωής και του θανάτου σε ΣΠΟΡΟ σπέρμα ΖΩΗΣ, με το DNA του. Μοιράζεται σε όλα τα έμβια όντα με αναπαραγωγή και μεταβολισμό. Μορφοποιείται στην ΥΛΗ, γη, νησί και στεριά, από την Αφροδίτη ΜΟΡΦΩ, σε σχήμα περίβλημα και μορφή.
Όσα είναι ΟΜΟΡΦΑ, την εμπεριέχουν, τα υπόλοιπα είναι άδεια κελύφη χωρίς συνείδηση και ψυχή.
Ο Οδυσσέας ταξιδεύει στο νερό, σε ένα τρικυμισμένο συναίσθημα που πρέπει να είναι ήρεμο νηφάλιο για να μη πνιγεί και ο ίδιος, άψογος, για να το χειριστεί. Όλοι οι σύντροφοι του χάνονται γιατί βουλιάζουν στα άγρια κύματα του Ποσειδώνα που σηκώνει το ανεξέλεγκτο θυμικό. Κρατάει πάντα τον πήχυ και την στάθμη ψηλά. Όσοι είναι ΟΜΟΙΟΙ με αυτόν ανεβαίνουν και θα ενωθούν, οι υπόλοιποι, τον νέο κατακλυσμό του Διός, θα πνιγούν.
Ο Οδυσσέας δεν καταργεί το συναίσθημα, αλλά το χρησιμοποιεί σαν καύσιμο υλικό για να κινηθεί στην Επιστροφή. Είναι μετασχηματισμός πυρός και αναδιάταξη της ενέργειας στο νησί του φωτός. Είναι αντίδραση πυρηνική. Φωτιά, στη φωτιά του Πλούτωνα . Ο Οδυσσέας καίει ό,τι τον πλήγωσε βαθιά και προχωρά. Το ανθρώπινο συναίσθημα το καταργούν οι ΤΡΩΕΣ και εξ αιτίας της απουσίας του, κτίζουν τα ΤΕΙΧΗ της αναλγησίας τα ψηλά, σε άνυδρη στεριά και πουλάνε τον συναισθηματικό θεό με το κουταλάκι,μαζί με υποσχέσεις παραδείσου και συγχωροχάρτια απύθμενης αβύσσου αισχροκερδικά, θησαυρίζοντας κυριολεκτικά και καταστρέφοντας το ανθρώπινο μυαλό.
Ο Οδυσσέας επιστρέφει με 12 νήες και ένα Αλκίνοο ΠΛΟΙΟ. Είναι η ΝΑΥΣ του γερού καθαρού ΝΟΥ και κινείται με ζέφυρο αεράκι, ΑΕΡΑ του λογικού. Ο Οδυσσέας χρησιμοποιεί πάντα το μυαλό του και το κρατάει διαυγές. Οι ΝΗΕΣ που εκστρατεύουν στην ΤΡΟΙΑ είναι ισχυρές και πολλές, αλλά το εύρος της ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ τους, είναι τρισδιάστατο και το εποπτεύει ο ΖΕΥΣ, κυρίαρχος της συνείδησης του Homo Sapiens.
Ο Οδυσσέας εισαγάγει και την 4η διάσταση μέσα από τον Δούρειο Ίππο και έτσι πέφτει η ΤΡΟΙΑ.
Καίγεται από τη φωτιά 12 φωτισμένων κέντρων των αλόγων του νου και την φωτιά του Ήφαιστου.
Είναι η κριτική του καθαρού Λόγου και η διάκριση του φωτισμένου ΝΟΥ που φτιάχνει τα δώματα του Ολυμπιακού βουνού.
Όμως που είναι η φωτιά;
Η φωτιά είναι κρυμμένη στις στάχτες των Ομηρικών Επών, σπέρμα πυρός, όπως μας λέει και ο Όμηρος στην ε ραψωδία διακριτικά.
"σπέρμα πυρὸς σῴζων".στ. 490
Πως ανάβει;
Ανάβει κοντά σε μία Ομηρική Εστία ζωντανά στα κέντρο ενός κύκλου από Ήλιο Απόλλωνα, συνειδητά.
η Οδυσσείας 153,
"ὣς εἰπὼν κατ’ ἄρ’ ἕζετ’ ἐπ’ ἐσχάρῃ ἐν κονίῃσι
πὰρ πυρί· οἱ δ’ ἄρα πάντες ἀκὴν ἐγένοντο σιωπῇ".
Την ανάβει η Ευρυμέδουσα από τα έγκατα της αρχαίας ηπείρου γαίας στεριάς και οι ΑΛΚΙΝΟΕΣ ΝΟΕΣ, τη γνωρίζουν καλά.
η Οδυσσείας
,"γρηῢς Ἀπειραίη, θαλαμηπόλος Εὐρυμέδουσα,
τήν ποτ’ Ἀπείρηθεν νέες ἤγαγον ἀμφιέλισσαι,
Ἀλκινόῳ δ’ αὐτὴν γέρας ἔξελον, οὕνεκα πᾶσι10"
Όταν διαβάζει κανείς τα Έπη τα Ομηρικά, οι φιλολογικές και ακαδημαϊκές μελέτες και αναλύσεις δεν επαρκούν, είναι μια οριζόντια ανάγνωση στα γνωστά νερά των γνωστών εμπόρων, βιοποριστών και διανοούμενων της γνώσης. Τους λείπει, η ΦΩΤΙΑ. Ο Όμηρος, ως άνθρωπος της γνώσης έχει προσθέσει και άλλες διαστάσεις που ανοίγουν σε κάθετες αναγνώσεις, υψώνοντας στο ΖΕΝΙΘ, το Δόρυ της Αθηνάς, από ανθρώπους, πολεμιστές της ζωής, με ανοικτά αλεξίπτωτα μυαλά.
31 10 2016
Αστραία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει