Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Αχιλλέας, ο μεγάλος τροπικός του Βορρά

Αχιλλέας, χειμερινό ηλιοστάσιο
Αχιλλέας Βορράς, Δύναμη και Ισχύς
              Ύλη και Ενέργεια στον  Συνειδησιακό Χωροχρόνο των Ομηρικών Πολεμιστών
Ο Χώρος,  στο πεδίο της ύλης, δημιουργείται από τη  ροϊκή εναλλαγή των 4  ενεργειακών Πυλών και Σημείων  στον ορίζοντα  των συμβεβηκότων γεγονότων.
Ο Χρόνος, από τη κάθετη διείσδυση της Συνείδησης στη σφαίρα  της ύλης.
Η Ελευθερία  και η ελεύθερη μετακίνηση των Όντων στον Χώρο και στον Χρόνο, αρχίζει όταν η Συνείδηση γίνεται Αυτοσυνείδηση και Επίγνωση, τουτέστιν, Γνώση της Γνώσης.
Οι ιδιότητες  των πυλών αυτών, εκφράζουν, ιδιότητες και χαρακτήρες ανθρώπων στη κάθοδο της ενέργειας  στην ύλη και στις μεταΤΡΟΠΕΣ της.
Μία από αυτές είναι ο Βορράς, με ειδική μνεία στα Ομηρικά  Έπη και πλούσια περιγραφή του άντρου των Ναίδων, όπου ο Οδυσσέας κρύβει τα δώρα των Φαιάκων και των Αλκίνοων ανθρώπων της Γνώσης.
  Η Πύλη του Βορρά  αντιστοιχεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο  και στη μεγαλύτερη νύκτα του χρόνου για το βόρειο ημισφαίριο. Είναι ο Τροπικός  του Καρκίνου, ο μεγάλος παράλληλος κύκλος της Γης σε απόσταση από τον ισημερινό  23° 26′ 22″ βόρεια, όσο οι μαγνητικοί ΠΟΛΟΙ διατηρούνται σε αυτή τη θέση. Να σημειωθεί ότι   έχουν αλλάξει κατά  γεωλογικές  εποχές.
Από τα Ομηρικά Πρότυπα,  ΑΡΧΕΤΥΠΑ αντιστοιχεί στον Αχιλλέα και από τα ιστορικά, στον Λεωνίδα και  στον Αλέξανδρο.Οι Πολεμιστές του Βορρά, κρατούν το Ξίφος της Δύναμης και είναι ένα φωτόσπαθο που ο  Φαιακίσιος Ευρύαλος δίδει στον Οδυσσέα, ως ένδειξη συγγνώμης για τη προσβολή που του έκανε, όταν έφθασε ινκόγνιτο στη Σχερία. Ο Οδυσσέας, το παίρνει μαζί  του με την ΙΣΧΥ και  αποβιβάζεται στην Ιθάκη.
Ο  Βορράς είναι το μεσημέρι όταν ο ήλιος είναι στο ζενίθ και οι Βόρειοι Πολεμιστές και τύποι ανθρώπων μπορεί να είναι κυνηγοί ή ονειρευτές.
Οι κυνηγοί είναι πιο εξωστρεφείς και κοινωνικοί και οι ονειρευτές πιο εσωστρεφείς και  οραματιστές.
Στο πλαίσιο της γνώσης και της  αυτογνωσίας, καλό είναι να γνωρίζει κάποιος, όχι μόνο που ανήκει από ιδία κατασκευή και ιδιοσυγκρασία, αλλά να μπορεί να εκτιμήσει και να κατανοήσει και τις άλλες ιδιοσυγκρασίες  των προτύπων χαρακτήρων και να  συνεργαστεί μαζί τους σε αρμονική σύνδεση, σοφή.
Πολλοί άνθρωποι, επειδή έχουν περιορισμένο ορίζοντα σκέψης,  μικρό εύρος γνώσης, αλλά και μικρή έως ελάχιστη αυτογνωσία, δεν  μπορούν  να καταλάβουν την αναγκαιότητα του Βορρά και τις ιδιότητες του  και φυσικά δεν ξέρουν, ποιοι είναι πραγματικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια σχιζοφρενή και αντιφατική συμπεριφορά με ελλείψεις και υπερβολές, που πηγάζει από μια άγνοια του Εαυτού και του κόσμου, ως ΚΟΣΜΗΜΑ ΑΡΜΟΝΙΑΣ, βαθειά.
Π.χ, Αν είσαι Ανατολικός τύπος ανθρώπου, εν δυνάμει, ΜΕΝΕΛΑΟΣ, νηφάλιος και μετριοπαθής, και όχι δειλός ΠΑΡΙΣ,ίσως βρίσκεις υπερβολικό τον  Αχιλλέα, τον Αλέξανδρο και τον Λεωνίδα,  μια βόρεια  ηγετική φυσιογνωμία, όμως συλλογίσου, πως θα ήταν ο κόσμος χωρίς αυτούς.  Μία κινούμενη χλιαρή, υποτακτική, δειλή, βαλτώδης άμμος  και  προσπάθησε να καταλαβαίνεις γιατί εκστρατεύουν Ανατολικά, ως πολιορκητικοί ΚΡΙΟΙ.  Για να πάρουν  μαζί σου και για χάρη σου μόνο, πίσω την κλεμμένη της γνώσης ,ΟΜΟΡΦΙΑ και, το ταίρι σου.
Και είναι οι μόνοι που δεν δεσμεύονται από τον ΟΡΚΟ, δεν έχουν ορκισθεί. Δεν ανήκουν στους Μνηστήρες της Ελένης. Το κάνουν για την  Αψογοσύνη, την Ανδρεία και την ΤΙΜΗ του πολεμιστή.
Τους οφείλουμε, ένα δάφνινο στεφάνι, μια  Αναφορά και Τιμή και όχι, σαν τον Αγαμέμνονα, μια  αλαζονική προσβολή.
Ούτως ή άλλως γι αυτό πολέμησαν και γι αυτό πολεμούν ακόμη. Για  να σπάσουν τις αλυσίδες από ότι κρατάει τον άνθρωπο,  δέσμιο, σε μια  του φόβου και του δούλου, ΦΥΛΑΚΗ.

Αστραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει