Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Να ακούς την καρδιά σου




 "Μερικές φορές, η καρδιά βλέπει αυτό που είναι αόρατο στο μυαλό". 
Γνωμικό

   Η καρδιά του ανθρώπου είναι ένα ξεχωριστό σκεύος που κρατάει ζεστό το αίμα του ανθρώπου στην σωστή ομοιόθερμη θερμοκρασία, 36,6 βαθμοί Κελσίου, σαν το χρυσό κύπελλο του Ηλίου που ταξίδεψε ο Ηρακλής για να φέρει τα βόδια του Γηρυόνη Κριού από το ερυθρό του αίματος νησί. Είναι το ενεργειακό κέντρο που συντονίζεται με το κέντρο του Ηλίου ως φυσικό διαπασών σε σχήμα δοχείου U.
  Σχετίζεται και με τον Φοίβο Απόλλωνα. Ο Ήλιος Τιτάν του Υπερίωνος και πανόπτης οφθαλμός, το  μάτι της Δικαιοσύνης, όπως μας λέει ο ύμνος ο Ορφικός και ο Απόλλων με τους εναλλασσόμενους πόλους της υψηλής ηλεκτρομαγνητικής  τάσης, ο  γιoς της Λητούς και του Διός.
  Πότε ο Ήλιος έγινε ΑΠΟΛΛΩΝ;
   Όταν το  "Eγώ είμαι" του Κριού έγινε  " Εγώ ΓΝΩΡΙΖΩ πως είμαι" του Λέοντος και η συνείδησις εισήλθε στην HOMO SAPIENS Εποχή. Οι σύντροφοι του Οδυσσέα χαθήκαν όλοι στο Ηλιακό υπερατλαντικό νησί, νήπιοι όντες, ασυνείδητοι, ανόητοι και μωροί, όπως ο Όμηρος μας εξιστορεί.
  Η καρδιά λοιπόν ανήκει στον Ήλιο Φοίβο Απόλλωνα και συνεργάζεται στενά με την αδελφή του Αρτέμιδα, το κυκλοφορικό, μεταφέροντας το αίμα, συνδετικό ιστό σε όλο το ανθρώπινο σώμα. Το αίμα γαλάζιο των φλεβών και κόκκινο των αρτηριών μέσω του Ερμή, αέρα,  και  με την αναπνοή ρέει συνεχώς με ρυθμό σε ένα σώμα υγιές γερό. Ως τρίτη γραμμή άμυνας και επίθεσης περιέχει αντισώματα που μόλις εντοπίσουν ξένο σώμα, ιό και εχθρό μέσα στον οργανισμό σπεύδουν αμέσως με τόξα και βέλη προς εξουδετέρωσή του χωρίς χρονοτριβή.
  Η καρδιά του ανθρώπου δεν είναι "το συναίσθημα" όπως νομίζουν μερικοί χαμένοι στην ομίχλη του Ποσειδώνα γιατί δεν είναι ένα νοσηρό θυμικό που βουλιάζει στον οίκτο και τον αυτοοίκτο του ναρκισσισμού ρηχού νερού σε ελαφριά συναισθήματα του κουταλιού, που μας  βολεύουν, να πουλάμε τζάμπα φιλανθρωπία και  ανθρωπισμό με κερδοφόρες ΜΚΟ. Αν δείξει οίκτο ο οργανισμός σε ιό υπογράφει την εξαφάνισή του ως είδος και ως άτομο λογικό. 
  Η καρδιά του ανθρώπου είναι ΦΩΤΙΑ, είναι ΠΝΕΥΜΑ ατίθασο, όρθιο και ηρωικό. Η καρδιά του ανθρώπου, βλέπει με τα μάτια της ψυχής τον ύπουλο εχθρό και τον δόλιο σκοπό, βλέπει σε μονοπάτι σκοτεινό.
  Να ακούς την καρδιά σου σημαίνει να έχεις θάρρος, στόχο σκοπό. Σημαίνει κέντρο βάρους, ισορροπίας και να χαράσσεις τα όρια του κύκλου σου, με ποιους θα πας και και ποιους θα αφήσεις και να ξέρεις το πως και το γιατί αν χρειαστεί να πολεμήσεις. Όταν βλέπεις σωστά δεν θα είσαι και με την λάθος πλευρά.
   Να ακούς την καρδιά σου...
  Η καρδιά των Ομηρικών Επών είναι ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ το θαυμαστό παιδί των ηρωικών εποποιϊών και είναι η καρδιά του λεοντόκαρδου Οδυσσέα που μέσα του  το κουβαλά, μαζί με την πατρίδα Ελλάδα και ένα καθαρό νησί που αγαπά.
 "Το πνεύμα ψάχνει και είναι η καρδιά που βρίσκει". 
Γνωμικό
 Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει