Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά της Αρτέμιδος



«Οι θεοί ζουν μέσα μας». Λέει η Υπατία
Η Άρτεμις, η αδελφή του Απόλλωνος του Φωτός και κόρη του Διός αντιπροσωπεύει την αυξημένη νοητική ικανότητα του ανθρώπου και την εσωτερική όραση. Δηλ. να μπορεί να βλέπει άμεσα την ενέργεια χωρίς την μετάφραση των προγραμμάτων.
Είναι σταθερή αέρινη ιδιότητα. Ξεκινά με την πληροφορία και την πληροφόρηση του μεταβλητού Ερμή στους Διδύμους και συνεχίζεται με το ζύγισμα της παρορμητικής Αφροδίτης στο Ζυγό όπου ισοσταθμίζονται όλες οι γνώσεις και οι πληροφορίες για την δίκαια απόφαση του σωστού και λάθους.
Η καλή κυκλοφορία του αίματος η συνεργασία με την καρδιά και τον αδελφό Απόλλωνα, το ενεργοποιημένο κέντρο των λεπτών αστραγάλων, θέσεις και όργανα της θεάς στο ανθρώπινο σώμα συντελούν στην κατανόηση της γνώσης και την ανύψωση της αντίληψης, της όρασης σε ενόραση ταχύτατα, αφού η ταχύτητα είναι βασικό της χαρακτηριστικό, όπως και η ελευθερία που ξεκινά από την ελευθερίας της σκέψης, σπάζοντας τα δεσμά του σπηλαίου.
Η Άρτεμις είναι Νέα, γιατί το Πνεύμα δεν γεράζει ποτέ, είναι αγέραστο και Νέο, όρθιο όπως η φλόγα των κεριών και των αστεριών. Είναι ταχύτατη γιατί η άμεση γνώση είναι ευθυγράμμιση της αντίληψης άμεση χωρίς πολλές αναβολές.
Αντιστοιχεί στον Υδροχόο, το Πνεύμα του Ανθρώπου που είναι και το μόνο ανθρώπινο ζώδιο και στον μύθο του Γανυμήδη που αρπάζει ο Αετός του Διός.
Σε ένα άνδρα, η θέση της Αρτέμιδος ( του πλανήτη Ουρανού) αντιστοιχεί στην άνιμα του και δείχνει χαρακτηριστικά της γυναίκας που τον έλκει ή ερωτεύεται.
Σε μία γυναίκα δείχνει χαρακτηριστικά της σκιάς της και πόσο καλά και αρμονικά μπορεί να κατανοήσει της θεάς, τα βασικά χαρακτηριστικά.
Σε μία καταναλωτική  κανιβαλιστική κοινωνία η καταπιεσμένη γυναίκα θα περιοριστεί στον άχαρο ρόλο της ζηλιάρας Ήρας συζύγου, στον ευτελή ρόλο της παλλακίδας Αφροδίτης, και στον καταπιεστικό ρόλο της υπερβολικής Δήμητρας αφοσιωμένης στα παιδιά ταίζοντας τα συνεχώς.
Οι άλλες θεές και οι ιδιότητες τους, Αθηνά, Άρτεμις Εστία δύσκολα αναπτύσσονται σε μια αντίνοη καπιταλιστική αδηφαγία.
Με αυτό τον τρόπο ένας άνδρας δεν μπορεί να βοηθηθεί και μία γυναίκα μένει μισή, χωρίς συνεργασία ευφυή.
Υπερβολική Άρτεμη βρίσκουμε στις υπερβολικές υστερικές φεμινίστριες και στις πολεμοχαρείς αμαζόνες. Θέλει ένα μέτρο ώστε να μη χάνεται η ισορροπία, η θηλυκότητα και,  να διατηρείται η ανεξαρτησία και η αρμονία.
Ο Όμηρος παρομοιάζει την Πηνελόπη σαν την Άρτεμη όταν κατεβαίνει τα σκαλιά και αυτό σημαίνει πως μια γυναίκα δίνει τα ΒΕΛΗ σε ένα άνδρα να τοξεύει καλά και να βρίσκει τον στόχο του λυγίζοντας  την σκέψη, το κουτάλι και το ΤΟΞΟ.
Τα αρσενικά και θηλυκά χαρακτηριστικά πρέπει να αλληλοσυμπληρώνουν ένα ζευγάρι για την σωστή ροή της ενέργειας που κυλά μεταξύ τους, και όπως λέει και ο Οδυσσέας στην  Άρτεμη Ναυσικά:
 Δεν υπάρχει, δεν υπάρχει καλύτερο για ένα σπίτι μία εστία μία κοινωνία όταν οι δυο σύζυγοι, ο ανήρ και η γυνή ομονοούν αρμονικά.
ζ 181
οὐ μὲν γὰρ τοῦ γε κρεῖσσον καὶ ἄρειον, ἢ ὅθ' ὁμοφρονέοντε νοήμασιν οἶκον ἔχητον ἀνὴρ ἠδὲ γυνή·

Η αστρολογία τον 21ον αιώνα, 1998-2018

Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει