Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Από την Σκύλα του ολοκληρωτισμού στη Χάρυβδη της φαυλοκρατίας



Σκύλλα και Χάρυβδη


Τα Ομηρικά Έπη κρύβουν σπουδαία μηνύματα και είναι χάρτης πορείας ζωής, καρδιάς και σκέψης, φάρος και οδηγός για λύσεις σε  αδιέξοδα διαχρονικώς
    Ένα από αυτά τα μηνύματα, βρίσκεται  στον  δύσκολο και σημαντικό σταθμό του Οδυσσέα , ο οποίος περνάει μέσα από την Σκύλλα και Χάρυβδη, αποφεύγοντας τις Συμπληγάδες για τους λόγους που αναφέραμε.[1]
Η Σκύλλα βρίσκεται δεξιά και η Χάρυβδη αριστερά. Στη μέση το τίποτα το κενό, το πουθενά.
Η ενέργεια κατεβαίνει από δεξιά, ανεβαίνει από αριστερά. Οι αντιληπτικές ιδιότητες της δεξιάς πλευράς είναι  η  γνώση, η λογική, οι επιστήμες, τα μαθηματικά, το γνωστό. Οι ικανότητες της αριστερής πλευράς είναι η ποίηση, η τέχνη, η διαίσθηση, η ενόραση, η γνώση η σιωπηλή, το άγνωστο.
Η μανιακή  χρήση του γνωστού φτιάχνει τους  μικρούς τυράννους του κόσμου με βάση τον ορθολογισμό, τον εγωισμό και τον  χυδαίο υλισμό. Η αμετροεπής χρήση του άγνωστου  δημιουργεί τους μεγάλους τυράννους του κόσμου, την θρησκεία, τα ιερατεία,  την τρέλα και τον νοσηρό ιδεαλισμό.
Επειδή η εκάστοτε εξουσία πολώνει τα πράγματα για να κυβερνά σπρώχνει τον άνθρωπο, πότε αριστερά και πότε δεξιά δημιουργώντας τις αντίστοιχες ιδεολογίες και μορφή πολιτευμάτων, καθεστώτων. Αλλά και στην μέση να καθίσει, στα αναμμένα κάρβουνα θα διαπιστώσει, πως δεν είναι καλά. Και, πίσω να κοιτάξει δεν μπορεί και σίγουρα ισχύει η ρήση» μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα και στη μέση αναμμένα κάρβουνα».
Τι να κάνει  ένας απλός θνητός, που να πάει;
Να πάει δεξιά; Ναζισμός εθνικοσοσιαλισμός, ιδεαλιστικός ολοκληρωτισμός;
Να πάει αριστερά; Μαρξισμός κομμουνισμός; Υλιστικός ολοκληρωτισμός;
Να μείνει στη μέση, πολυεθνικός  ισοπεδωτικός, καπιταλιστικός φιλευθερισμός;
Είναι πράγματι μεγάλο το πρόβλημα  στην επιλογή κατεύθυνσης, που αντιμετώπισε και ο Οδυσσέας και φαίνεται άλυτο. Όμως δεν υπάρχει άλυτο πρόβλημα, υπάρχουν μόνο προβλήματα που δεν βρήκαμε τις λύσεις τους.
Ιστορικά, αν εξετάσουμε το θέμα θα δούμε θα δούμε πως ο εθνικοσοσιαλισμός απέτυχε παταγωδώς.
Γιατί; Ο Λόγος είναι φανερός. Χρησιμοποίησε  την δύναμη χωρίς την σοφία, δεν ήταν σοφός. Κράτησε το ξίφος της Δύναμης, την ιδέα,  χωρίς  την ισορροπία της φωτιάς, της γης και του πνεύματος
Ο  σοσιαλοκομμουνισμός κατέρρευσε.
Γιατί;
Διότι  δεν είχε την διαύγεια. Κράτησε την ύλη, χωρίς την καθαρότητα του νερού και του πνεύματος.
Είμαστε πλέον στη μέση του πουθενά και σε μία δημοκρατία που πεθαίνει στα χειροκροτήματα στο πόλεμο των ενεργειακών κάστρων.
Γιατί;
Γιατί οι άνθρωποι που κυβερνούν έχουν ένα έλλειμμα ενέργειας που μεταφράζεται σε έλλειμμα δημοκρατίας, αρετής και σοφίας. Δεν είναι ότι δεν θέλουν, είναι, ότι δεν μπορούν.
Στον κόσμο της ύλης μπορούν να ειπωθούν πολλά ψέματα, γιατί η εξωτερική όραση διαβάζει την μετάφραση έμμεσα, στο κόσμο της ενέργειας δεν υπάρχουν ψέματα, επειδή η εσωτερική όραση, την βλέπει άμεσα.
Στο κόσμο της ύλης αυτή την στιγμή υπάρχει ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα πολλών τρις, στο κόσμο της ενέργειας όμως είναι ελάχιστα τα  πραγματικά ενεργειακά αποθέματα, επειδή η ανθρωπότητα έχει εκφυλιστεί και η εντροπία έχει αυξηθεί.
Αυτό, νομοτελειακά οδηγεί  άμεσα και στην κατάρρευση του συστήματος που στηρίζεται σε μια κλωστή και οδηγεί  στο άλμα στο κενό.
Το πρόβλημα λοιπόν με απλά λόγια είναι στην βάση του, ενεργειακό και είναι τοις πάσι γνωστό ότι  όλοι οι πόλεμοι  στην ύλη γίνονται για την ενέργεια, είτε την λένε μαύρο χρυσό, πετρέλαιο,  είτε  θρησκεία και θεό.
Πως λύνεται το  πρόβλημα της έλλειψης ενέργειας και της πτώσης της εντροπίας;

Μα φυσικά με οικονομία της ενέργειας, φειδώ, περίσκεψη και αυτάρκεια, όχι με  την κλοπή ενέργειας και επεκτατικούς  ληστρικούς πολέμους. Το περίσσευμα ενέργειας μπορεί να επιτρέψει την ανταλλαγή ενέργειας με δίκαιους όρους ώστε κάποιος να μην αισθάνεται αδικημένος.
Συνεπώς, αληθινή δημοκρατία, σημαίνει κυβέρνηση με διαύγεια, δύναμη , αφοβία και σοφία. Σωστή ηγεσία. Αλλά απαιτεί και λαό με γνώση, αυτογνωσία, αρετή και ευθυκρισία.
Τότε βρίσκεται και η λύση του προβλήματος που δεν είναι ούτε  δεξιά, ούτε  αριστερά, δεν είναι στην μέση  του πουθενά, δεν είναι κάτω στα   χαμηλά. Είναι μόνο πάνω και όταν έχει φθάσει στο πυθμένα του πηγαδιούένας δρόμος υπάρχει:
 Μόνο ΠΑΝΩ και με το πέταγμα του αετού σε φαντασμαγορικά της ύλης και του πνεύματος, φτερά.


Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,
η άγνοια αναμφίβολα δεν μπορεί να τα λύσει