Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Οι Φαίακες και η Ατλαντίδα


Η Φαιά Ουσία των Ομηρικών Επών

Φαίακες και Λεμουρία Υπέρεια, Κύκλωπας και Γίγαντες, Ποσειδών Θεοσοφία.
Ο Μαχ   Χέιντελ, θεοσοφιστής ροδόσταυρος περιγράφει γλαφυρά το καθεστώς στην Λεμουρία και τον "παράδεισο" στο κήπο της Εδέμ μαζί με τα ερμαφρόδιτα όντα  με τα 4 μάτια και το τρίτο το κυκλώπεια μεσαίο, καθώς και την δημιουργία της μίας φυλής με την βοήθεια της θεοσοφίας και συμφώνως με την διακήρυξη της, το 1875,  της παγκόσμιας αδελφότητος στο Μεγάλο Μήλο, προς αποφυγή λέει, των πολέμων, λες και οι μεγαλύτεροι πόλεμοι δεν έχουν γίνει μεταξύ  ατόμων της ιδίας φυλής, οι εμφύλιοι.
Αλλά όταν ταίζουν  ποσειδώνιο χόρτο   τους  πιστούς  οπαδούς, αυτά λένε στη ομίχλη απάτη της Εποχής του Ποσειδώνα.
Σήμερα οι ΝΟΗΜΟΝΕΣ κατανοούν το γεγονός να επιστρέψουμε με την υπεραναπτυγμένη  ατλάντεια τεχνολογία στην μία ερμοφρόδιτη άφυλη " φυλή" φυλή απάτριδων  Λεμουροειδών, μόνο τις ΜΗΧΑΝΕΣ πολυεθνικές ευνοούν και ουδόλως τον  Νοήμονα Ανθρωπο και η Γη θα καταστραφεί ολοσχερώς.
Φαίκες και Ποσειδωνία Ατλαντίδα, Θαλαμηπόλος Ευρυμέδουσα από Απείρη Γαία.
Γιατί ο Απόλλων σκοτώνει τον Ρηξήνορα;
Γιατί  ο Ρηξήνωρ σχίζει τα ιμάτια του νου και καταστρέφει τους άνδρες  με τα θεοσοφικά κείμενα.
Ευτυχώς αρχηγός γίνεται ο Αλκίνοος και  ο Οδυσσέας επιστρέφει στην πατρίδα του.
Η Ναυσικά   "καίει"  τα πλοία των ανδρών,αλλά ο Οδυσσέας λέει ΟΧΙ στην γοητεία της. Το πιο δύσκολο   "όχι" που είπε στην πορεία του και αυτό είναι που τον κάνει ΟΔΥΣΣΕΑ.
Ρωτήστε τους επίδοξους  "Οδυσσείς" μιας και τα Ομηρικά Έπη είναι  πλέον  in θέμα, πόσα   "όχι"  και πόσα  "ναι " έχουν πει στην ζωή τους και ας μας δώσουν ένα προσωπικό χειροπιαστό παράδειγμα ΖΩΗΣ.
"Θα εκτιμούσα ένα φιλόσοφο,  βουλευτή, πρόεδρο, πρωθυπουργό, θρησκευτή, υπουργό στο μέτρο που θα μπορούσε να μας δώσει ένα προσωπικό παράδειγμα  συνέπειας, πράξεων λόγων και έργων".


Οι Φαίακες Φαίηκες «ναυσικλυτοί», ήταν οι αγαπημένοι των θεών και φίλοι των ανθρώπων. Κατοικούσαν στην απομακρυσμένη Υπέρεια, στα πέρατα του κόσμου. Ως συγγενείς των θεών, αποκαλούνταν «αγχίθεοι», όπως οι Κύκλωπες και οι Γίγαντες.
Μια εποχή που βασιλιάς τους ήταν ο Ναυσίθοος, οι Φαίακες εκδιώχθηκαν από την Υπέρεια από τους Κύκλωπες και μετοίκησαν σε ένα νησί, τη Σχερία, που αποκλήθηκε από αυτούς και «Νήσος των Φαιάκων». Εκεί έχτισαν πόλη και ναούς με βασιλιά τους τον Αλκίνοο, τον γιο του Ναυσιθόου. 

Παλαιά και Νέα Ατλαντίδα, 2008-2018


Αστραία ©©

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Έννοα Πλοία





Κοντά στο Νου και η Σκέψη

Οι νήες ,τα πλοία πρωταγωνιστούν στα Ομηρικά Έπη, κοίλα, καμπύλα, κυανά μαύρα πορφυρά. Διασχίζουν τον οίνοπα πόντο, τις θάλασσες τον ωκεανό με πηδάλιον, αλλά και χωρίς τιμόνι των Φαιάκων.
Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Ομηρικών Επών είναι ο Λόγος και η Σκέψη ενός Ανδρός και μιας Γυναικός. Το αρσενικό με το θηλυκό σε συνεργασία ευφυή και αρμονική, διαχρονική.
Είναι χαρακτηριστικά τα πλοία των Αχαιών. Οι Τρώες έχουν Τείχη, αλλά οι Νήες είναι των Α(ρ) χαίων  Αχαιών, το  αχ των νερών. Και όταν φτιάχνουν ένα τείχος με προτροπή του  Νέστορος, ο Ποσειδών μανίζει και υπόσχεται να το γκρεμίσει. Γιατί άραγε;
Ο Οδυσσέας φτιάχνει πλοίο ΣΧΕΔΙΑ με τα χέρια του στην Ατλάντεια κόρη, την Καλυψώ. Ο Ποσειδών το καταστρέφει ανελέητος. Ευτυχώς τα πλοία των Φαιάκων εξελιγμένα και ανθρώπινα τον μεταφέρουν ασφαλή στης πατρίδος το νησί.
Τα Ομηρικά Έπη είναι η Νοητική εξέλιξη της ανθρωπότητος μέσω του  Ελληνικού Πνεύματος και της Ελληνικής Σκέψης .
Οι νήες είναι  κοίλες γιατί  ο εγκέφαλος, άνω ΦΑΛΛΟΣ είναι κοίλος αρσενικός ο μισός, το ένα ημισφαίριο. Η Σκέψη είναι κύηση στην ΜΗΤΡΑ του εγκεφάλου στο θηλυκό ημισφαίριο.
 Όταν  καμπυλώνεται το ΤΟΞΟ και λυγίζει η σκέψη και το κουτάλι, ο ΛΟΓΟΣ ευθυγραμμίζεται και πετάει σαν  σαϊτιά, ΒΕΛΟΣ ευθύ σε  εύστοχη βολή, στων  ανθρώπων την αγορά  ΒΟΥΛΗ.
 από το βιβλίο, Παλαιά και Νέα Ατλαντίδα, 2008-2018


Αστραία ©©

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Τα δΩρα της Ωραιότητος




Το Μεγάλο Μυστικό της  Ωραιότητος
Οι Αδαμάντινοι  Χαρακτήρες

Ωραίο είναι  ό,τι είναι στην  Ώρα του
Να μην είναι άγουρο ωλεσίκαρπο
και παραγινωμένο οπωρινά.
 Το Ωραίο στην ώρα  του είναι εύμορφο και ώριμο σωστά.
Εύνομα Δίκαια και Ειρηνικά. Ώριστα Άριστα.
 Οποιαδήποτε  άλλη στιγμή είναι  άσχημο και λάθος.
Το τΩρα είναι  σωστός Ενεστώς συντονισμός.
Οι Ώραι είναι  δΩρα  του Πνεύματος.
 Ο χρονισμός ο ρυθμός στις Πύλες της Χρονωδίνης του Ωκεανού

 Ω Οδυσσείας  344
ὁππότε δὴ Διὸς ὧραι ἐπιβρίσειαν ὕπερθεν.
Όταν οι Ώρες του Διός χάριζαν πλούσια σοδειά καρπούς.

Ο Οδυσσέας μετρά τα δένδρα με τους καρπούς και αναγνωρίζεται από τον πατέρα του στον κήπο του. Οι Ώρες ήταν Θεότητες των καιρών και του χρόνου της αρχαίας Ελλάδας. Ήταν θυγατέρες του Διός και της Θέμιδος, αδελφές των τριών Μοιρών και των Νυμφών που κατοικούσαν στον Ηριδανό ποταμό. Στον Ησίοδο αναφέρονται ως Ευνομία, Δίκη και Ειρήνη.
Η Δίκη ταυτίζεται με την Αστραία που θα ξαναγυρίσει στην Γαία όταν επιστρέψει η αιδώς, η  τιμή  και στους ανθρώπους  η  Ωραιότης  να μην ασχημονούν, κάρβουνα καμμένα, τόσο πολύ.
Όταν.......
Από το βιβλίο, Χαρούμενη Επιστήμη, 2008-2018, Αστραία

Αστραία ©©

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Οδυσσέας και Ατλαντίδα


νῆσος δενδρήεσσα, θεὰ δ' ἐν δώματα ναίει,
Ἄτλαντος θυγάτηρ ὀλοόφρονος, ὅς τε θαλάσσης
πάσης βένθεα οἶδεν, ἔχει δέ τε κίονας αὐτὸς
μακράς, αἳ γαῖάν τε καὶ οὐρανὸν ἀμφὶς ἔχουσι.
α Οδυσσείας 51

Η Ατλαντίδα, αυτό το μυθικό νησί που αναφέρει μακροστενώς ο Πλάτων, δεν ήταν μόνο μόνο μια ήπειρος ξεχωριστή, αλλά μια ολόκληρη ΕΠΟΧΗ πολύ μακρινή. Μετά την Υπερβόρεια και την Θούλη συνυπήρχε με την Λεμουρία του (χριστιανικού) παραδείσου πριν βυθιστεί. Ο Όμηρος μας μιλάει για του Πολύφημου  Κύκλωπα,  τη σπηλιά, με  περιγραφή χαρακτηριστική,  για το καθεστώς  που επικρατούσε στην  "παραδεισένια"  ήπειρο του  Ειρηνικού Ωκεανού και έτσι ξεκινά η διαμάχη  του Οδυσσέα με την βαριά θρησκόληπτη δουλική  θεολογία και τα θεοσοφικά κείμενα που ΟΜΗΡΟ τον Νου κρατούν.

Τα διάφορα είδη φυλών εξελίχτηκαν διαφορετικά από τους πιθήκους και δεινοσαύρους εξ αιτίας του χρήσεως του νοητικού με χαρακτηριστικό αρχέτυπο της Ελληνοατλαντικής Φυλής, τον ΟΔΥΣΣΕΑ.

Ο Οδυσσέας απόγονος του Ερμή, γιου της Ατλαντικής Μαίας  στην ΑΡΚΑΔΙΑ,  μένει 7  ΑΙΩΝΕΣ χρόνια  όμηρος στην Καλυψώ που του τάζει την Αθανασία με την Θεοσοφία. Η θεοσοφία συνδύασε το χειρότερο από την ζωώδη κατάσταση της Λεμουρίας με την αλόγιστη χρήση της Ατλαντικής τεχνογνωσίας με κυβερνήτη τον γιο του Ποσειδώνα  Άτλαντα και βυθίζεται την Εποχή του Λέοντος οριστικά πριν 12000 χρόνια.
Στην Εποχή των Ιχθύων επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Η άνοδος του χριστιανισμού στην εξουσία και η συνεργασία του με την θεοσοφία κρατήσανε τον Οδυσσέα 7 περίπου αιώνες φυλακισμένο στην Ωγυγία και 2000 χρόνια να παλεύει με τα μανιασμένα κύματα του θεοσοφιστή  Ποσειδώνα.
Τον πρώτο μνηστήρα που τοξεύει ο Οδυσσέας είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ γιατί αυτός είναι ο αρχιμνηστήρας της κάθε θρησκοληψίας με το σκληρό πρόσωπο και της κάθε ύπουλης θεοσοφίας με το γλοιώδες και υποκριτικό επίχρισμα της δήθεν αγάπης και της ψεύτικης φιλανθρωπίας.
Ο Άτλας κρατά τον Ουρανό, αλλά ο Οδυσσέας τον θέλει  καθαρό και ο Ηρακλής, Ελεύθερος τον αρνείται και προχωρά σε ένα μονοπάτι ολυμπιακό, Υ Επιλογής.
ΕΜΕΙΣ;

Παλαιά και Νέα Ατλαντίδα
Αστραία ©©

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ξύπνα αγάπη μου


Η βαθειά ύπνωση της ανθρωπότητος και η οδυσσειακή πορεία και  μοναξιά
Ο 12ος οίκος είναι   ο ύπνος και η ύπνωση. 2000 χρόνια τώρα , 20  αιώνες χήνες από το όνειρο της Πηνελόπης,  η ανθρωπότητα να ταξιδεύει  μέσα στην ομίχλη του Ποσειδώνα. Ακόμη και όταν φθάνει ο Οδυσσέας στην Ιθάκη δεν την αναγνωρίζει τυλιγμένη μέσα στην ομίχλη και η Αθηνά του μιλά και  του  ξεκαθαρίζει το  τοπίο το θολό.
Ιχθείς, μοναξιά προδοσία αφωνία,  θεοσοφία, θρησκοληψία,  τυραννία,  φυλακή και κελιά.
Ο 11ος οίκος οι Φαίακες . Ο  Οδυσσέα  ξεβράζεται μισοπεθαμένος σε μια αμμουδιά. Η Ναυσικά ξυπνάει από την Αθηνά και αποφασίζει να πλύνει τα ρούχα της για να είναι καθαρά.
Ο Νίο ξυπνάει, στο ΜΑΤΡΙΞ το κουνέλι κυνηγά και την Τρίνιτι συναντά.
Η Ωραία Κοιμωμένη με το φιλί ανασηκώνεται και τον πρίγκιπα αγκαλιάζει με χαρά.
Η Πηνελόπη ξυπνά από την Ευρύκλεια που της μεταφέρει τα νέα, τα ανατρεπτικά.
Τι σημαίνει αφύπνιση;
Σημαίνει επίγνωση, υπευθυνότητα,  όραση, αυξημένη, αντίληψη  ευθυγράμμιση και ανοικτά μυαλά.
Η Εποχή του Υδροχόου ξεκινά!
Ξύπνα Νίο

Αστραία ©©

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά της Αρτέμιδος



«Οι θεοί ζουν μέσα μας». Λέει η Υπατία
Η Άρτεμις, η αδελφή του Απόλλωνος του Φωτός και κόρη του Διός αντιπροσωπεύει την αυξημένη νοητική ικανότητα του ανθρώπου και την εσωτερική όραση. Δηλ. να μπορεί να βλέπει άμεσα την ενέργεια χωρίς την μετάφραση των προγραμμάτων.
Είναι σταθερή αέρινη ιδιότητα. Ξεκινά με την πληροφορία και την πληροφόρηση του μεταβλητού Ερμή στους Διδύμους και συνεχίζεται με το ζύγισμα της παρορμητικής Αφροδίτης στο Ζυγό όπου ισοσταθμίζονται όλες οι γνώσεις και οι πληροφορίες για την δίκαια απόφαση του σωστού και λάθους.
Η καλή κυκλοφορία του αίματος η συνεργασία με την καρδιά και τον αδελφό Απόλλωνα, το ενεργοποιημένο κέντρο των λεπτών αστραγάλων, θέσεις και όργανα της θεάς στο ανθρώπινο σώμα συντελούν στην κατανόηση της γνώσης και την ανύψωση της αντίληψης, της όρασης σε ενόραση ταχύτατα, αφού η ταχύτητα είναι βασικό της χαρακτηριστικό, όπως και η ελευθερία που ξεκινά από την ελευθερίας της σκέψης, σπάζοντας τα δεσμά του σπηλαίου.
Η Άρτεμις είναι Νέα, γιατί το Πνεύμα δεν γεράζει ποτέ, είναι αγέραστο και Νέο, όρθιο όπως η φλόγα των κεριών και των αστεριών. Είναι ταχύτατη γιατί η άμεση γνώση είναι ευθυγράμμιση της αντίληψης άμεση χωρίς πολλές αναβολές.
Αντιστοιχεί στον Υδροχόο, το Πνεύμα του Ανθρώπου που είναι και το μόνο ανθρώπινο ζώδιο και στον μύθο του Γανυμήδη που αρπάζει ο Αετός του Διός.
Σε ένα άνδρα, η θέση της Αρτέμιδος ( του πλανήτη Ουρανού) αντιστοιχεί στην άνιμα του και δείχνει χαρακτηριστικά της γυναίκας που τον έλκει ή ερωτεύεται.
Σε μία γυναίκα δείχνει χαρακτηριστικά της σκιάς της και πόσο καλά και αρμονικά μπορεί να κατανοήσει της θεάς, τα βασικά χαρακτηριστικά.
Σε μία καταναλωτική  κανιβαλιστική κοινωνία η καταπιεσμένη γυναίκα θα περιοριστεί στον άχαρο ρόλο της ζηλιάρας Ήρας συζύγου, στον ευτελή ρόλο της παλλακίδας Αφροδίτης, και στον καταπιεστικό ρόλο της υπερβολικής Δήμητρας αφοσιωμένης στα παιδιά ταίζοντας τα συνεχώς.
Οι άλλες θεές και οι ιδιότητες τους, Αθηνά, Άρτεμις Εστία δύσκολα αναπτύσσονται σε μια αντίνοη καπιταλιστική αδηφαγία.
Με αυτό τον τρόπο ένας άνδρας δεν μπορεί να βοηθηθεί και μία γυναίκα μένει μισή, χωρίς συνεργασία ευφυή.
Υπερβολική Άρτεμη βρίσκουμε στις υπερβολικές υστερικές φεμινίστριες και στις πολεμοχαρείς αμαζόνες. Θέλει ένα μέτρο ώστε να μη χάνεται η ισορροπία, η θηλυκότητα και,  να διατηρείται η ανεξαρτησία και η αρμονία.
Ο Όμηρος παρομοιάζει την Πηνελόπη σαν την Άρτεμη όταν κατεβαίνει τα σκαλιά και αυτό σημαίνει πως μια γυναίκα δίνει τα ΒΕΛΗ σε ένα άνδρα να τοξεύει καλά και να βρίσκει τον στόχο του λυγίζοντας  την σκέψη, το κουτάλι και το ΤΟΞΟ.
Τα αρσενικά και θηλυκά χαρακτηριστικά πρέπει να αλληλοσυμπληρώνουν ένα ζευγάρι για την σωστή ροή της ενέργειας που κυλά μεταξύ τους, και όπως λέει και ο Οδυσσέας στην  Άρτεμη Ναυσικά:
 Δεν υπάρχει, δεν υπάρχει καλύτερο για ένα σπίτι μία εστία μία κοινωνία όταν οι δυο σύζυγοι, ο ανήρ και η γυνή ομονοούν αρμονικά.
ζ 181
οὐ μὲν γὰρ τοῦ γε κρεῖσσον καὶ ἄρειον, ἢ ὅθ' ὁμοφρονέοντε νοήμασιν οἶκον ἔχητον ἀνὴρ ἠδὲ γυνή·

Η αστρολογία τον 21ον αιώνα, 1998-2018

Αστραία ©©

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Η Αποκάλυψη του Ουρανού

                           Wind of Change 


Ο πλανήτης Ουρανός αποκαλύπτεται στις 13 Μαρτίου του 1781 από τον μουσικό και αστρονόμο Ουίλιαμ Χέρσελ και σημειοδοτεί ιδιαίτερες ιστορικές εξελίξεις σε συγχρονιστικά φαινόμενα και τότε και τώρα. Ήταν ο πρώτος πλανήτης που ανακαλύφθηκε με  ΤΗΛΕσκόπιο!!!
 Ο 7ος πλανήτης σήμερα, ήταν πριν ο 8ος αφού υπήρχε πλανήτης ( H ΕΣΤΙΑ) στην περιοχή των αστεροειδών, την παλαιοατλανική εποχή που πήρε και όνομα του πρώτου εξουσιαστή. Σήμερα φυσικά, στην νεοατλαντική Εποχή του Ζήνοος Διός και του HOMO SAPIENS είναι η Άρτεμις γιατί η Εποχή του Κρόνου και του Ουρανού έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Τα συγχρονιστικά και σημαντικά γεγονότα εκείνης της περιόδου ήταν η Αμερικάνικη, η Γαλλική και η Ελληνική Επανάσταση αποτέλεσμα του Διαφωτισμού. Αλληγορικά θα λέγαμε πως ο Οδυσσέας φθάνει στο νησί των Φαιάκων και αναγνωρίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στα λευκά χαρτιά της Λευκοθέης. Ο Οδυσσέας για πρώτη φορά, αφού έχασε και τους συντρόφους του, συναντά ανθρώπους και περπατά και μιλά άνθρωπος ανάμεσα σε ανθρώπους,  πράγμα  πολύ σημαντικό.
Η εξουσία του χριστιανισμού κατ εξοχήν ποσειδώνια θρησκεία του ανεξέλεγκτου θυμικού που έδρασε την Εποχή των Ιχθύων μέσα από τον Πολύφημο Υιό, τις Σειρήνες της  (Αγάπης ) και την Καλυψώ φθάνει στο τέλος της. Ο Ναπολέων  ο Βοναπάρτης με την συμβολική και σημαντική κίνηση του να βάλει μόνος του το στέμμα και να αναγκάσει τον πάπα  Πίο Ζ΄ να μεταβεί στο Παρίσι αναγκάζει τον χριστιανισμό να μοιραστεί την εξουσία του με ένα νέο σύστημα πολιτικό.
Έτσι δίνεται το σύνταγμα και ιδρύονται τα κοινοβούλια με περιορισμένο το ρόλο της θρησκευτικής εξουσίας πράγμα που το φέρνουν βαρέως  οι χριστιανοί εξουσιαστές και πνέουν τα μένεα για τον διαφωτισμό.
Σαφώς οι ανερχόμενοι κοινοβουλευτικοί πρόεδροι και πρωθυπουργοί είναι μασόνοι με τις γνωστές παρενέργειες λόγω της ανθρώπινης φύσης, αλλά γλυτώσαμε και από τους θρησκευτές  ιεροεξεταστές, δεν είναι λίγο.
Ο Ποσειδών αγριεμένος πετρώνει το πλοίο της επιστροφής των Φαιάκων. Ως πλανήτης αποκαλύπτεται  στις 23 Σεπτεμβρίου του 1846  ( από λάθος ) και παίζει το τελευταίο του χαρτί με την ίδρυση της θεοσοφίας το  1875 στο μεγάλο ΜΗΛΟ της Νέας Υόρκης. Παράλληλα ο μαύρος χρυσός, το πετρέλαιο θα γεμίσει το παλάτι της γης από τους μαύρους μνηστήρες της χρηματοσπιστωτικής εξουσίας.
 Η εμφάνιση του Πλούτωνα το 1930 θα σημειοδοτήσει 2 σημαντικά θέματα. Την έκρηξη της σεξουαλικής απελευθέρωσης με τα μεροβίγγεια πάρτυ στο αιώνα του απόντος εαυτού και την πυροδότηση των 2 παγκοσμίων πολέμων με αίτημα τον παγκόσμιο ηγέτη της μιας φυλής. Κρισναμούρτι, Χίτλερ, Λένιν, Γκάντι ,Δαλάι Λάμα ,  Μάο τσε Τουγκ, ΟΗΕ και η Ατλαντική  Ευρωπαϊκή Συμμαχία συνδέονται στενά με την Θεοσοφία στα τελευταία της.
Αυτός ο πόλεμος με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα λήξει, και ο χριστιανισμός και η θεοσοφία  έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν το ΤΕΡΑΣ που  δημιούργησαν και ανέθρεψαν και έχει ξεφύγει από τον έλεγχο τους, ειδικά μετά την  κατάργηση του κανόνος του χρυσού με τον Νίξον  το 1971 . Είναι ο ΣΜΙΘ και οι χρηματοπιστωτικές ΜΗΧΑΝΕΣ.
Βέβαια όσο θεοσοφιστής  ΝΟΣΦΙΣΤΗΣ είναι ο Ποσειδών, τόσο αντιθεοσοφιστής και ανεξάρτητος είναι ο Ουρανός. Το γεγονός ότι είναι η ΑΡΤΕΜΙΣ θα σηματοδοτήσει γεγονότα  ταχύτατα και ανατρεπτικά στο τομέα της πολιτικής ειδικά  και του κοινοβουλίου που είναι αρμοδιότητα της ελεύθερης κόρης του Διός.
Συνεπώς   έχουνε να δούμε μεγάλες αλλαγές σε ανέμους συμπαντικής αλλαγής.
Παλαιά και Νέα Ατλαντίδα, 2018

Αστραία ©©

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Υπατία και Εξουσία




«Είναι επικίνδυνο να έχει κανείς δίκιο, αν η εξουσία έχει άδικο»
Υπατία και Εξουσία,
Ας μιλήσουμε και για τα δύο!
Χαιρετώ σας και ευχαριστώντας τον αγαπητό Αθανάσιο Μερτζιανίδη για την πρόσκληση , καθώς επίσης και τους διοργανωτές, της σημερινής εκδήλωσης, τον Προμηθέα Πυρφόρο και τον Κήπο της Ελεύθερης Σκέψης  για την φιλοξενία του χώρου.
Υπατία και εξουσία.
Ποια  ήταν  η Υπατία;
Ποια ήταν τότε  η εξουσία ;
Ποια είναι η εξουσία σήμερα;
Η εξουσία τότε ανερχόμενη και ευνοούμενη από την κυριαρχία του ποσειδώνιου θυμικού, ήταν ο χριστιανισμός και θα ήταν για τους επόμενους αιώνες  μέχρι το  τέλος της  διχιλιετίας αφήνοντας πίσω διαιρεμένη την ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Προφανώς ο ιδρυτής του, είπε ΝΑΙ στο πειρασμό της ερήμου.
Οι αυτοκρατορίες πέφτουν μα οι θρησκείες μένουν. Πρωτίστως η εξουσία είναι συνήθως θρησκευτική, διότι καμία μάζα και κανένας λαός δεν μπορεί εύκολα και άλλως να κυβερνηθεί. Πόσο μάλλον σε μια αυτοκρατορία πολυεθνική  " Υπήκοων Εθνών".
Η Υπατία ήταν μαθηματικός αστρονόμος, εφευρέτης φιλόσοφος και το κυριότερο ήταν μια γυναίκα ανεξάρτητη και με πρωτογενή σκέψη, κάτι που είναι ασυγχώρητο σε όλα τα συστήματα εξουσίας. Όχι πως αν  ήταν άνδρας θα τύχαινε διαφορετικής μεταχείρισης, διότι η εξουσία φοβάται εξ ίσου και πιο πολύ, την αρσενική  αρχή, όπως μας διδάσκει ο μύθος του Κρόνου και του Ουρανού του μεγάλου εξουσιαστή.
Έτσι λοιπόν οι καλύτεροι άνδρες και γυναίκες εξοντώνονται  από το σύστημα όταν νιώθει πως είναι απειλή. Δολοφονούνται εξορίζονται περιθωριοποιούνται  και αυτοκτονούνται.
Ο Καποδίστριας, ο Λιαντίνης, ο Συκουτρής, ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, ο Θεμιστοκλής και άλλοι πολλοί,  σε παραδείγματα συναφή.
Η εξουσία έλκει τους διεφθαρμένους και διαφθείρει τους καλύτερους, δυστυχώς για αυτό είμαστε και σήμερα σε αυτή την κατάσταση. Να κυβερνούν οι χειρότεροι  την άβουλη μάζα ποδηγετώντας την.
Πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο και κατανοώντας την ιστορία με αξιολογική  ουδετερότητα  και νηφαλιότητα προς χάριν της γνώσης, βλέπομε τους ρόλους και τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας στην μεγάλη σκηνή του κόσμου. Η Υπατία  ο Ορέστης, ο Συνέσιος…. ο  Θεοδόσιος, ο Κύριλλος, όταν ξεκινούσε η Εποχή των Ιχθύων.
Αλληγορικά θα λέγαμε πως ξεκινούσε η Οδύσσεια του Ανθρώπου με τον Οδυσσέα  και τους συντρόφους του να καταβροχθίζονται στη σπηλιά του Πολύφημου Υιού και στα πυρά κολαστήρια της "ιεράς"  εξέτασης,  τις Σειρήνες της  "Αγάπης", την Καλυψώ και τα μοναχικά κελιά  που τάζουν την αθανασία, πατριαρχείο και βατικανό και το νησί των Φαιάκων όταν φθάνει ο Οδυσσέας με τον διαφωτισμό και υπογράφονται τα ανθρώπινα δικαιώματα  και παραχωρείται το σύνταγμα  στα λευκά χαρτιά της Λευκοθέης.