Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Έννοα Πλοία





Κοντά στο Νου και η Σκέψη

Οι νήες ,τα πλοία πρωταγωνιστούν στα Ομηρικά Έπη, κοίλα, καμπύλα, κυανά μαύρα πορφυρά. Διασχίζουν τον οίνοπα πόντο, τις θάλασσες τον ωκεανό με πηδάλιον, αλλά και χωρίς τιμόνι των Φαιάκων.
Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Ομηρικών Επών είναι ο Λόγος και η Σκέψη ενός Ανδρός και μιας Γυναικός. Το αρσενικό με το θηλυκό σε συνεργασία ευφυή και αρμονική, διαχρονική.
Είναι χαρακτηριστικά τα πλοία των Αχαιών. Οι Τρώες έχουν Τείχη, αλλά οι Νήες είναι των Α(ρ) χαίων  Αχαιών, το  αχ των νερών. Και όταν φτιάχνουν ένα τείχος με προτροπή του  Νέστορος, ο Ποσειδών μανίζει και υπόσχεται να το γκρεμίσει. Γιατί άραγε;
Ο Οδυσσέας φτιάχνει πλοίο ΣΧΕΔΙΑ με τα χέρια του στην Ατλάντεια κόρη, την Καλυψώ. Ο Ποσειδών το καταστρέφει ανελέητος. Ευτυχώς τα πλοία των Φαιάκων εξελιγμένα και ανθρώπινα τον μεταφέρουν ασφαλή στης πατρίδος το νησί.
Τα Ομηρικά Έπη είναι η Νοητική εξέλιξη της ανθρωπότητος μέσω του  Ελληνικού Πνεύματος και της Ελληνικής Σκέψης .
Οι νήες είναι  κοίλες γιατί  ο εγκέφαλος, άνω ΦΑΛΛΟΣ είναι κοίλος αρσενικός ο μισός, το ένα ημισφαίριο. Η Σκέψη είναι κύηση στην ΜΗΤΡΑ του εγκεφάλου στο θηλυκό ημισφαίριο.
 Όταν  καμπυλώνεται το ΤΟΞΟ και λυγίζει η σκέψη και το κουτάλι, ο ΛΟΓΟΣ ευθυγραμμίζεται και πετάει σαν  σαϊτιά, ΒΕΛΟΣ ευθύ σε  εύστοχη βολή, στων  ανθρώπων την αγορά  ΒΟΥΛΗ.
 από το βιβλίο, Παλαιά και Νέα Ατλαντίδα, 2008-2018


Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει