Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Ο Άρης και η σημασία του για ένα υγιές σώμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Γηρυόνης Ηρακλής

"Νους υγιής εν σώματι υγιεί".

Η ιστορία του ανθρώπου και  της  γνώσης είναι η ιστορία και του φυσικού του σώματος και της εξέλιξης του,  η δε  σπουδαιότητα του Άρη είναι μεγίστης σημασίας.
Όταν το πνεύμα αντιύλη, η ενέργεια γίνεται ύλη μέσα από την  ένωση, παίρνει μια μορφή με όρια ακριβή είτε είναι ζώο βράχος αστέρι ή άνθρωπος και είναι τα σύνορα του, ο διαχωρισμός.
Έτσι υπάρχουν όλα τα έμβια και άβια όντα στην ύλη μέσα από την ένωση και τον διαχωρισμό.
Το " Όλα ένα είναι"   είναι   ρητό των θεοσοφιστών που δεν αφορά τον κόσμο της ύλης.
Η  ιστορία της γνώσης συνδέεται με το φυσικό  σώμα του ανθρώπου και αν αρχίσουμε από την πρόσφατη Εποχή του Ταύρου, θα δούμε πως η είσοδος του ανθρώπου στον ναό της γνώσης έχει ένα μεγάλο κόστος. Το σώμα του. Το πρώτο πράγμα που καταστρέφει και  καταβροχθίζει ο Μινώταυρος είναι το φυσικό σώμα.  Το κάνει βοοειδές με κεφάλι ανθρώπου, πράγμα εμφανές σε πολλούς ανθρώπους που  εισήλθαν μέσα και  πήραν μέρος σε νοσηρές τελετουργίες και  μυστικές τελετές, μυημένων και μυστηρίων εκείνης της εποχής και όχι μόνο.
Μόνο ο Θησέας κατορθώνει να βγει σώος και με γερό σώμα, αλλά κάνει το λάθος να υποκύψει στην  Ιππολύτη εξουσία. Η ίδρυση  ακαδημιών και ιησουίτικων πανεπιστημίων  που παντρεύουν την θεολογία θεοσοφία με την επιστήμη έχει ως αποτέλεσμα την αυτοκτονία του Ιππόλυτου  και ένα νοσηρό πανεπιστημιακό  κατεστημένο, δουλικά  συμβιβασμένο, που εξοντώνει τα νέα παιδιά που  μπαίνουν στο πανεπιστήμιο.
Η αθλιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος ξεκινά από πολύ νωρίς. Καταστρέφει το σώμα των παιδιών αναγκάζοντας τα, να παρακολουθούν ασυνάρτητα  ανούσια μαθήματα, γνώσεις εκτός ζωής 7 - 8 ώρες την ημέρα καθισμένα σε άβολα θρανία με λάθος αναπνοή,  με λανθασμένη στάση του σώματος  σε μόνιμη   νοητική  διαταραχή και έλλειψη συγκέντρωσης και να αποστηθίζουν τα ποτάμια της Ευρώπης και χημικούς  τύπους υδρογοναθράκων πληρώνοντας ακριβά το φροντιστήρια της   "δωρεάν"  παιδείας.
Την Εποχή του Κριού ο Ηρακλής ταξιδεύοντας σε Ανατολή και  Δύση φτιάχνει  ένα  αρχετυπικό γερό σώμα , έτσι όπως το βλέπουμε στα  αγάλματα εκείνης της εποχής που αγγίζουν την τελειότητα και δεν θα το, δούμε πουθενά αλλού σε κανένα λαό.
Οι ανατολίτες μύστες διαλογίζονται καθιστοί με τα 7 τσάκρας σε σιωπή, αλλά το σώμα των γιόγκι, των Μαχάτμα είναι σκελετωμένο πολύ για να  πολεμήσει και να αμυνθεί. Έτσι ο λαός τους λιμοκτονεί, ενώ ο Βούδας έχει τον σωματέτυπο του ταυροειδή.
Την Εποχή των Ιχθύων, το σώμα θεωρήθηκε αμαρτία και κυνηγήθηκε με μανία. Η  ποσειδώνια τέχνη των Ιχθύων  δημιουργεί  άυλες μορφές φαντασμάτων, λιπόσαρκα σώματα    αγίων, αγύμναστα εξασθενημένα και με την καθαριότητα διαζευμένα από την μια. Και από την άλλη πλευρά της εξουσίας, το αντίθετο . Μια αφύσικη κατάσταση παράλογη και αντινοική  τα μάλα.
Ο  συνεχής εκφυλισμός  έδωσε τη θέση του στη σημερινή κατάσταση της απόλυτης σχιζοφρένειας.
Βλέπουμε μοντέλα με  άδειο βλέμμα και  άψυχα σώματα νεκρά να περιφέρονται με  ρούχα ηλίθια και  σώματα παραμορφωμένα από πλαστικά και αναβολικά  σε  διαγωνισμούς καλλιστείων ασχήμιας.
 Τα βόδια του Γηρυόνη  και ο Ηρακλής μας  διδάσκουν πως ακριβώς να φτιάξουμε  το σωστό σώμα, το οποίο αποτελείται από τρία  "είδη", κεφάλια.
Το ένα είναι το ενεργειακό, είναι η ουσία μας η ενέργεια μας και συνδέεται άμεσα με το φυσικό και τις δυο πλευρές της ροής της ενέργειας από δεξιά και από αριστερά.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκτήσουμε σύνδεση με τον εσωτερικό οδηγό. Αυτό απαιτεί μέτρο αψογοσύνη και  προσπάθεια για αυτογνωσία. Η αυτογνωσία όμως είναι ΓΝΩΣΗ.
Και η γνώση απαιτεί γερό φυσικό σώμα.
Πως λύνουμε αυτό το διπλό  πρόβλημα;
 Προσπαθούμε και με τα δυο.  Είναι δύσκολο στην αρχή.  'Οταν αποκατασταθεί η σύνδεση  γίνεται  εύκολο πολύ. Γιατί αποκτούμε ένα μόνιμο GPS  πoυ μας λέει που είμαστε και που πως μπορούμε να πάμε.
Το σώμα εκείνων των ανθρώπων εκείνης της εποχής του Κριού, στήριξε τρομερά πεδία γνώσης με επιτομή τον Αλέξανδρο και τους επίλεκτους του. Είναι αδιανόητο για τους σημερινούς ανθρώπους αυτά που μπορούσαν να κάνουν εκείνοι οι άνθρωποι μόνο με φυσικό τους σώμα.
Η υγεία σήμερα των ανθρώπων βαριά νοσεί. Θερίζουν οι ψυχικές ασθένειες και το φυσικό σώμα ακολουθεί. Η είσοδος στο διαδίκτυο που είναι και ένα είδος σύγχρονου Λαβύρινθου, απαιτεί μεγάλη προσοχή, καλή διατροφή, ηρεμία, νηφαλιότητα, αυστηρή αυτοπειθαρχία, ακεραιότητα χαρακτήρος και σωστή επιλογή.
Η γνώση υπάρχει, πολλές οι πληροφορίες, αλλά πολλές και οι παγίδες.
Η κακή χρήση του διαδικτύου   εξασθενεί το νευρικό σύστημα  και καταστρέφει το φυσικό σώμα. Δημιουργεί τους  ψυχάκηδες  που περιφέρονται άσκοπα από σελίδα σε σελίδα και υποφέρουν από αϋπνία.
Απαιτείται κριτική σκέψη και ενδελεχής  έλεγχος   για την σύνδεση και την διήθηση τόσων πληροφοριών
Το φυσικό σώμα  και ο σωματέτυπος ενός ανθρώπου είναι αποτέλεσμα κληρονομικών και επίκτητων χαρακτηριστικών. Είναι δηλ, χαρακτηριστικά που έχει κληρονομήσει και χαρακτηριστικά αποτέλεσμα των επιλογών του και του τρόπου ζωής του.
Όχι μόνο τα προβλήματα υγείας , αλλά και τα προβλήματα γνώσης  "φαίνονται" διαγράφονται στο σώμα.
Συμπερασματικά θα λέγαμε πως  "Νους υγιής εν σώματι υγιεί".
Και σε ένα γερό σώμα που να μπορεί την γνώση να χειριστεί να κατανοήσει και να διαχειριστεί απαιτείται ένας σωστός Άρης και στην σωστή θέση του.

Η καλή υγεία αρχίζει από  τον νου, τη κεφαλή, γιατί  το διαυγές κεφάλι αποφασίζει ποιον δρόμο με καθαρά πόδια πρέπει να  βαδίζει και να ακολουθεί. Η καρδιά συναινεί.
 "Κοντά στο νου και η γνώση"

Ο  Ηρακλής στην Χώρα της Ελευθερίας

Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει